Συνεχίζεται η διάδοση της Σκοποβολής στην Αρκαδική πρωτεύουσα

0
2031

Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα ότι τα βήματα προόδου που έχουν σε ότι αφορά το άθλημα της Σκοποβολής στην Αρκαδική πρωτεύουσα είναι πολλά και η εξέλιξη του αθλήματος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα θεαματική, συγκριτικά με το βαθμό εξέλιξης του αθλήματος στην περιοχής μας τα πολλά προηγούμενα χρόνια.

Οι τοπικοί σύλλογοι το τελευταίο διάστημα κινητοποιήθηκαν σε αρκετά επίπεδα. Ο ΤΦΣΤ Εύανδρος ως νέο σωματείο -συγκριτικά με τον ΣΚΟ Τρίπολης με την μεγάλη εμπειρία των μελών του- ξεκίνησε με πολύ μεγάλη διάθεση και ενθουσιασμό τα πρώτα του βήματα και ήρθε να βοηθήσει ουσιαστικά στο να αλλάξουν τα δεδομένα στο συγκεκριμένο χώρο προς το καλύτερο.

Μέσα από τις συνεχείς διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα της Σκοποβολής, την εγγραφή νέων μελών και παιδιών στα τμήματα υποδομής, σ’ ένα ανακαινισμένο Δημοτικό κλειστό Σκοπευτήριο, η διάδοση της Σκοποβολής συνεχίζεται. Τις προηγούμενες ημέρες μάλιστα μαθητές του 3ου Λυκείου Τρίπολης επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης, ξεναγήθηκαν στους χώρους του και έμαθαν από πρώτο χέρι το άθλημα της Σκοποβολής από τα μέλη των τοπικών συλλόγων, καθώς και από εκπροσώπους του ΣΚΟ Λεωνίδας Σπάρτης.

Το άθλημα μόνο κερδισμένο έχει να βγει από αυτή τη δράση που αποτελεί ουσιαστικά μια εξαιρετική παρουσίαση σε μαθητές της πόλης.

Σε σχετική ανάρτησή των ανθρώπων του ΤΦΣΤ Εύανδρος με αφορμή τη συγκεκριμένη επίσκεψη των μαθητών του 3ου Λυκείου αλλά και της παρουσίασης και ξενάγησης που ακολούθησε, αναφέρονται τα εξής:

«Πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, διαγραφήκαμε από το τότε σωματείο μας γιατί θελήσαμε ν’ αναδείξουμε και να επαναλειτουργήσουμε ένα κλειστό σκοπευτήριο, που είχε μετατραπεί σε αποθήκη…

Πριν από τρία περίπου χρόνια αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τον Σύνδεσμό μας, πέμπτο σκοπευτικό σωματείο σε μια πόλη που είχε ήδη τέσσερα…

Εν μέσω καραντίνας, κλπ, κλπ, καταφέραμε τ’ ακατόρθωτα. Μεταξύ όλων των άλλων καταφέραμε να δημιουργήσουμε αθλητικούς σκοπευτικούς χώρους στους οποίους σήμερα, ομάδες ανηλίκων και ενηλίκων αθλητών/τριών μας αγωνίζονται στον σταθερό στόχο 10 και 25m, στον πήλινο στόχο και στην πρακτική σκοποβολή  με σημαντικές ήδη αγωνιστικές συμμετοχές και διακρίσεις…

Τίποτα όμως απ’ όλα αυτά δεν μας χαροποίησε τόσο, όσο μας χαροποίησε σήμερα η επιβεβαίωση του αρχικού στόχου της δημιουργίας του Συνδέσμου μας που δεν ήταν άλλος από το να επικοινωνήσουμε το άθλημα της σκοποβολής στη νεολαία της πόλης μας!

Συγχαίρουμε την πρωτοβουλία της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων του 3ου Λυκείου Τρίπολης για την επίσκεψη των μαθητών του σχολείου τους στο Δημοτικό Σκοπευτήριο Τρίπολης.

Ευχαριστούμε του μαθητές του σχολείου για την άψογη συμμετοχή και συνεργασία τους, αλλά κυρίως όμως θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον αθλητή Άγγελο Σαραντάκη, την οικογένειά του καθώς και τον σύλλογό του ΣΚΟ ΛΕΩΝΙΔΑΣ Σπάρτης, για την σημερινή πρωϊνή πρότυπη παρουσίαση του αγωνίσματος αεροβόλου τυφεκίου 10m στην Τρίπολη.

Τέλος ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές και αθλητές του Συνδέσμου μας καθώς και τον πρόεδρο του ΣΚΟ Τρίπολης για την βοήθειά τους στην παρουσίαση των σκοπευτικών αγωνισμάτων.

Η αρχή έγινε…  θα υπάρξει συνέχεια…  και μάλιστα πολύ σύντομα!».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here