Σε πολύ καλό «δρόμο» το Ενωσιακό γήπεδο Νεστάνης!

0
106

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» οι εξελίξεις που έρχονται το αμέσως επόμενο διάστημα κρίνονται ως ιδιαίτερα θετικές για το Ενωσιακό γήπεδο Νεστάνης που εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο έχουν ξεκινήσει ενέργειες για την υλοποίησή του. Η πρώτη κίνηση που είχε υλοποιηθεί τον Χειμώνα του 2019 ήταν η παραχώρηση της έκτασης του γηπέδου Νεστάνης από τον Προοδευτικό Σύλλογο Νεστάνης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, με σκοπό τη δημιουργία του Ενωσιακού γηπέδου.

Οι ενέργειες σε επίπεδο Περιφέρειας είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη Περιφερειακή αρχή. Τις τελευταίες ημέρες οι εξελίξεις είναι σημαντικές και λεπτομέρειες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Οι προηγούμενες μελέτες σύμφωνα με πληροφορίες προέβλεπαν υβριδικό φυσικό χλοοτάπητα και άλλες σημαντικές υποδομές. Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ και πηγές ανθρώπων της ΕΠΣ Αρκαδίας, ενημερωθήκαμε ότι η σχετική μελέτη τροποποιήθηκε σε κάποιες παραγράφους. Μεταξύ αυτών αποφασίστηκε να τοποθετηθεί συνθετικός χλοοτάπητας 7ης γενιάς και όχι υβριδικός φυσικός χλοοτάπητας, καθότι η τελευταία περίπτωση είναι μια μεγάλη σε κόστος παρέμβαση που απαιτεί ανάλογο κόστος συντήρησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Κ.Ε.» οι διαδικασίες για την έναρξη των έργων πλησιάζουν. Τη δεδομένη στιγμή πέρα από το εξασφαλισμένο ποσό των 600.000 ευρώ που θα διατεθούν αποκλειστικά για την κατασκευή του γηπέδου, φαίνεται ότι έχει ολοκληρωθεί και η τελική μελέτη του έργου. Αποτέλεσμα σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε είναι ότι πολύ σύντομα αναμένεται η διαδικασία της δημοπράτησης του έργου, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο ανάδοχος εργολάβος.

Το έργο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό αφού εκτός από το γεγονός ότι θα δώσει μια ουσιαστική «ανάσα» στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης γηπέδων την ευρύτερη περιοχή της Μαντινείας, εξασφαλίζει και το «σπίτι» της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας και επιτρέπει στην καταλυτική αναβάθμιση των υπηρεσιών και οργάνωσης και των Μεικτών ομάδων της Ένωσής μας.

Οι εγκαταστάσεις θα είναι αρκετά οργανωμένες, επιτρέποντας να διεξάγονται σημαντικοί επίσημοι ποδοσφαιρικοί αγώνες. Η τελική μελέτη προβλέπει εξέδρα συνολικής χωρητικότητας 850 θεατών, αποδυτήρια και βοηθητικές εγκαταστάσεις και με την αλλαγή στην επιλογή του χλοοτάπητα, εξασφαλίστηκε και η παρέμβαση για την τοποθέτηση προβολέων επιτρέποντας τη διεξαγωγή αναμετρήσεων και μετά τη δύση του ηλίου.

Το «Κ.Ε.» θα συνεχίσει να παρακολουθεί το θέμα και θα σας ενημερώνει με νεότερες εξελίξεις για το συγκεκριμένο έργο.

  • Διαβάστε περσινό ρεπορτάζ για το Ενωσιακό γήπεδο Νεστάνης ΕΔΩ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here