Στην Γ’ Εθνική κατηγορία παραμένει ο Σύλλογος Δρομέων!

0
780

Μετά την επικύρωση και εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΟΚ τις προηγούμενες ώρες σε ότι αφορά την Γ’ Εθνική κατηγορία αποφασίστηκε η άνοδος των έξι πρωτοπόρων ομάδων κάθε Ομίλου Νότου, καθώς και η άνοδος των πέντε πρωτοπόρων ομάδων κάθε Όμιλο Βορρά. Την ίδια ώρα στην Γ’ Εθνική παραμένουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες της σεζόν 2019-20!

Κατά συνέπεια ο Σύλλογος Δρομέων εξασφαλίζει την παραμονή του στην κατηγορία και πλέον σχεδιάζει τα πλάνα του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο σε μια κατηγορία με διαφορετικά δεδομένα. Κι αυτό γιατί η Γ’ Εθνική της νέας σεζόν θα διεξαχθεί σε παραπάνω από τέσσερις ομίλους όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, καθώς στη νέα Γ’ Εθνική κατηγορία θα συμμετάσχουν 68 σωματεία (αν και εφ’ όσον δηλώσουν συμμετοχή τη νέα σεζόν). Πιθανότατα να αυξηθούν οι όμιλοι, ενώ δεν αποκλείεται λόγω της μη συμμετοχής κάποιων ομάδων να παραμείνουν οι όμιλοι σε τέσσερις (λιγότερο πιθανό σενάριο με την ΕΟΚ να έχει ίσως διάθεση αυξήσει τους ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, βοηθώντας τα σωματεία με τα έξοδα μετακινήσεών τους. Όλα θα ξεκαθαρίσουν το επόμενο διάστημα.

 

Άνοδος για Καλαμάτα BC και Δίωνα…;

Σύμφωνα με την εισήγηση της ΕΟΚ προβλέπονται για την Γ’ Εθνική της προσεχούς σεζόν τα εξής: «Η Γ’ Εθνική κατηγορία ανδρών από 68 Σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 31 σωματείων που παραμένουν, των 17 Σωματείων που ανέρχονται από τα Τοπικά Πρωταθλήματα των Ενώσεων σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη, τα 4 σωματεία που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα ανόδου που δεν θα διεξαχθεί από τα Νησιά και τα εξής 16 σωματεία: 3 από ΕΣΚΑ, 1 από ΕΣΚΑΝΑ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, 1 από ΕΣΚΑΗ, 1 από ΕΣΚΑΚ, 2 από ΕΚΑΣΘ, 1 από ΕΣΚΑΘ, 1 από ΕΚΑΣΑΜΑΘ, 1 από ΕΣΚΑΒΔΕ, 1 από ΕΣΚΑΣΕ, 1 από ΕΚΑΣΔΥΜ, 1 από ΕΚΑΣΚΕΜ και 1 από ΕΚΑΣΚ.Οι όμιλοι θα διαμορφωθούν μετά τις δηλώσεις συμμετοχής χωρίς αντικατάσταση.».

Προβλέπονται από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ μία ομάδα βάσει της Ειδικής Προκήρυξης και μίας επιπλέον για από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, όλα δείχνουν ότι τόσο η Καλαμάτα BC όσο και ο Δίωνας Κυπαρισσίας που βρίσκονταν με ισοβαθμία στην κορυφή της βαθμολογίας όταν διεκόπη το πρωτάθλημα, θα είναι οι ομάδες που θα ανέλθουν στην Γ’ Εθνική της νέας αγωνιστικής περιόδου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here