Στις 11-12 Μαρτίου το 2ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης

0
211

Ο Αργολικός Σύλλογος Οχημάτων Εποχής (ΑΡ.Σ.Ο.Ε.), μετά από την τεράστια επιτυχία και απήχηση που είχε πέρυσι το «1ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης», διοργανώνει σε συνεργασία και πάλι με τον Δήμο Τριπόλεως το «2ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης» στις 11-12 Μαρτίου.

Οι διοργανωτές καλωσορίζουν το 2023 με μια διήμερη εκδήλωση Touring-Regularity με ειδικές διαδρομές σε χωριά της ορεινής Αργολίδας και Αρκαδίας, με επίκεντρο την πόλη της Τρίπολης και συνολικό μήκος 200 χιλιόμετρα.

Όλα πλέον είναι έτοιμα για την αφετηρία του Σαββάτου 11 Μαρτίου, στο εμβληματικό Κεφαλάρι του Άργους όπου κάτω από τον αρχαίο βράχο και με σύμμαχο τον καλό καιρό, 74 σπάνια κλασσικά-ιστορικά οχήματα θα δώσουν την μάχη με το χρόνο, καλούμενα να εκτελέσουν με επιτυχία, συνολικά 10 Δοκιμασίες Ακριβείας. Ιδανικό σκηνικό, τα 200 χιλιόμετρα ανοιξιάτικου ορεινού τοπίου. Στο τέλος της διαδρομής, η φιλόξενη αρκαδική πρωτεύουσα, η Τρίπολη, ανοίγει την αγκαλιά της όπως πέρυσι και μας περιμένει για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο.

Στη σχετική ανακοίνωση του Αργολικού Συλλόγου Οχημάτων Εποχής, που αποτελεί διοργανωτής του συγκεκριμένου Ιστορικού Ράλλυ, σχετικά με την φετινή διαδρομή και τον αγώνα συνολικά μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Η αφετηρία, στις 15:00 στο μυστηριακό Κεφαλάρι, σημείο αναφοράς των παιδικών μας χρόνων. Με 100 περίπου χιλιόμετρα το πρώτο, σαββατιάτικο σκέλος και 5 Δοκιμασίες Ακριβείας ως το τέλος στην Πλατεία Άρεως της Τρίπολης, που θα μας βρει και πάλι παρατεταγμένους κάτω από το άγαλμα του γέρου του Μωριά. Επανεκκίνηση για το Κυριακάτικο 2ο Σκέλος με ακόμη 100 περίπου χιλιόμετρα και 5 Δοκιμασίες Ακριβείας ως το τερματισμό μας στο Λεβίδι και στο κέντρο. Εκεί, το καθιερωμένο αρκαδικό γεύμα και η απονομή.

Είδαμε με χαρά τους περισσότερους από τους περσινούς συμμετέχοντες να επιστρέφουν. Μέλη μας και φίλοι από όλες τις λέσχες να δίνουν δυναμικά το παρόν φέρνοντας “διαμάντια” της αυτοκίνησης στην αφετηρία. Με τους περισσότερους μας δένουν δεσμοί φιλίας πέραν της 20ετιας, που ξεκινούν από την ίδρυση του ΑΡΣΟΕ το 2002. Σεβόμενοι τους συμμετέχοντες και τους χορηγούς μας, προσπαθήσαμε και πετύχαμε πάλι να προσφέρουμε το μέγιστο σε τιμή προσιτή για όλους, μετατρέποντας τις χορηγίες σε παροχές για τα πληρώματα. H εισαγωγή του Χρονολογικού Συντελεστή (Co-Efficient), σε συνδυασμό με απλές Ειδικές Δοκιμασίες Ακριβείας (είτε με Μέση Ωριαία Ταχύτητα, αλλά κυρίως με απόλυτο χρόνο) πέρα από την διασκέδαση των πληρωμάτων δίνει ίσες ευκαιρίες, ακόμη και σε συμμετέχοντες με μηδενική εμπειρία για διάκριση. Με μεγάλη μας χαρά είδαμε τις συμμετοχές να φτάνουν τις 74 και πληθώρα οχημάτων στις κατηγορίες F και G που πλέον τείνουν να γίνουν σπάνιο θέαμα σε εκδηλώσεις. Ήταν αρχικός μας στόχος, όταν σχεδιάζαμε την εκδήλωση, να δούμε και πάλι ποικιλία οχημάτων όλων των εποχών. Αυτό που μας εντυπωσίασε όμως είναι η μεγαλύτερη προσέλευση νέων σε ηλικία πληρωμάτων, γεγονός ενθαρρυντικό για την πορεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ευχαριστούμε και πάλι όλους τους συμμετέχοντες για την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν.

Για μια ακόμη φορά, σχεδιάσαμε και υλοποιούμε μια εκδήλωση από συλλέκτες κλασσικών οχημάτων προς συλλέκτες και λάτρεις του κλασσικού αυτοκινήτου με σεβασμό στην ιστορία τους. Κλείνοντας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Τριπόλεως, αιρετούς και στελέχη, για όλες τις προσπάθειες τους προκειμένου να προσφέρουμε στους συμμετέχοντες το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Χωρίς δε, την υποστήριξη των χορηγών μας, θα ήταν αδύνατον να πετύχουμε τόσες πολλές παροχές. Τους ευχαριστούμε και τους παραθέτουμε: ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΤΕΟ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, ΜΠΟΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ, SPEED PARK TRIPOLIS, ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ, ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ ΠΙΤΕΡΟΣ.

Η οργανωτική επιτροπή υπόσχεται να προσφέρει στους συμμετέχοντες ένα απολαυστικό διήμερο Regularity Event. Σας περιμένουμε όλους, φίλους και μέλη, στο 2ο Ιστορικό Ράλλυ Τρίπολης!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here