Στο πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ» εντάχθηκε ο ΣΕΦΑ Αρκαδικός!

0
517

Η αξιόλογη στροφή και έμφαση στις ακαδημίες τα τελευταία χρόνια αποτελεί γεγονός από τον ΣΕΦΑ Αρκαδικό που προσπαθεί να αναδείξει το μέλλον του Αρκαδικού μπάσκετ, μέσα από τις δράσεις και λειτουργία των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε γνωστό ότι ο σύλλογος εντάσσεται μετά από επιλογή ως μία από τις 50 καλύτερες ακαδημίες στην Ελλάδα στο Πρόγραμμα ΟΠΑΠ με την ονομασία «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ».

Η διοίκηση του ΣΕΦΑ Αρκαδικού εκδήλωσε ενδιαφέρον για την ένταξη του συλλόγου στο αντίστοιχο πρόγραμμα και μετά από τις απαιτούμενες ενέργειες και την σχετική αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε, συμμετέχει πλέον και επίσημα σ’ αυτό.

Η σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΣΕΦΑ Αρκαδικού από τη στιγμή που επισημοποιήθηκε η ένταξη του συλλόγου στο αντίστοιχο πρόγραμμα αναφέρει χαρακτηριστικά: «Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την ένταξη της ακαδημίας μας στο πρόγραμμα του ΟΠΑΠ με την ονομασία «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ». Η επιλογή μας στις 50 καλύτερες ακαδημίες, έγινε μεταξύ εκατοντάδων άλλων αξιόλογων Ακαδημιών καλαθοσφαίρισης ανά την Ελλάδα.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, που βασίστηκε τόσο σε ποιοτικά αλλά και ποσοτικά κριτήρια, οδήγησε στην δημιουργία μιας δυναμικής ομάδας 50 ακαδημιών στοχεύοντας στην αναβάθμιση των προτύπων της αθλητικής εκπαίδευσης αλλά και στην ανάπτυξη ισχυρών δεσμών μεταξύ των συμμετεχόντων σωματείων. Με δράση που εκτείνεται σχεδόν σε όλη την Ελληνική επικράτεια, με πρόγραμμα που έχει ως στόχο να εμφυσήσει στα παιδιά αρχές και αξίες που θα τα ακολουθούν σε όλη τους την ζωή.

Σε αυτό το πλαίσιο οι επιλεγμένες ακαδημίες καλαθοσφαίρισης θα έχουν πρόσβαση σε μοναδικά προνόμια που θα τις βοηθήσουν να δημιουργήσουν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη των νεαρών αθλητών. Το γεγονός αυτό μας δικαιώνει και μας γεμίζει υπερηφάνεια και χαρά, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει το αίσθημα ευθύνης απέναντι τους μικρούς αθλητές-τριες μας, είτε πρόκειται για αθλούμενους, είτε για μελλοντικούς αθλητές.

Βασική παροχή του προγράμματος αυτού, στο οποίο θα συμμετέχουν μόνο 50 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα, είναι η ιατρική ασφάλιση όλων των παιδιών μας, σε συνδυασμό με την παροχή προπονητικού υλικού και πληροφοριών (μέσω σεμιναρίων και επιστημονικών ημερίδων) για τους προπονητές, τους γονείς και τους μικρούς αθλητές. Το πρόγραμμα του ΟΠΑΠ μας βοηθάει να ανεβάσουμε το επίπεδο λειτουργίας μας και να παράγουμε καλύτερα αποτελέσματα.

Είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία του προγράμματος και αισθανόμαστε δικαιωμένοι από τις προσπάθειες των τελευταίων ετών που αποσκοπούν στην συνεχή ανάπτυξη της καλαθοσφαίρισης στην πόλη μας και στη διασφάλιση ότι , το μέλλον της στηρίζεται στα γερά θεμέλια του Αρκαδικού.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της οικογένειας του Αρκαδικού για την επιτυχία αυτή.».

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here