Τα δεδομένα στην Α1 κατηγορία ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ της νέας σεζόν

0
480

Έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες της ειδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος της Α1 τοπικής κατηγορίας από την ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο υπήρξαν καινούργια δεδομένα όπως περισσότερες ομάδες λόγω της εξέλιξης της προηγούμενης σεζόν με την πανδημία του κορωνοϊού. Η νέα χρονιά βρίσκει την κορυφαία τοπική κατηγορία νε πραγματοποιείται με περισσότερες ομάδες από κάθε άλλη χρονιά (14 ομάδες και 26 αγωνιστικές, χωρίς τα play-off). Μια σεζόν η κλήρωση της οποίας θα διεξαχθεί στις 9 Σεπτεμβρίου 2020 και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Το νέο πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας περιλαμβάνουν όχι μία ή δύο αλλά τέσσερις Αρκαδικές ομάδες (ΣΕΦΑ Αρκαδικός, Πάνας Κανδήλας, Πολύβιος ΑΕΜ και Πελασγός ΚΟΜ). Επιπλέον οι υπόλοιπες δέκα ομάδες θα είναι οι: Καλαμάτα 1980, ΑΟ Μονεμβασιάς «ΚΑΣΤΡΟ», ΑΠΣ Πρωτέας, ΑΣ Λακωνικός Κρόνος, ΓΠΣ Πάμισος Μεσσήνης, ΓΣ Γαργαλιάνων, ΓΣ Μεσσήνης, ΣΚ Σπάρτη, ΣΠΟΚ Ευκλής και Σπαρτιατικός.

Μετά την κανονική περίοδο θα διεξαχθούν τα play-off με τους τέσσερις πρωτοπόρους (1-4, 2-3) με τις ομάδες που θα κατακτήσουν τρεις νίκες (περιλαμβάνονται και τα ματς της κανονικής περιόδου), θα προκρίνονται στους τελικούς ή στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φυσικά ο νικητής των play-off θα κατακτήσει και το εισιτήριο ανόδου στην Γ’ Εθνική!

 

Τι ισχύει με τον υποβιβασμό στην Α2 τοπική κατηγορία…

Το μόνο σίγουρο για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι ότι οι τρεις τελευταίες ομάδες θα αποχαιρετήσουν την κατηγορία για την Α2 τοπική κατηγορία, κι αυτό στην περίπτωση που καμία από τις ομάδες της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ που τη σεζόν 2020-21 θα αγωνίζονται στην Γ’ Εθνική, δεν θα υποβιβαστεί. Στην περίπτωση που και οι τρεις ομάδες της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ υποβιβαστούν, τότε από την Α1 τοπική κατηγορία θα υποβιβαστούν έξι ομάδες!

Αναλυτικά τα πέντε σενάρια σε ότι αφορά τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβαστούν έχουν ως εξής:

1. Εάν υποβιβασθούν τρείς (3) ομάδες της Ένωσής μας από την Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθούν έξι (6) ομάδες από την Α1΄ Κατηγορία Ανδρών (9η, 10η, 11η, 12η, 13η και 14η της τελικής βαθμολογίας).
2. Εάν υποβιβασθούν δύο(2) ομάδες της Ένωσής μας από την Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθούν πέντε (5) ομάδες από την Α1΄ Κατηγορία Ανδρών (10η, 11η, 12η, 13η και 14η της τελικής βαθμολογίας).
3. Εάν υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της Ένωσής μας από την Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθούν τέσσερις (4) ομάδες από την Α1΄ Κατηγορία Ανδρών (11η, 12η, 13η και 14η της τελικής βαθμολογίας).
4. Εάν υποβιβασθεί μία (1) ομάδα της περιφέρειας μας από την Γ΄ Εθνική, λόγω αποχώρησης ή λόγω ποινής συνέπεια μηδενισμού, θα πάρει μέρος στην επόμενη Α2’ Κατηγορία Ανδρών και την θέση της στην Α1’ Κατηγορία Ανδρών, την αγωνιστική περίοδο 2021-2022, θα πάρει η νικήτρια των αγώνων play-off για την 3η – 4η θέση της τελικής κατάταξης του Πρωταθλήματος της Α2 Κατηγορίας Ανδρών. Σε αυτήν την περίπτωση από την Α1΄ Κατηγορία Ανδρών θα υποβιβασθούν δυο (2) ομάδες (13η και 14η της τελικής βαθμολογίας).
5. Εάν δεν υποβιβασθεί καμία ομάδα της περιφέρειάς μας από τη Γ΄ Εθνική, θα υποβιβασθούν τρεις ομάδες από την Α1΄ Κατηγορία Ανδρών (12η, 13η και 14η της τελικής βαθμολογίας).

– Τέλος σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θεσμοθετημένος (σταθερός) αριθμός των ομάδων κάθε κατηγορίας, μειώνεται λόγω αποχωρήσεως ή λόγω επιβολής ποινής υποβιβασμό, συνέπεια μηδενισμού ως και συγχώνευσης ομάδων της ιδίας ή ανώτερης κατηγορίας, συμπληρώνεται από ομάδες της αμέσως κατά περίπτωση κατώτερης κατηγορίας, αφού προηγουμένως συντελεσθεί η άνοδος  και ο υποβιβασμός του αριθμού των ομάδων που προβλέπεται από τις οικίες προκηρύξεις.

– Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά ΕΔΩ την Ειδική Προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α1 τοπικής κατηγορίας της σεζόν 2020-21.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here