Σε εξέλιξη οι Διασυλλογικοί Αγώνες Α’ κατηγορίας Αεροβόλου όπλου στην Τρίπολη (+φωτό, vid)

0
634

Στην Τρίπολη εξελίσσονται το διήμερο 22-23/10 Οκτωβρίου 2022 οι διασυλλογικοί αγώνες α’ κατηγορίας αεροβόλων  όπλων σταθερού στόχου 10 μέτρων στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών, Νέων Ανδρών – Νέων Γυναικών, Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων Α’ – Παίδων Β’, στο Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης. Μια διοργάνωση που διοργανώνει ο Τοπικός Φιλοσκοπευτικός Σύνδεσμος Τρίπολης «Εύανδρος» σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Δήμου Τρίπολης.

Ήδη την πρώτη ημέρα των αγώνων πολλοί αθλητές/τριές έχουν βρεθεί στην Τρίπολη και το Δημοτικό Σκοπευτήριο και συμμετέχουν στους αγώνες από αρκετές περιοχές της Νότιας Ελλάδας. Παράλληλα οι αγώνες εξελίσσονται ομαλά υπό τις οδηγίες της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με πολύ καλή οργάνωση που ήδη έχει κερδίσει τις καλύτερες των εντυπώσεων από τους περισσότερους τουλάχιστον εκπροσώπους των σωματείων που συμμετέχουν. Την ίδια ώρα το Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης υποδέχθηκε ανακαινισμένο τους εκπροσώπους των συλλόγων και τους αθλητές, ενώ και το επίπεδο των αθλητών ήταν υψηλό σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Στις εγκαταστάσεις βρέθηκαν τόσο ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, όσο και ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης κ. Ηλίας Κούρος, που είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, των συλλόγων που συμμετείχαν και φυσικά να δουν από κοντά το Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης μετά από χρόνια να φιλοξενεί επίσημους αγώνες γεμάτο από αθλητές/τριες, ανθρώπους των σωματείων και επισκέπτες.

 

Αλέξανδρος Δημακάκος: «“Θαύμα” αυτό που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα στο Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης»

Παρουσία στην Τρίπολης έδωσε και το μέλος του ΔΣ της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Δημακάκος, ο οποίος μίλησε για τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Ο κ. Δημακάκος χαρακτήρισε ως «θαύμα» αυτό που έγινε μέσα σε λίγο καιρό στο Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης, αναφερόμενος στην ανακαίνισή και διαμόρφωσή του σύμφωνα με τις πρέπουσες και ισχύουσες συνθήκες και κανονισμών της Σκοποβολής.

Ο κ. Δημακάκος τόνισε ότι όλες αυτές οι εργασίες έγιναν υπό την «ομπρέλα», φροντίδα και εποπτεία του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης και τις εθελοντικές προσπάθειες των μελών του ΤΦΣΤ «Εύανδρος». Αναφέρθηκε στο πολύ μεγάλο πλεονέκτημα των συγκεκριμένων αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι σε πολύ καλή γεωγραφική θέση στο κέντρο της Πελοποννήσου με πρόσβαση από οποιοδήποτε μέρος της Πελοποννήσου σε περίπου από μια ώρα και σε κάτι περισσότερο από μια ώρα από την Αθήνα.

Σύμφωνα με το στέλεχος της ΣΟΕ η συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν τα 100 άτομα γεγονός πρωτόγνωρο για ένα σκοπευτήριο επαρχίας. Τέλος ο κ. Δημακάκος συνεχάρη σε όλους όσους βοήθησαν και φυσικά στο ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης. Πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία ήταν στο πλευρό τους και έκλεισε με την πεποίθηση ότι αυτή η συνεργασία θα βγάλει πολύ καλά αποτελέσματα με επιδόσεις και πολλούς καινούργιους ενεργούς αθλητές.

 

Κώστας Τζιούμης: «Στόχος η διάδοση της Σκοποβολής και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων»

Από την πλευρά ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, εξέφρασε την πολύ μεγάλη ικανοποίηση γιατί μετά από πάρα πολλά χρόνια ο Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης έχει τη δυνατότητα σ’ αυτή τη φάση να διοργανώνει σημαντικούς διασυλλογικούς αγώνες. Παράλληλα ο κ. Τζιούμης υπογράμμισε ότι ο Δήμος Τρίπολης έχει άριστη συνεργασία με τη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος η οποία έχει μείνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο Δήμαρχος Τρίπολης τόνισε επίσης ότι στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να αναβαθμίσει όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις όπως και με το Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης.

Ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι η αναβάθμιση του Δημοτικού Σκοπευτηρίου έγινε με τη συνεργασία των σωματείων και ειδικά με τον ΤΦΣΤ «Εύανδρος» και την εθελοντική εργασία των μελών του. Στόχος, συμπλήρωσε, είναι το Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης να φιλοξενεί πλέον συχνά αγώνες, κατανοώντας τη σημασία τους. Στόχος επίσης της Δημοτικής Αρχής είναι η συνεργασία με την Ομοσπονδία να επεκταθεί, ώστε να διοργανώνονται εκτός από διασυλλογικοί αγώνες και μεγαλύτεροι αγώνες. Τέλος στόχος αυτής της προσπάθειας είναι οι πολίτες να γνωρίσουν περισσότερο το άθλημα της Σκοποβολής και να ασχοληθούν ενεργά μ’ αυτό. Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο ο κ. Τζιούμης τόνισε ότι σύντομα θα ξεκινήσει μια καμπάνια του ΝΠΔΔ Δήμου με την Α/βαθμια και Β/βάθμια Εκπαίδευση, έτσι ώστε οι μαθητές σε πρώτη φάση να επισκεφτούν τις εγκαταστάσεις και το άθλημα της Σκοποβολής.

 

Ηλίας Κούρος: «Μεγάλη ικανοποίηση, που το Δημοτικό Σκοπευτήριο φιλοξενεί και πάλι επίσημους αγώνες»

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ του Δήμου Τρίπολης κ. Ηλίας Κούρος, τόνισε ότι αποτελεί ξεχωριστή μέρα για το Νομικό Πρόσωπο, που το Δημοτικό Σκοπευτήριο μετά από πολλά-πολλά χρόνια ανοίγει για να φιλοξενήσει επίσημους αγώνες. Ικανοποίησε πρόσθεσε ο κ. Κούρος που οι συγκεκριμένες αθλητικές εγκαταστάσεις φιλοξενούν νέα παιδιά.

Ο κ. Κούρος τόνισε επίσης ότι αυτός ο χώρος έγινε με πολύ μεράκι, ευχαριστώντας και όλους τους εθελοντές που συνέβαλαν ουσιαστικά στο να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις. Πρόσθεσε ότι πλέον το Δημοτικό Σκοπευτήριο θα προσελκύσει αρκετό κόσμο στο να ασχοληθούν με τη Σκοποβολή ακόμη και εκτός Τρίπολης. Θα γίνει προσπάθεια να προσελκύσει το ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης με τη βοήθεια της Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης μαθητές της πόλης στο να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις και να γνωρίσουν το άθλημα.

 

Φωτορεπορτάζ από τους διασυλλογικούς αγώνες…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here