Σε εξέλιξη το έργο της ανακατασκευής του ταρτάν στο ΔΑΚ Τρίπολης (+φωτό, vid)

0
504

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες της ανακατασκευής του ταρτάν του στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης. Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Ιουλίου και η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής έχει αντικατασταθεί ή επισκευασθεί ένα 40% περίπου της συνολικής επιφάνειας όπου προβλέπονται παρεμβάσεις. Το μεγαλύτερο μέρος έχει ολοκληρωθεί στο σημείο όπου βρίσκεται το 100άρι και ένα μικρό μέρος από το χώρο των σκαμμάτων αλμάτων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης εκτιμάται ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου θα έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του ταρτάν, αν και για την ώρα φαίνεται ότι ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα φαντάζει λίγο αισιόδοξο. Μένει φυσικά να αποδειχθεί στην πράξη τις επόμενες ημέρες.

Από εκεί και πέρα πάντως δεν είναι η μοναδική παρέμβαση στο χώρο του στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης που είναι σε εκκρεμότητα καθώς προβλέπονται στη συνέχεια και άλλες παρεμβάσεις. Έχουν βαφτεί οι πυλώνες φωτισμού, αναμένεται η τοποθέτηση των πλαστικών καθισμάτων στις κερκίδες και τέλος η παραλαβή αθλητικού εξοπλισμού για το στίβο (στρώματα αλμάτων, εμπόδια, κ.α.).

 

Δεν προβλέπεται ολική αντικατάσταση του ταρτάν…

Με βάση την «αυτοψία» του «Κ.Ε.» με σχετικό φωτορεπορτάζ και πλάνα από την εξέλιξη των εργασιών, αλλά και αναφορές του Προέδρου του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης στο ΔΑΚ Τρίπολης δεν προβλέπεται ολική αντικατάσταση του παλιού ταρτάν. Συγκεκριμένα ολική αντικατάσταση του παλιού ταρτάν έγινε στο σημείο όπου διεξάγεται μόνο το αγώνισμα των 100 μέτρων και ο χώρος που βρίσκονται τα σκάμματα αλμάτων.

Από εκεί και πέρα προβλέπεται η αντικατάσταση του παλιού ταρτάν σε συγκεκριμένα σημεία όπου υπάρχουν σημαντικές φθορές και από εκεί και πέρα μέσω μιας ειδικής τεχνικής θα περαστεί από πάνω ειδικό βερνίκι και μετά το ειδικό καουτσούκ (σε μορφή χοντρής άμμου).

Η αλήθεια είναι ότι το παλιό ταρτάν σε πολλά σημεία του (και όχι μόνο στο 100άρι) είχε «σκάσει» από τα προηγούμενα χρόνια ,με αποτέλεσμα η υγρασία και το νερό που έφταναν κάτω από αυτό, να επιδεινώνουν μέρα με τη μέρα την κατάσταση. Το σημαντικό ερώτημα είναι στο κατά πόσο στα σημεία όπου το ταρτάν δεν αντικατασταθεί αλλά θα επιδιορθωθεί με ειδική κόλλα και καουτσούκ (σε μορφή χοντρής άμμου), θα μπορέσει να αποκαταστήσει ουσιαστικά το πρόβλημα και θα δώσει ουσιαστική λύση στο να μην περάσει η υγρασία κάτω από τον ανακαινισμένο τάπητα του στίβου και να έχει εξασφαλισμένη αντοχή.

Πάντως σε πρόσφατη τοποθέτησή του Προέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης κ. Ηλία Κούρου, τονίστηκε ότι η μερική και όχι ολική αντικατάσταση του παλιού ταρτάν, προβλεπόταν εξ’ αρχής από τη μελέτη την οποία αυτή τη στιγμή υλοποιεί ο ανάδοχος εργολάβος.

 

Φωτορεπορτάζ από τις εργασίες στο ΔΑΚ Τρίπολης…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here