Την ανάγκη νέου κλειστού προπονητηρίου ελαφράς κατασκευής έθεσε στον κ. Αυγενάκη ο Γ. Χρονόπουλος

0
302

Στη διάρκεια της χθεσινής σύσκεψης με την παρουσία μεταξύ άλλων του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλη Κικίλια και του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, εκεί όπου συζητήθηκαν και θέματα που αφορούν το χώρο του αθλητισμού, παρουσία ως εκπρόσωπος σωματείου έδωσε και ο προπονητής του ΑΣΠΕΤ Τρίπολης κ. Γιώργος Χρονόπουλος, ο οποίος κάποια στιγμή πήρε το λόγο και έθεσε το ζήτημα της ανάγκης για δημιουργία στην Τρίπολη, ενός προπονητηρίου ελαφράς κατασκευής

Για τη συγκεκριμένη παρέμβασή του ο κ. Χρονόπουλος στη συγκεκριμένη σύσκεψη, ο ίδιος αναφέρθηκε και σε επίσημη τοποθέτησή του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Σύσκεψη σήμερα στην Τρίπολη με την παρουσία των υπουργών κ. Βασίλη Κικίλια και κ. Λευτέρη Αυγενάκη για θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Τουρισμού με τοπικούς φορείς και αθλητικά σωματεία. Πέρα από την προσωπική συνομιλία που είχα με τον κ. Αυγενάκη αφού κατά καιρούς του έχω αποστείλει επιστολές που άπτονται του αθλητισμού, τοποθετήθηκα δημόσια από το βήμα που μου δόθηκε για το σωστό μέτρο που θέσπισε του μητρώου των ερασιτεχνικών σωματείων βάζοντας μια τάξη σε αυτά αφού μέχρι τώρα όπως τόνισα είχαμε “μαϊμού σωματεία” δηλαδή σωματεία ανενεργά όπου “παράγοντες” τους, ψήφιζαν στις εκλογές των ομοσπονδιών.

Είχαμε σωματεία χωρίς αθλητική αναγνώριση που συμμετείχαν σε πρωταθλήματα και έπαιρναν ώρες σε δημόσιες και δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις. Είχαμε σωματεία χωρίς προπονητές με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και πολλά άλλα. Αναφέρθηκα και στα τρωτά σημεία του νέου αθλητικού νόμου όσον αφορά τις μεταγραφές άνω των 19 ετών και την αποζημίωση κατάρτισης καθώς και την δαπανηρή τροποποίηση των καταστατικών που υποχρεώθηκαν να κάνουν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία για να μπουν κάποια παράλογα άρθρα όπως π.χ. ο παίχτης δεν μπορεί να είναι και προπονητής κι ας είναι πιστοποιημένος ή το μέλος Δ.Σ. του συλλόγου δεν μπορεί να είναι αθλητής. ΤΕΛΟΣ έθεσα στον κ. υφυπουργό την ανάγκη κατασκευής ενός κλειστού γυμναστηρίου ελαφράς κατασκευής στην πόλη μας.

Όπως του είπα ο Δήμος Άργους Μυκηνών έχει ένα κλειστό γυμναστήριο στο Άργος, ένα καινούργιο στην Νέα Κίο, ένα στο Πλατανήτη, και ετοιμάζεται ένα ακόμα στο Άργος 1500 θέσεων αφού υπάρχει η μελέτη και η χρηματοδότηση. Μου απάντησε ότι υπάρχει τέτοια δυνατότητα με πολύ χαμηλό κόστος φέρνοντάς μου παραδείγματα τέτοιων κατασκευών που μπορούν να γίνουν σε προαύλια σχολείων σε στάδια και αλλού. Μάλιστα μίλησε για τον «Πέλοπα», την ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, όλων των αθλητικών υποδομών της χώρας, ώστε να γίνεται χρηστή και ρεαλιστική διαχείριση των πόρων, βάσει των πραγματικών αναγκών της κάθε περιοχής.

Σημαντικό θεωρώ το γεγονός ότι στο προφίλ του στο fb έκανε αναφορά στην σημερινή σύσκεψη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ότι άκουσε αιτήματα για επιπλέον αθλητικές εγκαταστάσεις. Θεωρώ η μοναδική αναφορά που δυστυχώς έγινε μόνο από εμένα σήμερα γι’ αυτό το σημαντικό θέμα παρά την παρουσία αυτοδιοικητικών να έχει κάποιο θετικό αποτέλεσμα και να αποκτήσει η πόλη μας μια κλειστή αθλητική εγκατάσταση που τόσο έχει ανάγκη. Όπως δεν υπάρχει παιδεία χωρίς σχολεία έτσι δεν υπάρχει και αθλητισμός χωρίς αθλητικές εγκαταστάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here