Την Κυριακή (01/10) η Ορειβατική – Περιβαλλοντική συνάντηση Μαινάλου

0
307

Μετά από σχετική ενημέρωση και πρόσκληση του Συλλόγου Ορειβατών και Οικολόγων, γίνεται γνωστό ότι την Κυριακή 01/10/2023, θα πραγματοποιηθεί η Ορειβατική – Περιβαλλοντική συνάντηση Μαινάλου.

Στη σχετική πρόκληση και το κάλεσμα του ο ΣΑΟΟ συνοδεύεται και με ενημέρωση για τους τρόπους δήλωσης συμμετοχής στη συγκεκριμένη δράση, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Αγαπητοί φίλοι συνορειβάτες,

Σας στέλνουμε εκ νέου την πρόσκληση για την ορειβατική – περιβαλλοντική συνάντηση Μαινάλου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 01 Οκτωβρίου 2023.

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς η παρουσία σας σ’ αυτήν.

Θα παρακαλούσαμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας με αποστολή email στη διεύθυνση saootrip@gmail.com, τηλεφωνώντας στα γραφεία του συλλόγου μας (τηλ.: 2710234980) ή επικοινωνώντας με τον Θανάση Χωματά, κινητό: 6974740215.

Mε ορειβατικούς χαιρετισμούς
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων (ΣΑΟΟ).».

 

Εγκαινίαση και πορεία στο ιστορικό μονοπάτι Αλωνίσταινα – Κολοκοτρωναίικα Λημέρια – Λιμποβίσι…

Ο ΣΑΟΟ επίσης ενημερώνει ότι εκείνη τη μέρα θα πραγματοποιηθεί ορειβατική εξόρμηση και εγκαινίαση στο ιστορικό μονοπάτι Αλωνίσταινα – Κολοκοτρωναίικα Λημέρια – Λιμποβίσι. Μια προσπάθεια του ΣΑΟΟ που υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης.

Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη πορεία προβλέπεται διάρκεια 5 ωρών, με την κατηγοριοποίηση του συγκεκριμένου μονοπατιού/διαδρομής σε Α+. Στη σχετική ανακοίνωση του ΣΑΟΟ για τη συγκεκριμένη διαδρομή, αναφέρονται τα εξής:

«Υπέροχη πορεία από Αλωνίσταινα (γενέτειρα της Zαμπίας Kωτσάκη, μητέρας του Γέρου του Μοριά) έως το ιστορικό Λιμποβίσι (γενέτειρα του Κωνσταντή Κολοκοτρώνη, πατέρα του Γέρου) μέσα από θαυμάσια ελατοδάση, βραχισμούς, πηγές και τα κλέφτικα λημέρια των Κολοκοτρωναίων.

Στόχος εκτός των άλλων να βροντοφωνάξουμε: «ΜΑΙΝΑΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΑΠΟ ΑΙΟΛΙΚΑ». Καθώς θα πεζοπορούμε στην υπέροχη κορυφογραμμή του Ζυγού του Κεντρικού Μαινάλου, όπου προγραμματίζεται η εγκατάσταση 15 γιγάντιων ανεμογεννητριών ύψους 190 μέτρων και επιφάνειας σάρωσης 160 μέτρων!!

Συνάντηση όλων στην Αλωνίσταινα την Κυριακή 01-10-2023 ώρα 10.00 πμ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here