Συνολικά έξι χαμένοι βαθμοί για τον Αστέρα από ομάδες της τελευταίας τετράδας!

0
503
ΦΩΤΟ: ASTERASTRIPOLIS.GR

Αποτελεί γεγονός πολλές φορές και έχει ειπωθεί ή έχει συμβεί στην πράξη να χάνονται τίτλοι από ομάδες που έχασαν βαθμούς όχι τόσο σε μεγάλα ντέρμπι, αλλά σε αναμετρήσεις με ομάδες που δεν διεκδικούσαν υψηλούς στόχους σ’ ένα πρωτάθλημα. Στην περίπτωση την οποία θα σχολιάσουμε στο συγκεκριμένο κείμενο μπορεί ο Αστέρας να μην αποτελεί ομάδα που έχει ως ξεκάθαρο στόχο τον τίτλο του Πρωταθλητή, αλλά δεν παύει οι φετινοί στόχοι του να «θέλουν» πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα και εξασφάλιση ενός Ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Η ομάδα της Τρίπολης λοιπόν αν και έχει πραγματοποιήσει μετά από οκτώ αναμετρήσεις και εννέα αγωνιστικές στη Super League 1, ένα θετικό ξεκίνημα, αρκετά καλύτερα από αρκετές από τις προηγούμενες σεζόν και να βρίσκεται για τα καλά σε «τροχιά» εξάδας, αλλά μετά και την «λευκή ισοπαλία» στο «Θεόδωρος Κοολοκοτρώνης» δεν μπορεί να αγνοηθεί το γεγονός ότι η ομάδα έχει χάσει τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές 7 βαθμούς με απολογισμό 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, με Άρη εκτός, Λαμία εκτός και Απόλλων εντός.

Το πιο σημαντικό όσο συμπέρασμα είναι ότι αυτές τις 9 πρώτες αγωνιστικές η ομάδα του Αστέρα Τρίπολης έχει χάσει βαθμούς από τις τρεις από τις τέσσερις τελευταίες ομάδες στο βαθμολογικό πίνακα. Έξι χαμένοι βαθμοί συγκεκριμένα απέναντι σε Απόλλων Σμύρνης για την 3η αγωνιστική (0-0), Παναιτωλικό (1-1) για την 4η αγωνιστική και Λαμία (2-2) για την 9η αγωνιστική.

Σήμερα (25/11) στο εξ’ αναβολής ματς επί του Απόλλωνα Σμύρνης, ο Αστέρας «σπατάλησε» το α’ μέρος, μπήκε όπως έπρεπε στην επανάληψη, αλλά η αναποτελεσματικότητα στο τελείωμα των όποιων φάσεων δεν επέτρεψαν για το κάτι παραπάνω πέρα από το 0-0. Μάλιστα με βάσεις τις τρεις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησε η «φιλοξενούμενη ομάδα (15’ Φατιόν, 25’ Ιωαννίδης και 80’ Λισγάρας), θα μπορούσε να είχε φύγει από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με τη νίκη. Ο Απόλλων Σμύρνης βρίσκεται μετά από 8 ματς στην 11η θέση με 5 βαθμούς.

Στις 03/10 για την 4η αγωνιστική ο Αστέρας Τρίπολης είχε φιλοξενηθεί στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό και έμεινε στο ισόπαλο 1-1. Σ’ ένα ματς στο οποίο ο Αστέρας δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις πολλές στημένες φάσεις και τα 15 ανεκμετάλλευτα κόρνερ. Συνολικά 17 τελικές σ’ εκείνο το ματς και μόλις ένα γκολ, δεν ήταν αρκετό για τη νίκη. Ο Παναιτωλικός βρίσκεται μετά από 9 αγώνες στην 13η θέση με μόλις 4 βαθμούς.

Στις 21/11 για την 9η αγωνιστική ο Αστέρας αν και προηγήθηκε με 1-0 απέναντι στη Λαμία, πλήρωσε στο ξεκίνημα της επανάληψης κάποια λάθη και σε συνδυασμό με το όχι καλύτερο δυνατό ρυθμό, δεν κατάφερε η ομάδα να φτάσει στη νίκη, αλλά στο ισόπαλο 2-2. Και πάλι όπως και στο Αγρίνιο ο Αστέρας είχε προβάδισμα απέναντι σε μια ακίνδυνη επιθετικά ομάδα αλλά στην εξέλιξη του παιχνιδιού από συγκεκριμένα λάθη και φάσεις, έχασε το προβάδισμα και τη νίκη. Και σ’ αυτό το ματς ο Αστέρας δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις τελικές του προσπάθειες και κυρίως τις κερδισμένες στημένες φάσεις. Ωστόσο τα ζητούμενα είχαν να κάνουν με άλλους τομείς και λιγότερο στην επίθεση στο συγκεκριμένο ματς. Η Λαμία μετά από 7 αγωνιστικές έχει περιοριστεί μόλις στους 2 βαθμούς και στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Κατά συνέπεια ο Αστέρας μάλλον από δικά του λάθη ή ζητήματα στη διαχείριση του παιχνιδιού του και λιγότερο από την ικανότητα των αντιπάλων του, στα παραπάνω παιχνίδια «πέταξε» έξω από το «σακούλι» της φετινής σεζόν όχι 2 ή 3, αλλά 6 ολόκληρους βαθμούς. Έξι χαμένους βαθμούς που «κακά τα ψέματα» οι άνθρωποι του συλλόγου της Τρίπολης από την αρχή της σεζόν «σημάδευαν» ως υποψήφια ματς για νίκες εντός προγράμματος. Έξι βαθμοί που θα μπορούσαν να βρίσκουν αυτή τη στιγμή τη ομάδα της Τρίπολης στην 3η θέση μαζί με τον ΠΑΟΚ και το σημαντικότερα 6 βαθμούς μακριά από την 7η θέση.

Συμπερασματικά λοιπόν έχουμε και λέμε:

■ Η αποχή των 20 μερών από την αγωνιστική δραστηριότητα μάλλον αρνητικά έχει επηρεάσει τον Αστέρα Τρίπολης στο δημιουργικό τομέα στα ματς με Λαμία και Απόλλων Σμύρνης.

■ Ακόμη και οι λεπτομέρειες μπορεί να στοιχίσουν, σε τέτοια ματς όπως τα παραπάνω. Ένα λάθος στην άμυνα ή η χαμένη συγκέντρωση της ομάδας σε συγκεκριμένο διάστημα μπορεί να είναι αρκετό για να στερήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Τέτοια ματς σαν τα παραπάνω μάλλον θα έπρεπε να διεκδικούνται με παραπάνω «λύσσα».

Πρωταγωνιστής και στα τρία ματς που αναφερθήκαμε παραπάνω ο Νίκος Παπαδόπουλος ήταν «καταλύτης» στο να μην χάσει ο Αστέρας Τρίπολης! Οι σωτήριες επεμβάσεις του έχουν ουσιαστικά αποφέρει στα παραπάνω ματς τρεις βαθμούς αντί κανενός ίσως… Δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε ότι ο τίτλος του MVP του Αστέρα στο ματς με τον Απόλλωνα πρέπει από τώρα να δοθεί στον τερματοφύλακα του Αστέρα!

■ Η αλήθεια είναι ότι ζητήματα αποτελεσματικότητας στο σκοράρισμα αντιμετωπίζει κατά διαστήματα από την αρχή της σεζόν η ομάδα της Τρίπολης. Φαίνεται ότι λείπει το κάτι παραπάνω η στη δημιουργία λίγο πριν την τελική προσπάθεια ή στην αδυναμία να φτάσει η μπάλα με προϋποθέσεις προς την αντίπαλη εστία σε τελική ενέργεια. Η αποτελεσματικότητα να τελειώσει μια φάση. Φυσικά ζητούμενα αποτελεί και η αδυναμία στις στημένες φάσεις.

Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμάται η αξία των τριών αντιπάλων του Αστέρα. Αντιθέτως έχουν αποδείξει ότι ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους θέση, είναι ικανές ομάδες να αποσπάσουν βαθμούς από οποιοδήποτε αντίπαλο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here