Συμμετοχή σε Πανελλήνιους αγώνες και τελικές φάσεις μόνο σε αναγνωρισμένα σωματεία!

0
96

Μετά από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος, έγινε γνωστό ένα έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ειδικότερα από την Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού, με το οποίο ουσιαστικά αναφέρεται ότι αθλητικά σωματεία ανεξαρτήτως αθλήματος που δεν έχουν λάβει την ειδική αθλητική αναγνώριση, δεν θα έχουν το δικαίωμα συμμετοχής σε Πανελλήνιους αγώνες και Πανελλήνια πρωταθλήματα, καθώς και σε τελικές φάσεις Πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Το συγκεκριμένα έγγραφο έχει σταλεί από την Διεύθυνση Αγωνιστικού Αθλητισμού, προς όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες για εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της συγκεκριμένης απόφασης αναφέρει: «Σε συνέχεια της δημοσίευσης του ν. 4726/2020, με το άρθρο 3 παρ. 1Α, του οποίου ορίστηκε ότι: «Κατά τα πρώτα δυο (2) έτη από την εγγραφή του σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, το αθλητικό σωματείο μετέχει στην αγωνιστική δραστηριότητα της οικείας ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελληνίων αγώνων χωρίς να διαθέτει ειδική αθλητική αναγνώριση, την οποία μπορεί να αιτηθεί και να λάβει το αργότερο εντός του ιδίου χρονικού διαστήματος …», σας επισημαίνουμε ότι για την συμμετοχή αθλητικών σωματείων σε πανελλήνιους αγώνες και πρωταθλήματα ή σε τελικές φάσεις πανελληνίων αγώνων των οικείων ενώσεων ή ομοσπονδιών, απαιτείται να διαθέτουν την ειδική αθλητική αναγνώριση.».

Ο «κλοιός σφίγγει» γύρω από τα ερασιτεχνικά σωματεία που έχουν εκκρεμότητες ή δεν έχουν μπει ακόμη στη διαδικασία να εξασφαλίσουν ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, επηρεάζοντας στο άμεσο μέλλον και τον αγωνιστικό σχεδιασμό τους, ειδικά αν μέχρι σήμερα σε αγωνιστικό επίπεδο είχαν καταφέρει να συμμετέχουν σε Πανελλήνιους αγώνες, πρωταθλήματα και τελικές φάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here