Σταδιακή επαναλειτουργία του ΔΑΚ Τρίπολης για τους αθλητές

0
476

Ανακοίνωση εξέδωσε το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης υπογεγραμμένη από τον Πρόεδρος του κ. Ηλία Κούρο, όπου γίνεται γνωστό ότι από Δευτέρα 4 Μαΐου ξεκινάει σταδιακά η επαναλειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων. Σε πρώτα φάση γίνεται γνωστό ότι θα λειτουργήσουν οι ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης για την προπόνηση των αθλητών/τριών και με αυστηρά μέτρα προστασίας.

Βάσει της σχετικής ενημέρωσης από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη και με τη σχετική ενημέρωση του Νομικού Προσώπου γίνεται επίσης γνωστό ότι η επαναλειτουργία των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων θα πραγματοποιηθεί σε β’ φάση η οποία φαίνεται ότι θα καθυστερήσει αρκετά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νομικού Προσώπου του Δήμου Τρίπολης αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη εχθές Τετάρτη, 29 Απριλίου, στις 11.30 π.μ. με τους Δημάρχους, τους αντιδημάρχους και τους εντεταλμένους συμβούλους, υπευθύνους για τις αθλητικές εγκαταστάσεις και Προέδρους Νομικών Προσώπων που ανήκουν στην τοπική αυτοδιοίκηση, κατά την οποία συζητήθηκαν οι παράμετροι της επαναλειτουργίας των αθλητικών δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης που είχαν κλείσει λόγω του κορωνοϊού και κατατέθηκαν οι απόψεις των συμμετεχόντων.

Το Δήμο Τρίπολης εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης κ. Ηλίας Κούρος, ως υπεύθυνος του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Τρίπολης.

Στην τηλεδιάσκεψη έγινε η παρουσίαση από την Υγειονομική Επιτροπή που έχει συσταθεί για το συγκεκριμένο σκοπό, του «υγειονομικού πρωτοκόλλου» που πρέπει να τηρηθεί σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις όταν επαναλειτουργήσουν.

Από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τέθηκαν προβληματισμοί που απασχολούν τους ενασχουλούμενους με τον αθλητισμό, όπως είναι η σύνταξη κανόνων προσέλευσης και ασφαλούς παρουσίας των αθλητών και των προπονητών στις ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, η απολύμανση και η θερμομέτρηση, ο έλεγχος  των προσερχόμενων, η ανανέωση των συμβάσεων των εποχικών εργαζομένων στις αθλητικές εγκαταστάσεις κλπ.

Όπως δήλωσε ο κ. Αυγενάκης, σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν μόνο ανοιχτοί αθλητικοί χώροι και για την προπόνηση των επιλέκτων αθλητών που έχουν προτείνει οι αθλητικές ομοσπονδίες. Συγκεκριμένα, τονίστηκε ότι από την Δευτέρα 4 Μαΐου θα επιτραπούν οι προπονήσεις σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους για τα ατομικά αθλήματα, με προτεραιότητα στους πρωταθλητές μας που είτε έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είτε την διεκδικούν με αρκετές πιθανότητες, ενώ σε ό,τι αφορά τις κλειστές εγκαταστάσεις, θα αργήσει η επαναλειτουργία τους. Επίσης, αναφορικά με τα κολυμβητήρια, ο Υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε ότι θα λειτουργήσουν σε δεύτερη φάση και μετά από σχετικές ανακοινώσεις. Επίσης ανέφερε ότι θα υπάρχει θερμομέτρηση, μάσκες και γάντια στο προσωπικό, τα αποδυτήρια θα παραμένουν κλειστά, ενώ οι αθλητές θα πρέπει να έχουν μεταξύ τους απόσταση δύο μέτρα. Τέλος κάθε βράδυ θα πρέπει να γίνεται απολύμανση σε μπάλες, όργανα γυμναστικής και χώρους.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Τρίπολης κ. Ηλίας Κούρος, επέστησε την προσοχή στο να δοθούν σαφείς κατευθύνσεις και οδηγίες προκειμένου να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις ή προστριβές μεταξύ των πολιτών και με σκοπό να υπάρχει δίκαιη μεταχείριση απέναντι σε όλους.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αφού άκουσε τις απόψεις των  όλων των εκπροσώπων που συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη,  δήλωσε ότι θα προβεί σε συγκεκριμένες ανακοινώσεις. Όπως έγινε σαφές, εκτός των Πρωτοκόλλων και της εφαρμογής τους στις αθλητικές εγκαταστάσεις από τους εκάστοτε εμπλεκομένους, εξίσου σπουδαίο ρόλο θα συνεχίσει να παίζει η «ατομική ευθύνη» του καθενός.

Σήμερα αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις του Υπουργείου βάσει των οποίων θα κινηθεί το Ν.Π.Δ.Δ., ως προς τον τρόπο επαναλειτουργίας του ΔΑΚ Τρίπολης.
O Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ.

του Δήμου Τρίπολης
Ηλίας Κούρος».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here