Σήμερα (23/06) η έκθεση ζωγραφικής «Παιδικά μηνύματα σε ζωγραφιές στην εποχή του lock-down»

0
160

Μια ενδιαφέρουσα υπαίθρια έκθεση ζωγραφικής θα πραγματοποιηθεί σήμερα (23/06) το βράδυ στις 20:00 στην πλατεία Πετρινού. Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφιές παιδιών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημοτικού ραδιοφώνου Τρίπολης τον Μάρτιο του 2020 ζωγραφίζοντας με θέμα «Μένουμε Σπίτι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση – πρόσκληση των διοργανωτών για τη συγκεκριμένη έκθεση αναφέρει:

«Η ΔΕΠΕ Δήμου Τρίπολης και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη και ώρα 20:00, έμπροσθεν του Μαλλιαροπουλείου Δημοτικού Θεάτρου, στην πλατεία Πετρινού, τα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης ζωγραφικής, των παιδιών που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης, τον Μάρτιο του 2020 και ζωγράφισαν με θέμα «Μένουμε Σπίτι».

Βρισκόμασταν στην αρχή της πανδημίας του Covid-19 και διανύαμε την πρώτη εβδομάδα σκληρού lock down. Τα σχολεία ήταν κλειστά και ο μικρός Βασίλης Μανωλόπουλος, μας έδωσε την ιδέα να καλέσουμε τα παιδιά που άκουγαν Δημοτικό Ραδιόφωνο, να απασχοληθούν δημιουργικά, ζωγραφίζοντας τον κορωνοϊό και το πρωτόγνωρο συναίσθημα εγκλεισμού που βίωναν. Να φωτογραφίσουν τη ζωγραφιά τους και να μας την στείλουν, προκειμένου να την δημοσιεύσουμε την ιστοσελίδα και τα social media του ραδιοσταθμού.

Η ανταπόκριση μεγάλη, από παιδιά κάθε ηλικίας, συμπολίτες μας, αλλά κι από την Αττική, ακόμα κι απ’ την Κρήτη. Μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, ακόμα και λυκείου, αλλά και πολύ μεγαλύτερης ηλικίας συνανθρώπους μας, που ήθελαν να διοχετεύσουν την ενέργειά τους ή να αξιοποιήσουν το χρόνο τους, συμμετείχαν στη διαδικασία και μας έστειλαν τις ζωγραφιές τους. 

Υπόσχεσή μας, ήταν μόλις βγούμε από αυτή την δύσκολη κατάσταση, να διοργανώσουμε μια έκθεση, με τα ζωγραφικά αυτά έργα, που για εμάς στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, έχουν πολύ μεγάλη αξία, γιατί εκφράζουν συναισθήματα ανθρώπων σε μια δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο. Αυτός και ο λόγος που ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, θα επιδώσει επαίνους σε όλα τα παιδιά, που συμμετείχαν στη δράση. Η ώρα αυτή λοιπόν έφτασε, με τα εμβόλια θωρακίζεται η κοινωνία και πλέον διανύουμε τα τελευταία στάδια της πανδημίας, οπότε και η υπόσχεσή μας γίνεται πράξη.

Σας καλούμε να καλύψετε δημοσιογραφικά τα εγκαίνια της έκθεσης.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here