Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Ηλίας Κούρος για την επαναλειτουργία του ΔΑΚ Τρίπολης (+vid)

0
660

Από σήμερα ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε η επαναλειτουργία του ΔΑΚ Τρίπολης σε ότι αφορά τους αθλητές/τριές των σωματείων με σκοπό την διεξαγωγή ατομικών προπονήσεων και πάντα με βάσει τα μέτρα προστασίας που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Σύμφωνα με τον κ. Κούρο αλλά και βάσει όσων προβλέπονται, επαναλειτουργούν τόσο οι εγκαταστάσεις του στίβου, όσο και το κλειστό γυμναστήριο με το κλειστό κολυμβητήριο.

Αρκετά ειπώθηκαν από τον κ. Κούρο όχι μόνο για την επαναλειτουργία του ΔΑΚ Τρίπολης και τους όρους χρήσης τους από αθλητές/τριές και συλλόγους, αλλά και για την προετοιμασία και τις εργασίες που έγιναν, καθώς επίσης και για τα πολλά προβλήματα και δυσκολίες που αντιμετωπίζει η σημερινή διοίκηση του Νομικού Προσώπου, αφήνοντας αιχμές για την οικονομική διαχείριση και ενέργειες υπαλλήλων προηγούμενων ετών.

 

Τι αναφέρθηκε για το στίβο και το κλειστό γυμναστήριο…

Οι εγκαταστάσεις του στίβου από σήμερα είναι ανοιχτές με τον κ. Κούρο να αναφέρει ότι ενημερώθηκαν τόσο ο ΓΣ Αρκαδίας, όσο και ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Βιντσέλας, παρουσία και του Αντιδημάρχου για θέματα αθλητισμού κ. Μακαρούνη που είναι γνώστης του χώρου.

Στο χώρο του στίβου θα πρέπει να τηρηθούν επίσης όλοι οι κανόνες προστασίες (σ.σ. ατομικές προστασίες, κατάθεση πιστοποιητικών γιατρού, αποστάσεις κ.α.). Για οποιαδήποτε παρατυπία και συμμετοχή αθλητή που δεν περιλαμβάνεται στη λίστα που έχουν κοινοποιήσει οι σύλλογοι στο Νομικό Πρόσωπο, υπαίτιο θα είναι το εκάστοτε σωματείο.

Σε ότι αφορά το κλειστό γυμναστήριο οι ομάδες θα μπορούν να προπονηθούν στο γήπεδο με μπάλα ατομικά κάθε αθλητής.

Όσο αφορά το χρονοδιάγραμμα για το πότε θα επιτραπεί η χρήση των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Τρίπολης από το κοινό, ο κ. Κούρος ανάφερε ότι δεν υπάρχει για την ώρα κάποια ενημέρωση από του Υπουργείο, με την εκτίμηση ότι αυτό αναμένεται να συμβεί κατά την τελευταία φάση επιστροφής του αθλητισμού στην κανονικότητα.

 

Όσα λέχθηκαν για το κολυμβητήριο…

Ένας από τους χώρους που ιδιαίτερα ευαίσθητο όσον αφορά την σταδιακά επιστροφή στη δράση είναι ο υγρός στίβος. Ο κ. Κούρος ανέφερε ότι νωρίς το πρωί της Τρίτης 19/05 πραγματοποιήθηκε μια σύσκεψη με του κολυμβητικούς συλλόγους του ΚΟΑΤ και της ΑΕ Τρίπολης, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ο τρόπος λειτουργίας και τήρησης των κανόνων προστασίας και όσον προβλέπονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Ο λόγος που βρέθηκαν μόνο αυτά το σωματεία ήταν διότι είναι για την ώρα και οι μόνοι σύλλογοι που έχουν αγωνιστικά τμήματα και κατά συνέπεια αθλητές/τριες με δελτία από την Ομοσπονδία.

Οι αθλητές βάσει των όσων ειπώθηκαν θα πραγματοποιούν ατομικές προπονήσεις με δυνατότητα παρουσίας μέσα στην πισίνα μέχρι 32 αθλητές/τριές, σε τέσσερις διαδρομές. Θα πρέπει να κατατεθούν βεβαιώσεις από γιατρό που να βεβαιώνει ότι δεν είναι θετικοί στον κορωνοϊό. Παράλληλα θα τηρούνται πιστά οι κανόνες υγιεινής (σ.σ. ντους πριν και μετά από κάθε προπόνηση, διατήρηση αποστάσεων, κ.α.). Σημειώθηκε επίσης ότι το Νομικό Πρόσωπο και οι επιστάτες του Αθλητικού Κέντρου, έχουν στη διάθεσή τους καταστάσεις με την ακριβή λίστα των αθλητών που έχουν δικαίωμα παρουσίας για ατομική προπόνηση, με τους ελέγχουν να είναι ιδιαίτερα αυστηροί.

 

Όσα λέχθηκαν για την προετοιμασία για επαναλειτουργία του ΔΑΚ Τρίπολης…

Σύμφωνα με τον Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου έγιναν το τελευταίο διάστημα οι απαιτούμενες παρεμβάσεις στο ΔΑΚ Τρίπολης προκειμένου οι χώροι να υποδεχθούν ασφαλείς τους αθλητές/τριές των τοπικών σωματείων. Συγκεκριμένα έχουν απολυμανθεί όλοι οι χώροι του ΔΑΚ Τρίπολης την περασμένη Παρασκευή, κυρίως για ψυχολογικούς λόγους (αφού ουσιαστικά το Αθλητικό Κέντρο ήταν εκτός λειτουργίας και κλειστό για κοινό, αθλούμενους και αθλητές για πολύ καιρό.

Παράλληλα έγινε αναφορά για ανάπτυξη περισσότερο του χλωρίου στην πισίνα σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες του Υπουργείου.

Ο κ. Κούρος ανέφερε σε ότι αφορά τα χόρτα περιμετρικά των εγκαταστάσεων οι υπάλληλοι που απασχολεί το Νομικό Πρόσωπο δεν απασχολούνται μόνο στο Αθλητικό Κέντρο με αποτέλεσμα υποχρεώσεις για εργασίες και σε άλλες δομές. Παράλληλα έγινε αναφορά και για κάποιες άδειες υπαλλήλων που προκάλεσαν μεγαλύτερη καθυστέρηση στον καθαρισμό του Αθλητικού Κέντρου. Προτεραιότητα σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ ήταν η παρέμβαση του προσωπικού για καθαρισμό των Παιδικών Σταθμών.

Τα χόρτα στο ΔΑΚ Τρίπολης αναμένεται να κοπούν σύντομα, αναφέροντας ο κ Κούρος ότι αναπτύχθηκαν το τελευταίο διάστημα σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο στο ΔΑΚ. Επίσης έγινα αναφορά για καθαρισμό μιας αποθήκης του ΔΑΚ Τρίπολης από άχρηστα υλικά. Τοποθετήθηκε ειδικά ράφια για να τοποθετηθούν ο διαθέσιμος εξοπλισμός και τα εργαλεία. Πραγματοποιήθηκε η επιδιόρθωση του αρδευτικού συστήματος του σταδίου με ίδιο προσωπικό. Αναμένεται να κοπούν τα χόρτα και να επιδιορθωθούν κάποιες σπασμένες πόρτες από προηγούμενο διάστημα.

Τέλος σύντομα αναμένεται οι υπάλληλοι του ΔΑΚ Τρίπολης να φορούν διακριτικά μπλουζάκια του Νομικού Προσώπου καθώς και καρτελάκι με το όνομά τους. Παράλληλα καθημερινά θα σε συγκεκριμένο σημείο του αθλητικού κέντρου, θα κοινοποιούνται τα στοιχεία των υπαλλήλων που έχουν βάρδια για επικοινωνία μαζί τους σε περίπτωση ανάγκης.

 

«Ακόμη πληρώνουμε υποχρεώσεις προηγούμενων ετών…»

Ο κ. Ηλίας Κούρος μετά λύπης του μίλησε και για τις αντιξοότητες που αντιμετώπισε η νέα Διοίκηση του Νομικού Προσώπου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε. Σε ότι αφορά το οικονομικό σκέλος ο κ. Κούρος σχολίασε: «Όταν έχεις χρήματα κάνεις τα πάντα. Χρήματα στο Νομικό Πρόσωπο δεν ρέουν. Εδώ πληρώνω υποχρεώσεις των προηγούμενων ετών. Στον φετινό προϋπολογισμό, έκλεισα προϋπολογισμό ανάγκης. Για να λειτουργήσουμε στο Νομικό Πρόσωπο, δεν υπήρχε ούτε ένας κωδικός με το παραμικρό ποσό για προμήθεια των αναγκαίων! Τώρα προσπαθούμε να κάνουμε τις αναμορφώσεις μας προκειμένου να δουλέψουμε καλύτερα το Νομικό Πρόσωπο, περιμένοντας να ανταπεξέλθουμε οικονομικά με κάποια χρήματα που πήραμε από το Δήμο και από αυτά που θα εισπράξουμε από τους συλλόγους.».

Πρόβλημα επίσης σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ τονίστηκε ότι αποτέλεσαν το τελευταίο διάστημα κάποιες γονικές άδειες και άδειες λόγω υγείας υπαλλήλων που περιόρισαν το προσωπικό του ΝΠΔΔ του Δήμου. Ο κ. Κούρος επίσης τόνισε ότι υπήρχαν τέσσερις υπάλληλοι με εννέα χρόνια εμπειρίας σ’ ένα γραφεία, έφυγαν οι τέσσερις και ήρθαν μόλις δύο, καλούμενη η νέα διοίκηση να κάνει δουλειά με ελλιπές προσωπικό δίχως εμπειρία.

Αξιο0σημείωτη ήταν και η καταγγελία του κ. Κούρου που ανέφερε διαγραφή ηλεκτρονικών αρχείων του Νομικού Προσώπου και φθορές Η/Υ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Όταν ανέλαβα εδώ, οι υπάλληλοι μέσα έσβησαν το αρχείο και δεν υπάρχει ούτε μία μελέτη και ήρθα εδώ με πολύ κόπο μην έχοντας ιστορικό και αρχείο αναζητώντας αποφάσεις στα χαρτιά, όπου αναγκαζόμαστε να τα γράφουμε πάλι από την αρχή, γιατί χαλάσανε τα κομπιούερ. Χαλάσανε τα στικάκια, χαλάσανε όλα!».  

Παράλληλα τόνισε ότι η νέα διοίκηση του Νομικού Προσώπου είναι υποχρεωμένη μέχρι σήμερα να πληρώνει υποχρεώσεις προηγούμενων ετών και όχι υποχρεώσεων που προκύπτουν τους τελευταίους μήνες. Επίσης σχολίασε ότι δεν έχει εγκρίνει καμία εργολαβία για το Νομικό Πρόσωπο. Κι αυτό γιατί κάποια πράγματα που είναι εφικτό, θα πρέπει να γίνονται από το ίδιο προσωπικό του Νομικού Προσώπου και όχι από ιδιώτες.

«Περιμένετε να δείτε πρώτα τι θα κάνουμε και μετά να κριθούμε, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι δεν κάναμε τίποτα αυτό το διάστημα. Πρέπει να μην βλέπουμε τα πράγματα επιθετικά αλλά με θετικό τρόπο.» ήταν το σχόλιο του κ. Κούρου.

 

Τι θα ισχύσει με τους υποψηφίους για ΣΕΦΑΑ και Στρατιωτικές Σχολές…

Σε ότι αφορά τους μαθητές – υποψηφίους για ΣΕΦΑΑ και Στρατιωτικές Σχολές το ΔΑΚ Τρίπολης θα μπορεί να τους φιλοξενήσει για ατομική προπόνηση. Οι συγκεκριμένοι μαθητές θα πρέπει να έχουν βεβαίωση ιατρού ότι είναι υγιείς αλλά και την αντίστοιχη βεβαίωση συμμετοχής στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Σύμφωνα με τον κ. Κούρο ο αριθμός των παιδιών αυτών είναι πάνω-κάτω συγκεκριμένος και δεν θα υπάρξει πρόβλημα μη παρουσίας τους σε συγκεκριμένες ώρες λόγω του περιορισμού ατόμων στις εγκαταστάσεις ανά συγκεκριμένη έκταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσον αφορά τους υποψηφίους για ΣΕΦΑΑ και Στρατιωτικών Σχολών σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείο για την ώρα δεν επιτρέπεται η παρουσία και προπόνησή τους σε κολυμβητήρια, κάτι που αναμένεται να αρθεί το επόμενο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here