«Ραγδαίες» εξελίξεις σε Παναρκαδικό και ΑΕΚ Τρίπολης μετά τον καταρτισμό των Ομίλων!

0
431

Νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου μετά από συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, εγκρίθηκε ο καταρτισμός των οκτώ ομίλων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Μια ενέργεια που κατατάσσει τον Παναρκαδικό και την ΑΕΚ Τρίπολης στον 6ο όμιλο όπου περιλαμβάνονται οι ομάδες της Βοιωτίας, Ανατολικής Αττικής, Δωδεκανήσων και Κορινθίας.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο φετινός καταρτισμός των ομίλων έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις των δύο εκπροσώπων της Αρκαδίας στη Γ’ Εθνική. Οι εξελίξεις αναμένονται «ραγδαίες» και για τις δύο ομάδες που σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες, δεν πρόκειται να κάνουν πίσω τις διοικήσεις των Αρκαδικών ομάδων στην απειλή για αποχώρηση από τη Γ’ Εθνική κατηγορία όπως είχε υπογραμμιστεί στην κοινή ανακοίνωση των δύο ομάδων τις προηγούμενες ημέρες.

 

Κωστόπουλος: «Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω»

Το «Κ.Ε.» αρχικά επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Παναρκαδικού κ. Βασίλη Κωστόπουλο ο οποίος ήταν φανερά αναστατωμένος από τις σημερινές εξελίξεις, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει την έντονη αναστάτωση συνολικά στο σύλλογο. Έγινε γνωστό ότι οι «πράσινοι» θα συγκαλούσαν έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στις 20:00 σήμερα στο οποίο θα αποφασίζονταν οι αμέσως επόμενες επίσημες ενέργειες. Ο κ. Κωστόπουλος μας είπε ότι πλέον θεωρείται ορατό το ενδεχόμενο ο Παναρκαδικός να μην κατέβει στο προσεχές πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, αφού με τα σημερινά δεδομένα το «τριφύλλι» είναι διατεθειμένο να φτάσει στα άκρα το θέμα.

Επιβεβαιώθηκε η κοινή απόφαση Παναρκαδικού και ΑΕΚ Τρίπολης για έκδοση νέας ανακοίνωσης προς την ΕΠΟ η οποία πιθανότατα να φέρνει τις δύο ομάδες εκτός πρωταθλήματος! Μάλιστα και οι άνθρωποι της ΑΕΚ Τρίπολης ενημέρωσαν τους «πράσινους» ότι με τα νέα δεδομένα στους Ομίλους δεν πρόκειται να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα. Στις τάξεις του Παναρκαδικού από επίσημα χείλη γίνεται αναφορά για «ειλημμένη απόφαση αποχώρησης από το πρωτάθλημα», αφού ο οικονομικός προϋπολογισμός του «τριφυλλιού» πλέον «τινάζεται στον αέρα». Μάλιστα βάσει της λογικής κατάρτισης των ομίλων και ειδικότερο του 6ου ομίλου χαρακτηρίστηκε από τους «πράσινους» ως «έκτρωμα».

 

Νίκου: «Με τέτοιες συνθήκες δεν θα κατέβουμε στο πρωτάθλημα»

Το «Κ.Ε.» στη συνέχεια κατάφερε να επικοινωνήσει και με το μέλος της διοικούσας επιτροπής του ποδοσφαιρικού τμήματος της ΑΕΚ Τρίπολης κ. Γιώργο Νίκου ο οποίος με τη σειρά του εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια όλων των μελών της ομάδας από τις σημερινές εξελίξεις. Επιβεβαιώθηκε ότι η ΑΕΚ Τρίπολης με την παρουσία του συλλόγου στον 6ο όμιλο, δεν προτίθεται να κατέβει στο νέο πρωτάθλημα, αφού τα οικονομικά δεδομένα αλλάζουν δραματικά προς τα πάνω με αποτέλεσμα πλέον οι οικονομικές απαιτήσεις της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου να κρίνονται δυσβάσταχτες.

«Μια ομάδα από το Α’ τοπικό στη Γ’ Εθνική να την βάζεις ξαφνικά να παίζει στην Μυτιλήνη και στη Ρόδο είναι αδιανόητο» ήταν ένα απόσπασμα των όσων ο κ. Νίκου μας είπε στη διάρκεια της επικοινωνίας μας εκφράζοντας την απορία του για τους λόγους που αποφασίστηκε να γίνει η κατανομή των ομάδων στους Ομίλους της Γ’ Εθνικής κατά αυτό τον τρόπο. Ο κ. Γιώργος Νίκου δήλωσε ότι ακόμη δεν έχει προγραμματιστεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο κάτι που θα γίνει πολύ σύντομα, προκειμένου να παρθούν οι επόμενες επίσημες αποφάσεις για την ομάδα και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Η απόφαση της Διοίκησης θεωρώ ότι θα είναι αυτή που περιέχεται στην κοινή μας ανακοίνωση με τον Παναρκαδικό, ότι δηλαδή δεν θα κατέβουμε στο πρωτάθλημα!».

 

«Απαράδεκτη η στάση της ΕΠΣ Αρκαδίας…»

Ο κ. Γιώργος Νίκου που αποτελεί μέλος της διοίκησης της ΑΕΚ Τρίπολης μιλώντας στο «Κ.Ε.» έβαλε κατά της ΕΠΣ Αρκαδίας, επιρρίπτοντας της ευθύνες για την ουδέτερη στάση της. Ο ίδιος όπως μας είπε δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα είναι κοινή άποψη με τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης της ΑΕΚ Τρίπολης, αλλά πιστεύει ότι η στάση της ΕΠΣ Αρκαδίας είναι απαράδεκτη, ζητώντας ακόμη και παραιτήσεις μελών του ΔΣ της Ένωσής μας για την απάθεια τους να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των Αρκαδικών σωματείων!

Χαρακτηριστικά η προσωπική άποψη του κ. Νίκου είχε ως εξής: «Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτη η στάση της ΕΠΣ Αρκαδίας! Οι άνθρωποι αυτοί υποτίθεται ότι πρέπει να βοηθούν τα Αρκαδικά σωματεία και θα πρέπει άμεσα να παραιτηθούν. Κι αυτό γιατί όταν ο κ. Τσαγγούρης ανέλαβε Πρόεδρος είπε ότι θα προασπίσει τα συμφέροντα των σωματείων του Νομού μας. Δηλαδή τώρα τι ακριβώς έχει κάνει; Δηλαδή το μόνο που μας νοιάζει είναι να κάνουμε κληρώσεις και να πηγαίνουμε στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος; Όχι αυτό δεν είναι διοίκηση της ΕΠΣ Αρκαδίας!».

Ο κ. Νίκου κλείνοντας επιβεβαίωσε ότι αναμένεται νέα επίσημη κοινή ανακοίνωση με τον Παναρκαδικό όπου θα αναγγέλλεται όπως όλα δείχνουν αποχώρηση από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here