Σημαντικές παράλληλες δράσεις του Επιμελητηρίου Αρκαδίας λόγω κορωνοϊού

0
410

Τριπλή παρέμβαση – δράση πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Αρκαδίας σε Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας, στο Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας, πραγματοποίησε η διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Συγκεκριμένα το Επιμελητήριο Αρκαδίας ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αρκαδίας, λόγω μη επάρκειας υγειονομικού εξοπλισμού, προσφέρει 7.000 γάντια μιας χρήσης, που είναι ο μόνος υγειονομικός εξοπλισμός που αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμος άμεσα, προκειμένου να συμβάλει κατά το ελάχιστο στην στήριξη των αστυνομικών υπαλλήλων σε αυτές τις δύσκολες στιγμές και στις αυξημένες υποχρεώσεις τους λόγω των συνθηκών που επιβάλλονται από την εξάπλωση του κορονοϊού.

 

Παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων

Ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας προέβησαν αρχικά σε δράση μέσω επιστολής προς το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων για τη δημιουργία ενός νέου προγράμματος επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικότητας, παρακολουθεί μαζί με όλους τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού. Συντασσόμαστε με τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των συμπολιτών μας, πρωτίστως, αλλά και με τις προσπάθειές της για την προστασία της ελληνικής οικονομίας που αναπόφευκτα θα πληγεί πολύ σοβαρά από την υγειονομική αυτή κρίση.

Εν αναμονή της δεύτερης δέσμης μέτρων που ανακοινώνονται σήμερα από τους αρμόδιους Υπουργούς, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας μία επιπλέον πρόταση για τη στήριξη τόσο των επιχειρήσεων όσο και των εργαζομένων τους, που άπτεται της αρμοδιότητάς σας και που προτείνουμε να εξετάσετε ως συμπληρωματικό μέτρο σε όσα έχουν ήδη και όσα πρόκειται να ληφθούν. Η πρόταση αφορά  την προκήρυξη, μέσω ΟΑΕΔ, ενός προγράμματος επιχορήγησης εργοδοτών για τη διατήρηση θέσεων εργασίας με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης κατά και μετά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης που προκάλεσε ο κορονοϊός SARS-COV-2. Παρόμοια προγράμματα είχαν προκηρυχθεί και στο παρελθόν για την στήριξη των επιχειρήσεων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και πραγματικά αποτέλεσαν σημαντικό μέτρο στήριξης για τις πληγείσες επιχειρήσεις. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος άπτονται της κρίσης και της γνώσης των αρμοδίων φορέων, αλλά φυσικά είμαστε στη διάθεσή σας για περαιτέρω προτάσεις εξειδίκευσης ενός τέτοιου προγράμματος.

Δεδομένου ότι ένας από τους σημαντικότερους φόβους της οικονομικής κρίσης που προκαλεί η εξάπλωση του κορονοϊού είναι, μαζί με τον σοβαρό κλονισμό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, η απώλεια σημαντικών θέσεων εργασίας, παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη την παρούσα πρόταση για τη στήριξη των επιχειρήσεων και την προστασία των εργαζομένων.»

 

Παρέμβαση στην Αστυνομική Διεύθυνση της Αρκαδίας

Τέλος ο Πρόεδρος κ. Γιάννης Τρουπής και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας απέστειλαν συγκεκριμένη ανακοίνωση προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Αρκαδίας τον Ταξίαρχο κ. Χρήστο Καμπύλη για ην επαγρύπνηση της αστυνομίας στη φύλαξη των εμπορικών καταστημάτων για όσο χρονικό διάστημα θα παραμένουν κλειστά.

Η συγκεκριμένη επιστολή αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, ως εκπρόσωπος της τοπικής επιχειρηματικότητας, παρακολουθεί μαζί με όλους τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού. Στις κρίσιμες αυτές ώρες, η Ελληνική Αστυνομία και οι αστυνομικοί μας καλούνται για άλλη μια φορά να υπηρετήσουν με αυταπάρνηση την προστασία του κοινωνικού συνόλου και την διατήρηση της τάξης και της ασφάλειας.

Γνωρίζουμε ότι οι ημέρες αυτές είναι δύσκολες για όλους και οι συνθήκες εξαιρετικά επισφαλείς. Οι αστυνομικές δυνάμεις επιβαρύνονται με πολλαπλά καθήκοντα, μεταξύ των οποίων ο έλεγχος τήρησης των έκτακτων μέτρων που έχουν επιβληθεί σε πολίτες και επιχειρήσεις λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού, ταυτόχρονα με όλες τις άλλες καθημερινές αρμοδιότητές τους. Το κλείσιμο ενός μεγάλου μέρους των εμπορικών επιχειρήσεων, όμως, δημιουργεί νέα δεδομένα σε σχέση με τη βελτίωση του αισθήματος ασφάλειας στο δημόσιο χώρο και πλέον οι προτεραιότητες εξ’ ανάγκης είναι διαφορετικές, γι’ αυτό σας παρακαλούμε, να εντάξετε στο νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό σας, κατά το δυνατόν, και τη φύλαξη των εμπορικών καταστημάτων, για όσο χρονικό διάστημα αυτά θα παραμένουν κλειστά.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας θα συνεχίσει την αδιάλειπτη και δημιουργική συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ και θα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα προκύψει.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here