Συνάντηση Ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη στην Τρίπολη με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων

0
546

Το απόγευμα της Πέμπτης 02/07 στο αμφιθέατρο του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης πραγματοποιήθηκε συνάντηση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κώστα Αρβανίτη με εκπροσώπους των τοπικών αθλητικών σωματείων της περιοχής, με σκοπό συζήτησης τον αθλητισμό στην Αρκαδίας, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικοί σύλλογοι.

Σημειώνεται ότι εκτός από τον κ. Αρβανίτη, στο πάνελ παρουσία έδωσαν ο υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας και στέλεχος του κόμματος κ. Χρήστος Στάικος, ο συντονιστής του Τομέα Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων Κώστας Αλεξίου και ο συντονιστής της συνάντησης και υπεύθυνος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας για τον αθλητισμό κ. Κώστας Στάικος.

Στη συνάντηση αυτή παραβρέθηκαν αρκετοί εκπρόσωποι Αρκαδικών σωματείων που άκουσαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα εξέφρασαν τις απόψεις και προβληματισμούς τους. Ο κ. Αρβανίτης απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των σωματείων τόνισε ότι μαζί μπορούν να βρουν σχέδια και προγράμματα  τα οποία βοηθούν τα ειδικά τα νέα παιδιά ή παιδιά ΑμεΑ να έχουν πρόσβαση άθλησης τόσο σε επίπεδο οργανωμένης άθλησης όσο και σε επίπεδο λαϊκής άθλησης.

 

Μποροβήλος: «Μέρος των εσόδων από το στοίχημα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης κ. Γιώργος Μποροβήλος, τόνισε ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει εγκαταλειφθεί εντελώς επιβιώνοντας ουσιαστικά από κάποιους ανθρώπους – παράγοντες οι οποίοι χαρακτηρίζονται μάλιστα και «γραφικοί» βάζοντας χρήματα από την τσέπη τους και όταν δοθεί τέλος από αυτούς ή θα βρεθεί κάποιος άλλος ή θα υπάρχει αβεβαιότητα.

Συνεχίζοντας τόνισε ότι η πολιτεία θα πρέπει να ακουμπήσει κάποια συμφέροντα όπως συμβαίνει με το στοίχημα. Είπε τη στιγμή που κάποιοι «καρπώνονται» τα μεγάλη κέρδη από το στοίχημα, κανείς δεν μπόρεσε να πάρει ένα κομμάτι από αυτά τα κέρδη με τη μορφή τέλους που θα διατεθεί στα ερασιτεχνικά σωματεία ή στις τοπικές Ενώσεις ή σε σωματεία σε χωριά και στη δημιουργία κάποιων γηπέδων, ακαδημιών, κ.λπ.

Ο κ. Αρβανίτης τόνισε μεταξύ άλλων από την πλευρά του ότι υπάρχουν τρόποι να ελεγχθούν τα κέρδη των στοιχηματικών εταιριών, ειδικά όταν έχουν ως έδρα περιοχής της Ευρώπης, ενώ πήρε θέση για τρόπους χρηματοδότησης των συλλόγων από τα τηλεοπτικά.

 

Τσαγγούρης: «Τεράστια τα προβλήματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αρκαδίας»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Σταύρος Τσαγγούρης μίλησε για την κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στο γεγονός ότι επιβιώνει χάρη στις προσπάθειες κάποιων παραγόντων που σε βάρος της δικής τους τσέπης και της οικογένειάς τους συντηρούν αυτά τα σωματεία. Πρόσθεσε ότι εδώ και 20 χρόνια η Πολιτεία δεν έχει στηρίξει κανένα αθλητικό σωματείο και ότι τα αθλητικά σωματεία της Αρκαδίας αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, καθώς τα λειτουργικά έξοδα για μετακινήσεις, διαιτητές, γιατρούς, κ.λπ. είναι περίπου 5000 ευρώ το χρόνο. Κι αυτά τα χρήματα όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας, τα προσφέρουν κάποιοι παράγοντες για την ομάδα τους.

Επίσης ο κ. Τσαγγούρης μίλησε για τεράστια προβλήματα στις υποδομές και πρόσθεσε ότι μόνο στην Τρίπολη τα περισσότερα σωματεία της ευρύτερης περιοχής, εξυπηρετούνται από ένα γήπεδο με πλαστικό χλοοτάπητα της κακιάς ώρας και αναρωτήθηκε «με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να φέρουμε τα νέα παιδιά στο γήπεδο», όταν δεν υπάρχουν υποδομές. Στην υπόλοιπη Αρκαδίας ο κ. Τσαγγούρης τόνισε ότι υπάρχουν κάποια γήπεδα χωρίς κάποιες άλλες απαραίτητες υποδομές, όπως αποδυτήρια, εξέδρες, κ.λπ. «Είμαστε πολύ πίσω σαν Αρκαδικό ποδόσφαιρο σε σχέση με τους υπόλοιπους Νομούς. Τα γήπεδα που υπάρχουν σε γειτονικούς Νομούς είναι υπέρδιπλάσια», ήταν ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα του κ. Τσαγγούρη.

 

Κουκάκης: «Χρειάζεται νοικοκύρεμα το μπάσκετ»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αναφέρθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής. Τόνισε ότι το κλειστό γυμναστήριο Τρίπολης ήταν το πρώτο που φτιάχτηκε στην Πελοπόννησο το 1978 προσθέτοντας ότι «είμαστε τυχεροί που έγιναν δύο σημαντικές παρεμβάσεις το 1992 και το 2015. Ο κ. Κουκάκης απηύθυνε το ερώτημα στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 2018 διεξήχθη στην Τρίπολη το Αναπτυξιακό Συνέδριο και στο κομμάτι του αθλητισμού υπήρξαν προτάσεις έτοιμες οι οποίες στην πορεία ουδέποτε συζητήθηκαν, εκτιμώντας ότι με τη συγκεκριμένη συνάντηση υπάρχουν όλες οι καλές προθέσεις και διάθεση για να βοηθηθεί ο τοπικός αθλητισμός της περιοχής.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ εξέφρασε το παράπονο ότι θα περίμενε περισσότερο κόσμο και εκπροσώπους του τοπικού αθλητισμού στη συγκεκριμένη εκδήλωση και εξέφρασε παράπονο μεταξύ άλλων για το φαινόμενο να αποκτήσουν «πολιτικό χρώμα» οι εκλογές των Ομοσπονδιών ειδικά στο χώρο του μπάσκετ.

 

Καλαθά: «Θέλουμε η κολύμβηση να αποτελεί ένα δυνατό κομμάτι στην Τρίπολη»

Με τη σειρά η Πρόεδρος του ΚΟΑΤ κα Καλαθά, αναφέρθηκε στο χώρο της τοπικής κολύμβησης λέγοντας ότι μέσα στην εξαιρετική αθλητική υποδομής του κλειστού κολυμβητηρίου, δεν αποτελεί δυστυχώς κομμάτι της πόλης. Η κα Καλαθά δεν παρέλειψε να εκφράσει έναν προβληματισμό για την καθυστέρηση υλοποίησης του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου. Ακολούθως αναφέρθηκε στην αδυναμία του κολυμβητηρίου που υπάρχει και έχει να κάνει με το γεγονός ότι: «το πώς θα μπορέσει η Δημοτική Αρχή να διαχειριστεί τον κόσμο που θέλει να μπει στο κολυμβητήριο και να κολυμπήσει, κατανέμοντάς τον σε όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να δημιουργούνται συγκρούσεις μεταξύ αυτών που θέλουν να μάθουν κολύμπι για δύο μήνες και αυτών που θέλουν να ασκήσουν την κολυμβητική άσκηση και να ανέβουν στα αγωνιστικά τμήματα, διεκδικώντας προνόμια για τις Πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ».

Η κα Καλαθά είπε ότι στην Τρίπολη αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο σωματεία που έχουν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν Αθλητική Αναγνώριση προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι: «είναι όλες τις ώρες της ημέρας στο κολυμβητήριο με αποτέλεσμα εμείς να έχουμε μια αγωνιστική ομάδα 30 ατόμων, μην έχοντας τη δυνατότητα εξασφάλισης διαδρομών για κολυμπήσουμε, καθώς είναι ο ένας πάνω στον άλλο. Αυτό είναι τραγικό και αυτό δημιουργεί συγκρούσεις. Στην προσπάθειά μας δε να δημιουργήσουμε το τμήμα συγχρονισμένης κολύμβησης αντιμετωπίσαμε το ίδιο πράγμα, αλλά παρ’ όλα αυτά εμείς θα συνεχίσουμε να «μαχόμαστε» γιατί θέλουμε η κολύμβηση να είναι ένα δυνατό κομμάτι στην πόλη.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here