«Σκληρό» το φετινό μεταγραφικό παζάρι στην Α’ Αρκαδίας

1
530

Η ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 σε Γ’ Εθνική κατηγορία και σε Α’ τοπική κατηγορία Αρκαδίας, μας έβαλε αμέσως στο «κλίμα» του τι θα περιμένουμε τη νέα σεζόν στο κορυφαίο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Αρκαδίας. Ο υποβιβασμός του Παναρκαδικού ΑΟ και του Ερμή Μελιγούς, η παραμονή του πρωταθλητή Αρκαδίας Πανθυρεατικού ΑΟ στο Α’ τοπικό και η άνοδος του ΑΟ Νέων Τρίπολης συν όλες τις προηγούμενες ομάδες, έχει ειπωθεί και έχει γραφτεί το τελευταίο διάστημα αρκετά, ότι θα αποτελεί ίσως το ανταγωνιστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων.

Το νέο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Αρκαδίας θα αποτελείται από τις ομάδες: 1) Παναρκαδικός ΑΟ, 2) Ερμής Μελιγούς, 3) Πανθυρεατικός ΑΟ, 4) Βρασιές ΑΠΣ, 5) Δόξα Μεγαλόπολης, 6) ΑΕ Δημητσάνας, 7) Λεωνίδιο ΑΣ, 8) ΑΕΚ Τρίπολης, 9) ΑΟ Τεγέας, 10) ΑΕΕΣ Κορακοβουνίου, 11) ΜΑΝΟ Αχιλλέας Π. Άστρους, 12) Απόλλων Τυρού, 13) Ηρακλής Βερβένων, 14) ΑΟ Νέων Τρίπολης και 15) Ορχομενός Λεβιδίου.

Βάσει ονομάτων δεν αποτελεί υπερβολή ότι οι μισές από τις παραπάνω ομάδες τη νέα χρονιά θέλουν να πρωταγωνιστήσουν διεκδικώντας το πρωτάθλημα και φυσικά το Κύπελλο Αρκαδίας. Παράλληλα ένα τόσο πολλά υποσχόμενο και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, μοιραία «επιβάλει» στις ομάδες να κινηθούν αποφασιστικά στο μεταγραφικό «παζάρι». Σε σχέση με την περασμένη χρονιά οι παίκτες «πρώτης γραμμής» θεωρητικά μπορεί να μοιραστούν σε περισσότερες ομάδες, κι αυτό θα πρέπει ήδη από τώρα να δημιουργεί «πονοκέφαλο» στους ανθρώπους των ομάδων.

Φέτος το Καλοκαίρι θα περιμένουμε από κάποιους παίκτες που βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος αρκετών ομάδων, να αυξήσουν τις οικονομικές απαιτήσεις τους παρά τις οικονομικά δύσκολες «εποχές» και για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Κάποιοι άλλοι παίκτες πρώτης γραμμής θα διατηρήσουν «αναλλοίωτους» τους στενούς δεσμούς τους με τις ομάδες που συνεργάστηκαν και την περασμένη σεζόν με τις ίδιες απαιτήσεις ή σε τελική ανάλυση μετά από συμφωνία με την ομάδα τους για τα οικονομικά.

Τέλος κάποιοι άλλοι που ήδη από πέρυσι είχαν αποφασίσει να αναζητήσουν νέο σταθμό στην καριέρα τους, θα βάλουν ως προτεραιότητα άλλους παράγοντες (σ.σ. συμφωνία με ομάδες που θα έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις, εγγυημένος χρόνος συμμετοχής, κλίμα, προπονητής, κ.α.) και όχι αυξημένες απαιτήσεις στο οικονομικό. Αυτές οι περιπτώσεις θα είναι οι μεγάλες ευκαιρίες από συλλόγους που θέλουν να ενισχυθούν εν’ όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Οι «μεγάλοι» μεταξύ άλλων της νέας σεζόν πιθανότατα να «κλέψουν» λόγω της παρουσίας τους στο Α’ τοπικό κάποιους έμπειρους και ικανούς παίκτες, που πιθανότατα να «στερηθούν» οι σημερινές τους ομάδες. Δεν αποκλείεται να δούμε κάποιες ομάδες τη νέα σεζόν αρκετά διαφοροποιημένες σε σχέση με πέρυσι, εξαιτίας αυτού του «μεταγραφικού παζαριού» το οποίος παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, λόγω της συμμετοχής όλων των παραπάνω ομάδων στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν στο Α’ τοπικό.

Πριν από μια αγωνιστική σεζόν με ένα τόσο ανταγωνιστικό τοπικό πρωτάθλημα, με όλες ουσιαστικά τις σημαντικές ομάδες του Αρκαδικού ποδοσφαίρου να αναμετρούνται μεταξύ τους και αρκετές από αυτές να έχουν θέσει ως στόχο από τώρα τη διεκδίκηση του τίτλου, το μεταγραφικό «παζάρι» θα μπορούσε να έχει ήδη πάρει από τώρα «φωτιά». Κάποιες ομάδες ήδη έχουν ξεκινήσει να κινούνται παρασκηνιακά και να πραγματοποιούν κάποιες πρώτες κουβέντες και επαφές με ποδοσφαιριστές, αλλά στην πλειοψηφία τους οι σύλλογοι είναι αλήθεια ότι ασχολούνται με το υπάρχουν ρόστερ τους προκειμένου να διαπιστωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα τι κενά έχουν προκύψει προκειμένου να κινηθούν μεταγραφικά.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι αργότερα κάποια στιγμή στη διάρκεια του Καλοκαιριού, θα υπάρξει μεγάλος ανταγωνισμός στο μεταγγραφικό κομμάτι με τις προτάσεις και αντιπροτάσεις να δίνουν και να παίρνουν.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here