Τα όσα σημαντικά ειπώθηκαν στη συνέντευξη Τύπου Παυλή και Συναδινού! (+vid)

0
588

Το πρωί της Τρίτης 12 Φεβρουαρίου λίγο μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού στο ΔΑΚ Τρίπολης, παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Τρίπολης κοινή συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στον κ. Δημήτρη Παυλή και στον κ. Ιούλιο Συναδινό. Μια συνέντευξη Τύπου στην οποία αποκαλύφθηκαν σημαντικές εξελίξεις σε ότι αφορά την προώθηση σημαντικών έργων υποδομής που αφορούν τον τοπικό αθλητισμό.

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Παυλής ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στα τρία σημαντικά έργα στα οποία προχωρούν οι διαδικασίες και σύντομα θα υπάρχει έναρξη εργασιών. Τρία έργα τα οποία έχουν ως εξής:

1) Το έργο της αντικατάστασης της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης στο οποίο στις 13/02 έχει προγραμματιστεί το άνοιγμα των προσφορών του διαγωνισμού για τον ανάδοχο εργολάβο. Ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 170.000 ευρώ, χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων.

2) Την εξέλιξη των διαδικασιών του διαγωνισμού για την αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο 5Χ5 της Βλαχέρνας, αλλά και του ηλεκτροφωτισμού των εγκαταστάσεων, συνολικού προϋπολογισμού 89.900 ευρώ.

3) Την έναρξη της διαδικασίας διαμόρφωσης και αξιοποίησης του προαυλίου χώρου του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου Τρίπολης, με τον ανάδοχο να έχει οριστεί και να αναμένεται η έναρξη των εργασιών καιρού επιτρέποντος.

 

Τα δύο μεγάλα έργα…

Επίσης ο Δήμαρχος Τρίπολης έκανε λόγο για ένα μεγάλο έργο υποδομής που αφορά τις εγκαταστάσεις του κλειστού κολυμβητηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης και αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων. Ένα έργο που θα επιτρέψει μελλοντικά στο Δήμο, να εξοικονομήσει μεγάλο ποσοστό χρημάτων από το ετήσιο λειτουργικό κόστος του κλειστού κολυμβητηρίου. Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.700.000 ευρώ.

Το δεύτερο έργο στο οποίο υπήρξε ουσιαστική εξέλιξη αποτελεί το έργο της αντικατάστασης του ταρτάν στο χώρο του στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης. Ένα έργο που περιλαμβάνει και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, των κερκίδων καθώς και την τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων. Το έργο αυτό πλέον εντάσσεται στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» με συνολικό προϋπολογισμό 500.000 ευρώ συν το ΦΠΑ. Στα σχέδια του Δήμου και η συντήρηση των πυλώνων στο ΔΑΚ, καθώς και η αγορά οργάνων με σκοπό την υποστήριξη στη διοργάνωση σημαντικών αθλητικών γεγονότων.

Στα μελλοντικά πλάνα του Δήμου και η κατασκευή του γηπέδου 5Χ5 στην Κανδήλα με την τοποθέτηση και φωτισμού στις εγκαταστάσεις συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ συν το ΦΠΑ.

 

Μελλοντικά πλάνα για νέες αθλητικές υποδομές…

Ο κ. Παυλής σχολίασε ότι ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία προχωρούν ουσιαστικά με σκοπό το σχεδιασμού κάτι πολύ ιδιαίτερου σε επίπεδο αθλητικών υποδομών, που θα μπορεί να συνεισφέρει στον αθλητισμό της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

Παράλληλα έγινε αναφορά για προσπάθειες στο μέλλον της αναβάθμισης του Δημοτικού γηπέδου Φιλικών, αλλά και την ανακατασκευή 1-2 γηπέδου ποδοσφαίρου του Δήμου. Αναφορές και για το Δημοτικό Σκοπευτήριο με τις προοπτικές στον μέλλον αναβάθμισης του.

 

Συναδινός: «Η υφιστάμενη εικόνα στο ΔΑΚ Τρίπολης πρέπει να αλλάξει!»

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού στη συνέχεια πήρε το λόγο αναφερόμενος στην επίσκεψή του στο ΔΑΚ Τρίπολης για το οποίο σχολίασε χαρακτηριστικά: «Η πόλη έχει ένα στάδιο το οποίο δεν αντιστοιχεί στις ανάγκες των κατοίκων της, έτσι όπως είναι σήμερα. Η εικόνα του είναι μια εικόνα μάλλον απαξίωσης και όχι η εικόνα ενός σταδίου που πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές υγιεινής, ασφάλειας που πρέπει να έχει ένα στάδιο μιας μεγαλούπολης.».

Συνεχίζοντας ο κ. Συναδινός σχολίασε ότι ο συγκεκριμένος χώρος του ΔΑΚ σε συνδυασμό με το κλειστό κολυμβητήριο και κλειστό γυμναστήριο αποτελούν ένα αθλητικό συγκρότημα το οποίο υπάρχει φιλοδοξία με μια πολύ καλή συνεργασία ΓΓΑ και Δήμου να εξελιχθεί σ’ ένα πραγματικό αθλητικό κέντρο με μεικτές χρήσεις (σ.σ. σωματεία, αθλούμενους, φιλοξενία σημαντικών διοργανώσεων). Παράλληλα τονίστηκε ότι η υφιστάμενη εικόνα στις εγκαταστάσεις θα πρέπει να διορθωθεί.

Ο κ. Συναδινός σχολίασε ότι στο Δήμο Τρίπολης εντοπίζεται ένας Δήμος ο οποίος ανταποκρίνεται σε όλες τις ενέργειες για την εξασφάλιση όλων των χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι προχωρούν άμεσα τρία έργα που έχει θέσει σε πρώτη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή ο Δήμος (στέγη κλειστού γυμναστηρίου, γήπεδο 5Χ5 Βλαχέρνας και διαμόρφωση χώρου στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο).

CONTRAEPITHESI.GR

Με δεδομένο ότι στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών για τις αθλητικές υποδομές των Δήμων της χώρας, η πρόκληση είναι ανοιχτή για όλους τους Δήμους μέχρι τον Απρίλιο, ο κ. Συναδινός παρέδωσε αντίγραφο της βεβαίωσης στο Δήμαρχο Τρίπολης η οποία έχει σταλεί και υπηρεσιακά, στην οποία η ΓΓΑ δίνει την έγκριση, την επιλεξιμότητα και σκοπιμότητα για το έργο του σταδίου στο ΔΑΚ Τρίπολης. Ένα έγγραφο που αποτελεί όπως τονίστηκε το «διαβατήριο» προκειμένου το επόμενο διάστημα ο Δήμος Τρίπολης να προχωρήσει στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί πέρα από το ταρτάν του ΔΑΚ Τρίπολης και αυτό στο στάδιο της Καλαμάτας, καθώς και της Νεμέας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here