Σκέψεις για χρηματοδότηση των Δήμων, για την κάλυψη των διαγνωστικών τεστ των ομάδων

0
100

Ενδιαφέρον χαρακτηρίστηκε το απόσπασμα των όσων ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ανέφερε για το θέμα της κάλυψης του κόστους των διαγνωστικών τεστ των αθλητικών σωματείων ακόμη και των μικρότερων κατηγοριών από τους Δήμους. Γι’ αυτό μελετάται με το Υπουργείο Εσωτερικών η χρηματοδότηση των Δήμων γι’ αυτό το σκοπό.

Στόχος είναι να μπορεί να καλυφθούν οι ανάγκες σε διαγνωστικά τεστ για το επόμενο κρίσιμο τρίμηνο όλων των ερασιτεχνικών σωματείων με σκοπό την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Αναλυτικά τα όσα ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είπε κατά την ομιλία του στη Βούλη χθες έχουν αναλυτικά:

«Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Υπουργό, Μάκη Βορίδη, επεξεργαζόμαστε πρόταση, στην οποία διερευνούμε τις δυνατότητες να χρηματοδοτηθούν οι Δήμοι και να αναλάβουν το κόστος του προληπτικού περιοδικού ελέγχου, των διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό στα τοπικά σωματεία.

Ανάλογα με το άθλημα και την κατηγορία στην οποία ανήκουν οι ομάδες θα κάνουν και συγκεκριμένο αριθμό ελέγχων.

Ειδικότερα, εξετάζουμε τη διενέργεια:

– καθολικού ελέγχου (σε όλους τους αθλητές) Α1, Α2 ερασιτεχνικών ομαδικών αθλημάτων και Γ’ εθνική και
– δειγματοληπτικού ελέγχου σε μικρότερες κατηγορίες.

Έχουμε ήδη κατατάξει τα αθλήματα σε κατηγορίες επικινδυνότητας οπότε ανάλογα με το άθλημα η περιοδικότητα των τεστ μπορεί να είναι:

– Στα υψηλής επικινδυνότητας αθλήματα (High risk): ανά 1 εβδομάδα.
– Στα μέσης επικινδυνότητας αθλήματα (Medium Risk): ανά 15 μέρες.
– Στα χαμηλής επικινδυνότητας αθλήματα (Low Risk): ανά 1 μήνα.

Έχουμε εκτιμήσει ένα συνολικό κόστος 4 εκ. ευρώ περίπου. Αυτό είναι το ποσό που αναζητούμε για να καλύψουμε το επόμενο κρίσιμο τρίμηνο για όλον τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Υπάρχει κοινό ενδιαφέρον και διάθεση και είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχουμε να σας ανακοινώσουμε συγκεκριμένα μέτρα και για το θέμα των τεστ.».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here