«Πυρά» ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ κατά Φασούλα λόγω της «κρυφής» επίσκεψής του στη Λακωνία

2
746

Σε μια παρασκηνιακή «κόντρα» μεταξύ των ανθρώπων του ΔΣ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και του υποψηφίου για την Προεδρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Παναγιώτη Φασούλα, έχει εξελιχθεί η στάση του παλιού αστέρα του Ελληνικού μπάσκετ ο οποίος επισκέφθηκε τη Λακωνία χωρίς να συναντηθεί με κανένα μέλος της διοίκησης της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής και Νότιας Πελοποννήσου.

Μάλιστα η ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ με σχετική ανακοίνωση που υπογράφεται από το ΔΣ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Παναγιώτης Φασούλας είναι ένας άνθρωπος που  εκτιμούμε για την προσφορά του, ως αθλητής στο μπάσκετ και δεν πάει πολύς καιρός που καθίσαμε στο ίδιο πάνελ για να παρουσιάσουμε το βιβλίο «Είμαστε Πια Πρωταθλητές» που αναφέρεται στην επιτυχία του 1987.

Όμως χθες, αυτός ο μεγάλος αθλητής και Υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΟΚ στις επερχόμενες εκλογές, εάν περάσουν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που προτείνονται, έκανε ένα φάουλ, που θα μπορούσε κανείς να το καταλογίσει και ως «Αντιαθλητικό».

Έκανε Προεκλογική Εκστρατεία σε περιοχή της Ένωσης μας, χωρίς να ενημερώσει επισήμως κανέναν από το ΔΣ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μαζί με άλλους –ενδεχομένως υποψηφίους του συμβούλους- έδωσε έναν τόνο διαφορετικό εν μέσω πανδημίας και covid-19!

Με την χθεσινή του στάση και τις συναντήσεις σε καφενεία και ταβέρνες, αγνόησε περιφρονητικά μία Ένωση και έχασε την ευκαιρία να προσεγγίσει τα σωματεία και τους παράγοντες με πιο σοβαρό τρόπο. Θα μπορούσε να συμβεί αυτό αν έδειχνε το δέοντα σεβασμό στην διοίκηση της Ένωσης.

Μίας Ένωσης, που εκπροσωπείται εδώ και μία 20ετία στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΟΚ, αλλά και σε διάφορες Επιτροπές, η οποία θα έχει τους δικούς της υποψηφίους στις επερχόμενες εκλογές. Άρα, προφανώς μπορούμε να μιλήσουμε και για εκλογικό… anfair στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Στις επερχόμενες εκλογές της ΕΟΚ θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι, είτε για την θέση του Προέδρου, είτε για την θέση του συμβούλου, να δείξουν σοβαρότητα πάνω από όλα, να καταθέσουν το πρόγραμμα τους για το καλό του μπάσκετ, που Δόξα των Θεώ έχει αρκετά θέματα για να λύσει και όχι να γίνονται τέτοιες άστοχες προεκλογικές εκστρατείες τέτοιου τύπου.

Οι Πελοποννήσιοι άνθρωποι του μπάσκετ έχουν καταθέσει τα παραγοντικά τους διαπιστευτήρια χρόνια τώρα, κοιτάνε να δουλέψουν πάνω στην ανάπτυξη του κορυφαίου αθλήματος, χωρίς κόμματα και χρώματα πίσω τους, αλλά και χωρίς να ψάχνουν διάφορου είδους «Σωτήρες»!

Στην περιοχή της Λακωνίας που πήγατε, κατά τα άλλα αγαπητέ Παναγιώτη Φασούλα, δεν χρειάζονται «Σωτήρες» που θα διώξουν τους «κακούς ανθρώπους» από την διοίκηση της ΕΟΚ, αλλά χρειάζονται συμπαράσταση και σκληρή δουλειά στην προσπάθεια που κάνουν για την ανάπτυξη του μπάσκετ στην περιοχή, χωρίς πολιτικάντηδες δίπλα τους, που μπορεί να έχουν, άλλα προσωπικά προβλήματα με την σημερινή διοίκηση της Ομοσπονδίας και να λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο εκθέτοντας σας.

Αν και μικρότερος ηλικιακά επιτρέψτε μου μία μικρή συμβουλή. Να κινηθούμε όλοι με αξιοπρέπεια, χωρίς κόμματα και χρώματα σε αυτές τις εκλογές και νικητής να βγει το μπάσκετ.

Κανένας άλλος δεν είναι μεγαλύτερος από το ίδιο το άθλημα…

ΥΓ: Επειδή τα Social Media μας ενημερώνουν πιο γρήγορα και έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας, είδα και την επίσκεψη σας στον Δήμαρχο Ναυπλίου με την ιδιότητα σας ως Υποψηφίου Προέδρου της ΕΟΚ.

Φαντάζομαι πώς ούτε σε αυτή την περίπτωση ενημερώσατε κάποιο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της γειτονικής μας Ένωσης, της ΕΣΚΑΚ και θα ήθελα να σας ρωτήσω. Γιατί τόση απαξίωση στις Ενώσεις και σε ανθρώπους του μπάσκετ που έχουν εκλεγεί με την ψήφο των σωματείων;

Έτσι σκέφτεστε να διοικήσετε, χωρίς την βοήθεια των Ενώσεων και των ανθρώπων που έρχονται κατά πρόσωπο με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα σωματεία, αν αναδειχθείτε Πρόεδρος της ΕΟΚ;

ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ».

2 ΣΧΟΛΙΑ

 1. “Γιατί τόση απαξίωση στις Ενώσεις και σε ανθρώπους του μπάσκετ που έχουν εκλεγεί με την ψήφο των σωματείων;”. Μια παρατήρηση για τον τρόπο εκλογής στην ένωση. Σε μεγάλο ποσοστό οι πρόεδροι των ομάδων δεν δύναται να παρευρεθούν στην ψηφοφορία και η ένωση τους προτείνει να εκπροσωπήθούν απο άτομα της που πρόσκεινται στην ένωση. Τα σωματεία προφανώς δέχονται καθώς δεν έχουν καμία διάθεση να ασχολήθούν με την ένωση.
  Έτσι προκύπτουν οι ίδιοι πρόεδροι ολα αυτά τα χρόνια, όχι μόνο στην εκασκενοπ φυσικά..

 2. Θύμωσε η παρεούλα και ο θεσπέσιος πρόεδρος της από την κίνηση ενός ογκόλιθου και δυο παικταράδων του Ελληνικού μπάσκετ και άρχισε τα κηρύγματα και τις συμβουλές. Λίγο ακόμη και θα τους καλούσε σε απολογία με τελική κατάληξη την εξοντωτική τιμωρία τους.
  Και ποιοι είναι αυτοί που θύμωσαν ????μα οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι εκπροσωπούν το επαρχιακό μπάσκετ ,οι άνθρωποι που έχουν κάνει θυσίες και που οδηγούν το καράβι μακριά από κομματικά γραφεία.
  Αυτοί που διαχειρίζονται εδώ και σαράντα χρόνια δημοκρατικά τις εκλογές με ΠΕΝΤΕ παρόντα σωματεία και τα υπόλοιπα δια της γνωστής μεθόδου ,αυτοί που κόβουν την ετήσια πίτα, μιας ολόκληρης ένωσης ,μεταξύ τους και βέβαια με την παρουσία των γνωστών μόνιμων μαιντανών , αυτοί που έχουν οδηγήση το τοπικό μπάσκετ στην χείριστη κατάσταση.
  Και για ποιο ακριβώς «καλό του μπάσκετ» μιλάτε όταν έχετε φορτώσει τα πάντα στα σωματεία προκειμένου να διατηρήσετε την δική σας καλοπέραση, για ποιο καλό μιλάτε όταν καταντήσατε ο μεγαλύτερος φοροεισπράκτορας του αθλητισμού.
  Άλλωστε κυρ πρόεδρε πως αν σας πλησίαζε η αράχνη θα έχανε τα σωματεία της περιοχής και αυτό μάλλον δεν δείχνετε να το έχετε καταλάβει.
  Και τελικά για ποιο λόγο να σας συναντήση αφού ολη η διαδικασία γίνεται για να απαλλαγή ο τόπος από την παρουσία σας.
  Και αν έχετε το θράσος να μιλάτε για αντιαθλητικά φάουλ, που είσαστε όλοι εσείς όταν ο μεγάλος πρόεδρος τα έκανε ¨ μπ……ο¨ με την τελική φάση των εφήβων στο Βλαχειώτη επειδή ο Δήμαρχος έκανε το έγκλημα να σκεφτεί και μόνο να τιμήσει το ιερό τοτέμ του μπάσκετ ΓΙΑΝΝΑΚΗ .Ο σεβασμός άλλωστε, που μέσω της ανακοίνωσης απαιτείται ,δεν επιβάλλεται κατακτιέται με τις πράξεις μας και την συμπεριφορά σας. Είκοσι χρόνια σωτήρες του αθλήματος μια ξεκούραση δεν βλάπτει!!!!
  ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΘΛΗΜΑ!!!!!!
  Υ.Γ. 1.Μην θεωρείς μικρότερο ¨μόνο¨ ηλικιακά τον εαυτό σου!!
  2.Οταν ανδρωνόμαστε σε κομματικά στέκια δεν μιλάμε για αξιοπρέπεια.
  3. Σε τι διαφέρει η διοίκηση της εσκακ από τη δική σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here