Στην τελική ευθεία οι «μονομαχίες» για τίτλο και παραμονή στην Α’ κατηγορία Αρκαδίας

0
217

Το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής κατηγορίας οδεύει στην τελική του ευθεία και μια απόδειξη ότι αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα των τελευταίων ετών, αποτελεί το γεγονός ότι τρεις αγωνιστικές προς το φινάλε συνεχίζονται οι «μονομαχίες» τόσο για τη διεκδίκηση του τίτλου, όσο και της παραμονής στην κατηγορία.

Σε ότι αφορά τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος ο ΑΣ Λεωνιδίου και ο Ερμής Μελιγούς διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλήματος. Η διαφορά μεταξύ τους είναι μόλις στους τρεις βαθμούς με προβάδισμα για την ομάδα της Νότιας Κυνουρίας. Το καλό για την πρωτοπόρο ομάδα του ΑΣ Λεωνιδίου είναι ότι κρατάει την τύχη στα χέρια της καθώς προηγείται βαθμολογικά με 3 βαθμούς. Το αρνητικό είναι ότι έχει σαφέστατα πιο απαιτητικό πρόγραμμα σε σχέση με τον Ερμή.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά το πρόγραμμα των τελευταίων αγωνιστικών ο ΑΣ Λεωνιδίου την προσεχή αγωνιστική και ειδικότερα στο ντέρμπι κορυφής το οποίο μπορεί να κρίνει τα πάντα ή τίποτα απολύτως, ο ΑΣ Λεωνιδίου φιλοξενείται στη Μελιγού από τον Ερμή. Αν οι «ερυθρόλευκοι» κερδίσουν τότε θα βρίσκονται αγκαλιά με τον τίτλο, σε κάθε άλλη περίπτωση τα πάντα είναι «ανοιχτά». Για την ακρίβεια σε περίπτωση ισοπαλίας οι «ερυθρόλευκοι» έχουν σημαντικό προβάδισμα, αλλά θα πρέπει να βρουν βαθμό-βαθμούς και στα υπόλοιπα ντέρμπι. Τέλος σε περίπτωση ήττα γίνεται «χαμός» στο φινάλε, με πλεονέκτημα του Ερμή. Στη συνέχεια (25η αγ.) η ομάδα της Νότιας Κυνουρίας θα φιλοξενήσει τον Πανθυρεατικό σ’ ένα επίσης απαιτητικό ματς και τέλος στην Επισκοπή Τεγέας θα κληθεί να φιλοξενηθεί από την ΑΕ Δημητσάνας! Ματς εξαιρετικά δύσκολο που μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να «καίγονται» για τη νίκη.

Την ίδια ώρα το πρόγραμμα του Ερμή είναι πιο εύκολο. Αν ο Ερμής κερδίσει την Κυριακή (22/04) έχει πολλές ελπίδες για τον τίτλο, καθώς την 25η αγωνιστική φιλοξενείται στον Τυρό από τον Απόλλωνα και την τελευταία αγωνιστική αγωνίζεται στο Παράλιο Άστρος με τον Αχιλλέα, με ματς χαμηλού δείκτη δυσκολίας για τους «βυσσινί».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο διεκδικητών του τίτλου μέχρι το φινάλε:

ΟΜΑΔΕΣ 24η ΑΓΩΝ. 25η ΑΓΩΝ. 26η ΑΓΩΝ.
1. ΑΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ (63β.) ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ (ΕΚΤΟΣ) ΠΑΝΘΥΡΕΤΙΚΟΣ (ΕΝΤΟΣ) ΑΕ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ (ΕΚΤΟΣ)
2. ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ (60β.) ΑΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ (ΕΝΤΟΣ) ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΥΡΟΥ (ΕΚΤΟΣ) ΑΧΙΛΛΕΑΣ (ΕΚΤΟΣ)

 

«Μάχη» για «4» στην «ουρά»…

Η «μάχη» της «ουράς» σε ότι αφορά τη διεκδίκηση της παραμονής παραμένει σε εξέλιξη για τέσσερις ομάδες. Ακόμη και ο Αχιλλέας Π. Άστρους που είναι πολύ κοντά στην παραμονή, αλλά και ο τελευταίος Απόλλωνας που έχει εξαιρετικά περιορισμένες ελπίδες παραμονής, μαθηματικά δεν έχουν παραμείνει ή υποβιβαστεί αντίστοιχα.

Ο Αχιλλέας θέλει ουσιαστικά τέσσερις βαθμούς στο χειρότερο σενάριο για να «κλειδώσει» την παραμονή στην κατηγορία. Ένα σενάριο στο οποίο θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω τις τελευταίες αγωνιστικές (5 νίκες μέχρι το φινάλε από κοινού τουλάχιστον από τον Ορχομενό και τον ΑΟΝ Τρίπολης).

Η μεγάλη «μάχη» εστιάζεται ουσιαστικά σ’ αυτήν που θα δώσουν Ορχομενός Λεβιδίου και ΑΟ Νέων Τρίπολης για την αποφυγή της προτελευταίας θέσης. Πάνω-κάτω το πρόγραμμα και των δύο ομάδων μέχρι το φινάλε κρίνεται ανάλογης δυσκολίας, αν και εκτίμησή μας είναι ότι ο ΑΟ Νεών Τρίπολης έχει λίγο πιο ευνοϊκό πρόγραμμα στο φινάλε.

Τέλος σε ότι αφορά τον Απόλλωνα Τυρού μόνο με μικρό «θαύμα» μπορεί να παραμείνει στην κατηγορία. Χρειάζεται ο Ορχομενός και ο ΑΟΝ Τρίπολης να μην κερδίσουν κανένα βαθμό τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές και η ομάδα του Τυρού να κατακτήσει τρεις νίκες, δύο απέναντι σε Ερμή και Πανθυρεατικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο διεκδικητών του τίτλου μέχρι το φινάλε:

ΟΜΑΔΕΣ 24η ΑΓΩΝ. 25η ΑΓΩΝ. 26η ΑΓΩΝ.
11. ΑΧΙΛΛΕΑΣ Π. ΑΣΤΡΟΥΣ (20β.) ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΕΡΒ. (ΕΝΤΟΣ) ΑΟ ΝΕΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΕΚΤΟΣ) ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ (ΕΝΤΟΣ)
12. ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ (15β.) ΒΡΑΣΙΕΣ (ΕΝΤΟΣ) ΑΕΕΣ ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙΟΥ (ΕΚΤΟΣ) ΗΡΑΚΛΗΣ ΒΡΕΒ. (ΕΝΤΟΣ)
13. ΑΟ ΝΕΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (14β.) ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΥΡΟΥ (ΕΚΤΟΣ) ΑΧΙΛΛΕΑΣ Π. ΑΣΤΡΟΥΣ (ΕΝΤΟΣ) ΑΟ ΤΕΓΕΑΣ (ΕΚΤΟΣ)
14. ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΥΡΟΥ (6β.) ΑΟ ΝΕΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΕΝΤΟΣ) ΕΡΜΗΣ ΜΕΛΙΓΟΥΣ (ΕΝΤΟΣ) ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ ΑΟ (ΕΚΤΟΣ)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here