Πρόβλημα με το σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών παρουσιάστηκε στο ΟΦΗ – Ολυμπιακός

0
293

Πρόβλημα σχετική με το σύστημα της τρισδιάστατης χάραξης γραμμών παρουσιάστηκε στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League 1, Μιας τεχνολογίας προκειμένου ο AVAR να διαπιστώσει την οποία παράβαση ή μη σε περιπτώσεις off-side. Αποτέλεσμα είχε τη μεγάλη καθυστέρηση λήψης απόφασης και τον γενικότερο εκνευρισμό των παικτών και ανθρώπων των δύο ομάδων.

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ μάλιστα εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι ευθύνη πρέπει να αποδίδεται στη μη ορθή λειτουργία της τεχνολογίας και όχι στους αξιωματούχους διαιτησίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔ/ΕΠΟ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα σχετικά με το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών στον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”.

“Στον αγώνα της Super League 1 OΦΗ – Ολυμπιακός που πραγματοποιήθηκε σήμερα 8 .11. 2020 στο γήπεδο “Θεόδωρος Βαρδινογιάννης”, παρουσιάστηκε σημαντικό πρόβλημα στο σύστημα τρισδιάστατης χάραξης γραμμών της εταιρείας Media Pro. Και στις δύο περιπτώσεις οφσάιντ, το σύστημα δεν λειτούργησε και χρειάστηκαν πάνω από τρία λεπτά προκειμένου να υπολογιστούν οι τρισδιάστατες γραμμές, το οποίο σημαίνει ότι ο βοηθός VAR δεν μπορούσε να λάβει καμία απόφαση μέχρι εκείνο το σημείο.

Αυτό προκαλεί απογοήτευση σε όλη την ποδοσφαιρική οικογένεια, και παρόλο που και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας  είναι δυσαρεστημένη με το τεχνολογικό ζήτημα που ανέκυψε, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε τέτοια ζητήματα στο μέλλον όποτε αυτά ανακύπτουν. Δεν μπορεί να αποδίδεται ευθύνη στους αξιωματούχους διαιτησίας του αγώνα όταν η τεχνολογία δεν λειτουργεί ορθά.

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ είναι βέβαιη ότι η Media Pro θα εργαστεί σκληρά πριν από την επόμενη αγωνιστική για τη βελτίωση της εν λόγω τεχνολογίας”.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here