Την Κυριακή 19/05 η Β’ μέρα του Διασυλλογικού Α-Γ στην Τρίπολη

0
679

Η δεύτερη ημέρα του διασυλλογικού πρωταθλήματος θα γίνει το Σαββατοκύριακο σε επτά ομίλους σε όλη τη χώρα με το ενδιαφέρον να αναμένεται ακόμη μεγαλύτερο σε σχέση με τον αγώνα που προηγήθηκε στις 4-5 Μαΐου, δεδομένο του ότι πλησιάζουμε σταδιακά στους βασικούς αγώνες της θερινής περιόδου. Από τους συνολικά έντεκα ομίλους που περιλαμβάνει το πρόγραμμα του διασυλλογικού πρωταθλήματος έχουν γίνει οι τρεις (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Χίος/Σάμος), ενώ την Πέμπτη (16/5) και την Παρασκευή (17/5) θα διεξαχθεί ο όμιλος της Λέσβου.

Στην Τρίπολη θα διεξαχθεί η Β’ μέρα του Διασυλλογικού Πρωταθλήματων Ανδρών – Γυναικών σε ότι αφορά τον 4ο όμιλο που θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή σωματείων και αθλητών/τριών από τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Βόρειας Πελοποννήσου.

Αναλυτικά όλη η προκήρυξη και οι αγώνες του φετινού Διασυλλογικού πρωταθλήματος έχουν αναλυτικά ως εξής:α

Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου  προκηρύσσει το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019 (Β΄ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ) &  Συνθέτων αγωνισμάτων ΠΕΝΤΑΘΛΟΥ ΠΚΑ΄ (4ος ΟΜΙΛΟΣ) σύμφωνα  με  την γενική  προκήρυξη του ΣΕΓΑΣ  (αρ. πρωτ. 381/17 – 01 – 2019) τα οποία θα διεξαχθούν  σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

 

 1. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΤΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ: Το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2019 (Β΄ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ)& το ΠΕΝΤΑΘΛΟ  ΠΚ Α΄  θα διεξαχθούν  την ΚΥΡΙΑΚΗ, 19 ΜΑΪΟΥ 2019 στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης.

 2. ΤΡΟΠΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ:  Οι αγώνες θα διεξαχθούν σε έναν όμιλο όπου θα συμμετάσχουν τα Σωματεία από τις:  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας και Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – (Β΄ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ) ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

ΑΝΔΡΩΝ:

ΔΡΟΜΟΙ : 200μ. – 800μ. – 5.000μ. – 110μ. Εμπ. – 4Χ400μ.

ΑΛΜΑΤΑ: ΜΗΚΟΣ – ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

ΡΙΨΕΙΣ : ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ – ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

ΔΡΟΜΟΙ : 200μ. – 800μ. – 5.000μ. – 400μ.  Εμπ. – 4Χ400μ .

ΑΛΜΑΤΑ: ΑΛΜΑ ΤΡΙΠΛΟΥΝ  – ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

ΡΙΨΕΙΣ : ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ

 

4. ΗΛΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

α)  ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ              : Όσοι – ες γεννήθηκαν το 1996 και μεγαλύτεροι – ες

β)  ΝΕΟΙ (ΑΝΔΡΕΣ – ΓΥΝΑΙΚΕΣ)  : Όσοι – ες γεννήθηκαν το 1997 & 1998 & 1999

γ)  ΕΦΗΒΟΙ – ΝΕΑΝΙΔΕΣ              : Όσοι – ες γεννήθηκαν το 2000 & 2001

δ)  ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ             : Όσοι – ες γεννήθηκαν το 2002 & 2003

 

 5. ΔΙΚΑΙΩΜΑ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Α) Στους  αγώνες έχουν δικαίωμα  συμμετοχής  οι αθλητές  και  οι αθλήτριες που είναι εγγεγραμμένοι σε σωματεία – μέλη των Ε.Α.Σ. Περιφέρειας & Βόρειας Πελ/σου, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην τελευταία υπουργική απόφαση «περί εγγραφής αθλητών».

Τα  σωματεία  έχουν  δικαίωμα  να  συμμετάσχουν  στους  αγώνες,  με απεριόριστο  αριθμό αθλητών – τριών σε κάθε αγώνισμα και με μία ομάδα σε κάθε σκυταλοδρομία.

Β) Αριθμητική συμμετοχή στα αγωνίσματα στην B΄ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ:

Οι αθλητές – τριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες, γεννημένοι το 2003 και μεγαλύτεροι,

μπορούν να δηλωθούν και να  αγωνιστούν σε δύο (2) αγωνίσματα το ανώτερο.

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΕΣ – ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: Κάθε αθλητής – τρια της κατηγορίας ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (έτος γέν. 2002 – 2003) μπορεί  να  δηλωθεί  και  να  αγωνιστεί (την Β΄ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΑ) σε  δύο (2)  ΜΟΝΟ από τα παρακάτω αγωνίσματα  ( ατομικό ή σκυταλοδρομία).

ΠΑΙΔΕΣ 2002:
200 – 800 – 5.000 – ΜΗΚΟΣ – ΚΟΝΤΩ – 4Χ400 .

ΠΑΙΔΕΣ 2003:
200 – 800 – ΜΗΚΟΣ – ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ – 4Χ400.

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2002:
200 – 800 – 5.000 – 400 ΕΜΠ – ΜΗΚΟΣ – ΚΟΝΤΩ – ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ – ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ – 4X400.

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ 2003:
200 – 800 – 400μ ΕΜΠ. – ΜΗΚΟΣ – ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ – ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ – 4Χ400.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1η:

Οι αθλητές – τριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες, γεννημένοι το 2003 και μεγαλύτεροι – ρες, μπορούν να αγωνιστούν συνολικά και στις δύο (2) αγωνιστικές ημέρες (Α΄ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 04/05& Β΄ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 19/05) ΣΕ ΔΥΟ (2) ΑΤΟΜΙΚΑ & ΜΙΑ (1) ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ήΔΥΟ (2) ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ & ΕΝΑ (1) ΑΤΟΜΙΚΟ.

 • Παράδειγμα 1ο: Εάν ένας αθλητής – τριαέχει αγωνιστεί στην Α΄ Αγωνιστική στα 100μ. και στο Τριπλούν (δύο (2) ατομικά αγωνίσματα) έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Β΄ Αγωνιστική ΜΟΝΟ σε μία (1) σκυταλοδρομία.
 • Παράδειγμα 2ο: Εάν ένας αθλητής – τριαέχει αγωνιστεί στην Α΄ Αγωνιστική στα 100μ. και στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. ένα (1) ατομικό & μία (1) σκυταλοδρομία, έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Β΄ Αγωνιστική  ΜΟΝΟ σε ένα (1) ατομικό ή  ΜΟΝΟ σε μία (1) σκυταλοδρομία.
 • Παράδειγμα 3ο: Εάν ένας αθλητής – τριαέχει αγωνιστεί στην Α΄ Αγωνιστική στα 400μ. ένα (1) ατομικό), έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Β΄ Αγωνιστική ΜΟΝΟ σε ένα (1) ατομικό π.χ. 200 μ. και σε μία (1) σκυταλοδρομία (π.χ. 4Χ400μ).
 • Παράδειγμα 4ο: Εάν ένας αθλητής – τριαδενέχει αγωνιστεί στην Α΄ Αγωνιστική σε κανένα αγώνισμα, έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Β΄ Αγωνιστική σε δύο (2) αγωνίσματα, ανεξάρτητα αν είναι ατομικά ή ομαδικά, π.χ. 200μ. και σε μία (1) σκυταλοδρομία (π.χ. 4Χ400μ ) ή 200μ και μήκος.

ΔΗΛΑΔΗ: ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ (ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ) 2 ΑΤΟΜΙΚΑ & 1 ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ή 1 ΑΤΟΜΙΚΟ & 2 ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΕΣ.

 • ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ – ΤΡΙΑ.
 • ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ (ΜΕ ΑΔΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ).
 • ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΗΤΑ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ –ΤΡΙΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΘΛΗΤΗ – ΤΡΙΑ ΘΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΩΣ ΜΗ ΓΕΝΟΜΕΝΗ.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2η:

► 1) Όπως αναφέρεται στον ισχύοντα κανονισμό εγγραφών – μεταγραφών, για τις περιπτώσεις των αθλητών – τριών που παίρνουν μεταγραφή σύμφωνα με το άρθρο 5. παρ. 3 (μετοίκηση λόγω εγγραφής σε ανώτερο ή ανώτατο δημόσιο εκπευδευτικό ίδρυμα) και παρ. 4 α.β. (μετοίκηση για λόγους επαγγελματικούς) καθώς και το αρθρο 6.4 (μετοίκηση λόγω εγγραφής σε ανώτερο ή ανώτατο δημόσιο εκπευδευτικό ίδρυμα ή για λόγους επαγγελματικούς και ανεξαρτήτως χιλιομετρικής απόστασης, με τη συγκατάθεση  του σωματείου του) ισχύουν τα παρακάτω:

«Για τις τρεις (3) πρώτες αγωνιστικές περιόδους, μετά την έγκριση της μεταγραφής, οι ΒΑΘΜΟΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ από τις διακρίσεις του αθλητή στα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου θα μοιράζονται στα δύο σωματεία».

►  2) «Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις εκείνες των αθλητών που θα αποκτώνται μετά από προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ καίτοι είχε απορριφθεί η αίτηση μεταγραφής τους από την επιτροπή μεταγραφών, για τις ανωτέρω περιπτώσεις».

 

6. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ & ΠΕΝΤΑΘΛΟ ΠΚΑ΄:

α) Για τη συμμετοχή στους αγώνες, απαιτείται  να στείλουν τη δήλωση συμμετοχής με την οποία το  σωματείο δηλώνει ανεπιφύλακτα, ότι αποδέχεται τους όρους της Γενικής και Εδικής προκήρυξης του πρωταθλήματος και την εφαρμογή των κανονισμών του ΣΕΓΑΣ.

β) Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να σταλούν το αργότερο μέχρι την ΤΕΤΑΡΤΗ 15/05/2019 και ώρα 14.00με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση:segastri@otenet.gr

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, δε θα επιτρέπεται καμία αλλαγή, ούτε νέα δήλωση και για κανένα λόγο.

γ) Στις δηλώσεις συμμετοχής των συλλόγων πρέπει να αναγράφονται: το  ονοματεπώνυμοτων αθλητών – τριών ολογράφως και όπως ΑΚΡΙΒΩΣ αναφέρεται στο δελτίο τους, το έτος γέννησης, ο αριθμός δελτίου εγγραφής στο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., καθώς και το ονοματεπώνυμο του προπονητή.

δ) Κανένας αθλητής – τρια που έχει δελτίο αθλητικής ιδιότητας σε σύλλογο στίβου δεν μπορεί να λάβει μέρος στον αγώνα, αν δεν έχει εγγράφως δηλωθεί από τον σύλλογο στον οποίο ανήκει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε δηλώνεται κανένας αθλητής – τρια εάν το δελτίο του δεν έχει εκδοθεί από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και δε βρίσκεται στην κατοχή του Σωματείου.

ε) Τα δελτία των αθλητών σας θα τα έχετε μαζί σας στον αγώνα για να τα δείχνει ο αθλητής – τρια αρχικά στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ και στην συνέχεια στον υπεύθυνο κριτή του κάθε αγωνίσματος.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΗΣ – ΤΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΙ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ (ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΚΡΙΤΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ) ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΙΑΤΡΟ.

 Στους αγώνες των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων δεν επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών – τριών από  άλλη κατηγορία, ούτε η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο.

 

7. ΟΡΓΑΝΑ ΡΙΨΕΩΝ – ΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ Α – Γ:

α) ΑΝΔΡΩΝ:

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ: Βάρος οργάνου 7,260 κιλ. ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ: Βάρος οργάνου 2 κιλ.

110μ.ΕΜΠ.: Αριθμός εμποδίων: 10, Ύψος εμποδίων: 1,06μ. Αποστάσεις εμποδίων: το πρώτο 13,72μ. από  τη γραμμή αφετηρίας, τα υπόλοιπα 9 ανά 9,14μ. μεταξύ τους, ενώ το τελευταίο απέχει 14,02μ. από τη γραμμή τερματισμού.

β) ΓΥΝΑΙΚΩΝ:

ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ:Βάρος  οργάνου 4κιλ., ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ : Βάρος οργάνου 1κιλ.

400μ.ΕΜΠ.: Αριθμός εμποδίων: 10, Ύψος εμποδίων: 76εκ. Αποστάσεις εμποδίων: το πρώτο 45μ. από  την γραμμή αφετηρίας, τα υπόλοιπα 9 ανά 9,14μ. μεταξύ τους, ενώ το τελευταίο απέχει 14,02μ. από τη γραμμή  τερματισμού.

 

 8. ΟΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Α – Γ:

Θα ισχύσουν όρια επίδοσης κατ’ αγώνισμα που πρέπει να πετύχουν οι αθλητές – τριες για  να  βαθμολογηθούν και να πάρουν βαθμούς αξιολόγησης τα σωματεία τους (πίνακας 2).

 9. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α – Γ:

1) ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ – ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ  ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ δηλ. οι γεννηθέντες – θείσες από το 2003  και μεγαλύτεροι.

Α). Για  κάθε  μία  από  τις  δύο  κατηγορίες  του  πρωταθλήματος θα ισχύει χωριστή  βαθμολογία όπου  θα  βαθμολογούνται – αξιολογούνται, οι αθλητές – τριες και ομάδες σκυταλοδρομίας  που θα πετύχουν τα αντίστοιχα όρια βαθμολόγησης – αξιολόγησης.

Εάν οι αθλητές – τριες ή οι ομάδες σκυταλοδρομίας που θα πετύχουν το όριο είναι ΔΕΚΑΞΙ (16), η  βαθμολογία στα ατομικά αγωνίσματα θα είναι, 13 – 11 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 – 1 – 1 – 1

και στις  σκυταλοδρομίες  26 – 22 – 20 – 18 – 16 – 14 – 12 – 10 – 8 – 6 – 4 – 2 – 2 – 2 – 2 – 2.

Επεξήγηση:Βαθμολογούνται δηλαδή οι 16 πρώτοι αθλητές – αθλήτριες και οι 16 πρώτες ομάδες σκυταλοδρομίας, με την απαραίτητη προϋπόθεση να επιτύχουν τα όρια βαθμολόγησης της κατηγορίας ΝΕΩΝ (Α-Γ) «πίνακας Γ΄» στον Προκριματικό ή στον τελικό του αγωνίσματος.

Εάν όμως οι αθλητές – τριες ή οι ομάδες που πέτυχαν τα όρια είναι λιγότερες από δώδεκα (12), τότε η κλίμακα των βαθμών που θα δίνονται θα είναι φθίνουσα προς τα κάτω, διατηρούμενης της διαφοράς  των βαθμών του πρώτου από το δεύτερο νικητή (2 β. στα ατομικά και 4 β. στις σκυταλοδρομίες).

ΠΡΟΣΟΧΗ:Επιπλέον κάθε αθλητής – τρια ή ομάδα σκυταλοδρομίας που πετυχαίνει το όριο βαθμολόγησης και κατατάσσεται μετά τη 16η θέση, θα παίρνει ΕΝΑ (1) βαθμό στα ατομικά και ΔΥΟ (2) βαθμούς στις σκυταλοδρομίες.

π.χ. Εάν οι αθλητές – τριες ή οι ομάδες σκυταλοδρομίας πού θα πετύχουν το όριο σε κάποιο αγώνισμα είναι  18, τότε θα βαθμολογηθούν-αξιολογηθούν και οι 18 ως εξής:

13 – 11 – 10 – 9  – 8 – 7– 6 – 5 – 4  – 3 – 2 – 1 –  1 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1.

και για τις σκυταλοδρομίες θα ισχύσει η αντίστοιχη  κλίμακα βαθμολογίας

26 – 22 – 20 – 18 – 16 – 14 – 12 – 10 – 8 – 6 – 4 – 2 – 2 – 2 – 2 – 2 – 2 – 2.

Β) Θα  ισχύσει  και  φέτος  το  σύστημα  πριμοδότησης  υψηλών  επιδόσεων  (συνημ. Πίνακας 2) για  το  διασυλλογικό  πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών.

Έτσι  οι  αθλητές – τριες που θα πετύχουν επιδόσεις ίσες ή καλλίτερες από αυτές του πίνακα πριμοδότησης υψηλών επιδόσεων, θα παίρνουν τους ανώτερους βαθμούς της βαθμολογικής κλίμακας, ανάλογα και με τη θέση κατάταξης τους,

13 – 11 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 – 1 κ.λ.π. για τα ατομικά και

26 – 22 – 20 – 18 – 16 – 14 – 12 – 10 – 8 – 6 – 4 – 2 – 2 κ.λ.π.  για τις σκυταλοδρομίες, ανεξάρτητα  από  το πόσοι αθλητές – τριες ή ομάδες πέτυχαν το όριο στο αγώνισμά τους.

Είναι αυτονόητο ότι οι υπόλοιποι αθλητές – τριες του αγωνίσματος αυτού που θα πετύχουν το όριο  θα παίρνουν τους βαθμούς της φθίνουσας κλίμακας.

Γ) ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε όσα αγωνίσματα διεξάγεται προκριματικός και  στη  συνέχεια τελικός:

Όταν  στον  τελικό  ένας  ή  περισσότεροι  αθλητές  δεν τερματίσουν ή δεν συμμετέχουν ή κάνουν άκυρες προσπάθειες, όπως επίσης και σε κάθε περίπτωση που από τον κανονισμό δεν υπάρχει κατάταξη αθλητή – τριας,  αυτοί  ΔΕΝ  θα  βαθμολογούνται. Οι  αντίστοιχοι  βαθμοί  δεν θα δίδονται  σε  κανέναν  άλλον  αθλητή  και  η  βαθμολογία θα  συνεχίζεται  για  τις υπόλοιπες θέσεις της δεκαεξάδας  από  τον  προκριματικό ή τον τελικό,  με  τους  βαθμούς  που  αντιστοιχούν  σε  αυτές  τις  θέσεις.

 

Παράδειγμα 1: Στον  τελικό  των  100 μ. τερμάτισαν  6  από  τους  8  αθλητές.

Η  βαθμολογία  θα έχει  ως  εξής: 13 – 11 – 10 – 9 – 8 – 7  για  τους  αθλητές του  τελικού  και  4 – 3 – 2 – 1 – 1 – 1 – 1 – 1 κ.λ.π. για  τους    καλύτερους  αθλητές του  προκριματικού  που  δεν  προκρίθηκαν  στον  τελικό  και  κατέλαβαν  τις  θέσεις μετά την 9η, σύμφωνα  με  την  επίδοση  τους  στον  προκριματικό. ΣΗΜ: Στα αγωνίσματα εκείνα που υπάρχει προκριματικός, τα όρια πριμοδότησης  υψηλών  επιδόσεων  θα λαμβάνονται υπόψη ΜΟΝΟ από τον τελικό του αγωνίσματος.

 

10. ΠΕΝΤΑΘΛΟ ΠKΑ΄

1. ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ :

80 Εμπ. – ΜΗΚΟΣ – ΣΦΑΙΡΑ – ΑΚΟΝΤΙΟ – 600 μ.

 

2. ΗΛΙΚΙΕΣ:

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄: Μόνο όσες  γεννήθηκαν το 2004 – 2005.

3. ΟΡΓΑΝΑ ΡΙΨΕΩΝ – ΥΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄:

 ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ: Βάρος οργάνου 3 κιλά.  ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ: Βάρος οργάνου 500 γρ. 80μ. ΕΜΠ: Αριθμός εμποδίων 8, Ύψος εμποδίων 0,76εκ. Αποστάσεις εμποδίων: το πρώτο 13μ. από  από τη γραμμή αφετηρίας, τα υπόλοιπα 9 ανά 8μ. μεταξύ τους, ενώ το τελευταίο απέχει 11μ. από τη γραμμή τερματισμού.

4. ΟΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ:

Θα ισχύσουν όρια επίδοσης κατ’ αγώνισμα που πρέπει να πετύχουν οι αθλητές – τριες για να βαθμολογηθούν και να πάρουν βαθμούς αξιολόγησης τα σωματεία τους:

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΟΡΙΑ  ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΡΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΙΜΟΔΟΤΗΣΗΣ

ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

ΠΕΝΤΑΘΛΟ   ΠΚ Α΄ 2.500  Β. 2.950 Β.

 

Για την βαθμολόγηση των αθλητών θα ισχύσουν οι βαθμολογίες συνθέτων 2018 – 2019.

5. ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ :

Α) Εάν  οι  αθλητές   που  θα  πετύχουν το  όριο  είναι ΔΩΔΕΚΑ (12),

η βαθμολογία θα είναι: 13 – 11 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1.

Εάν όμως οι αθλητές που θα πετύχουν τα όρια είναι λιγότεροι από δώδεκα (12), τότε η κλίμακα των  βαθμών που θα δίνονται θα είναι φθίνουσα προς τα κάτω, διατηρούμενης της διαφοράς των βαθμών του πρώτου από το δεύτερο νικητή (2 β).

ΠΡΟΣΟΧΗ:Επιπλέον κάθε αθλητής που πετυχαίνει το όριο βαθμολόγησης και κατατάσσεται μετά τη 12η θέση, θα παίρνει ΕΝΑ (1) βαθμό.

Β) Θα  ισχύσει  και  φέτος  το  σύστημα  πριμοδότησης  υψηλών  επιδόσεων  για  το παραπάνω διασυλλογικό  πρωτάθλημα.

Έτσι  οι  αθλητές   που  θα  πετύχουν  επιδόσεις  ίσες  ή  καλλίτερες  από  αυτές  του  πίνακα  πριμοδότησης υψηλών επιδόσεων, θα  παίρνουν  τους  ανώτερους  βαθμούς  της  βαθμολογικής  κλίμακας, ανάλογα με τη θέση κατάταξή τους:

13 – 11 – 10 – 9 – 8 –7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 – 1 κ.λ.π. και ανεξάρτητα  από  το  πόσοι  αθλητές – τριες  πέτυχαν το όριο στο αγώνισμά τους.

Είναι αυτονόητο ότι οι υπόλοιποι αθλητές που θα πετύχουν το όριο θα παίρνουν τους βαθμούς της  φθίνουσας κλίμακας.

6. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ:

 • Για τη διεξαγωγή του Πεντάθλου , εφαρμόζονται οι κανονισμοί στίβου που ισχύουν στα Σύνθετα αγωνίσματα.
 • Το αρχικό ύψος στο αγώνισμα του Ύψους ΠΚ Α΄, θα καθοριστεί μετά από συνεννόηση του τεχνικού υπευθύνου του αγώνα και των αθλητών που αγωνίζονται.

3)  Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον τεχνικό υπεύθυνο και τον αλυτάρχη των αγώνων σύμφωνα με τους κανονισμούς.

 

10. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ:

Οι  βαθμοί  που  θα  συγκεντρώσουν  οι  αθλητές – τριες  κάθε  σωματείου  και από τα δύο πρωταθλήματα ( Α/ Γ & Πεντάθλου ΠΚΑ΄) θα υπολογιστούν  για  την  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ  του  σωματείου, προστιθέμενοι στους βαθμούς που θα πάρει αυτό και από τα υπόλοιπα διασυλλογικά πρωταθλήματα του 2017.

 

11. ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ

Θα λειτουργεί ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ με τους παρακάτω όρους:

 1. Οι αθλητές – τριες πρέπει να οριστικοποιούν τη συμμετοχή τους, ΜΙΑ ΩΡΑ τουλάχιστον πριν από τη διεξαγωγή του αγωνίσματός τους, με αυτοπρόσωπη παρουσία στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ, δείχνοντας το ΔΕΛΤΙΟ τους, για τον έλεγχο.
 2. Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης των αθλητών – τριών στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ, θα γράφεται το αντίστοιχο ΠΙΝΑΚΙΟ με τα ονόματα ΜΟΝΟ των αθλητών – τριών που πραγματικά θα συμμετάσχουν στο

αγώνισμα και που φυσικά αναφέρονται στην ΑΡΧΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ του Σωματείου τους.

 1. Οι αθλητές – τριες θα εισέρχονται στον κυρίως αγωνιστικό χώρο 10΄ για τους δρόμους και 20΄ για άλματα και ρίψεις πριν από το αγώνισμά τους.

 

12. ΤΕΧΝΙΚΕΣ  ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

 1. Στα 200μ. Α/Γ, προβλέπονται προκριματικές σειρές και στη συνέχεια τελικός ή τελικές σειρές, ανάλογα με τους συμμετέχοντες και σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:
Αγωνίσματα Συμμετέχοντες

Αθλητές – Αθλήτριες

Προκριματικός – ΤΕΛΙΚΟΣ

– ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

Σειρές Θέση + Επίδοση  
100μ. – 200μ. Α/Γ μέχρι 8     ΤΕΛΙΚΟΣ
9 – 16     2   ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ
17 – 24 3 1 + 5 ΤΕΛΙΚΟΣ
25 – 32 4 2 + 8 2  ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ
33 – 40 5 2 + 6 2  ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ
41 – 48 6 1 + 10 2  ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ
49 – 56 7 1 + 9 2  ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ
57 – 64 8 1 + 8 2  ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

 1. 1. Η κατανομή των αθλητών στις δύο τελικές σειρές θα γίνεται σύμφωνα με τα άρθρο 166, παρ. 3β – Κανονισμοί Στίβου ΣΕΓΑΣ.
 2. Όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα δρόμων θα διεξαχθούν σε τελικές σειρές και οι νικητές – τριες θα αναδεικνύονται βάσει χρόνου από όλες τις σειρές.
 3. Όλα τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν κανονικά εφ’ όσον συμμετέχει έστω και ένας αθλητής – τρια ή μία ομάδα σκυταλοδρομίας.

 

13. ΔΙΑΔΟΧΙΚΑ ΥΨΗ Α / Γ:

ΚΟΝΤΩ ΑΝΔΡΩΝ : 3,20 – 3,40 – 3,60 – 3,80 – 4,00 4,10 και στη συνέχεια ανά 10 εκατοστά.

ΚΟΝΤΩ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 2,50 – 2,70 – 2,90 – 3,10 – 3,20 και  στη συνέχεια ανά 10 εκατοστά μέχρι τα 3,60 και στη συνέχεια ανά 5 εκατοστά.

 

14. ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ  ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΑΓΩΝΕΣ

Έξοδα μετακίνησης στα διασυλλογικά πρωταθλήματα 2019 θα δοθούν με την προϋπόθεση ότι, θα υπάρξει το επόμενο χρονικό διάστημα  επαρκής πρόσθετη χρηματοδότηση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. από την πολιτεία.

Σε περίπτωση που δοθούν από το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. έξοδα μετακίνησης, το πλαίσιο κάλυψης θα είναι σύμφωνα με τα παρακάτω:

ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ:

1) Για τα σωματεία που απέχουν μέχρι 60 χιλιόμετρα από το τόπο διεξαγωγής των αγώνων ΔΕΝ θα δίνονται έξοδα μετακίνησης.

2) Για τα υπόλοιπα σωματεία και για τους αθλητές που κατέβαλαν τις θέσεις 1η – 3η και πέτυχαν τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων, θα καλύπτεται 100% ΜΟΝΟ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ (εισιτήριο λεωφορείου).

3) Επίσης θα καλύπτονται αντίστοιχα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 – 2, τα έξοδα μετακίνησης 100% (εισιτήριο λεωφορείου) ΕΝΟΣ συνοδού από κάθε σωματείο, με την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα έχει ένα τουλάχιστον αθλητή – τρια στις θέσεις κατάταξης 1η – 3η  ενός αγωνίσματος (που φυσικά πέτυχε και τα όρια βαθμολόγησης  – καταβολής εξόδων) και  το σωματείο συμμετείχε στους αγώνες με 3 τουλάχιστον αθλητές – τριες συνολικά.

ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

(Με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ. Σε διαφορετική περίπτωση ισχύει ότι και στην Ηπειρωτική Ελλάδα):

Για τους αθλητές – τριες που πέτυχαν τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων και κατετάγησαν στις θέσεις 1η – 3η,  κάλυψη 100% των εξόδων  σύμφωνα με τα παρακάτω:

 • Ακτοπλοϊκό εισιτήριο.

Για τους αθλητές – τριες

2) Διατροφή (10 ευρώ το γεύμα) και διαμονή (20 ευρώ η διαμονή), ΜΟΝΟ στην περίπτωση που είναι απολύτως απαραίτητα λόγω των συνθηκών μετακίνησης και του προγράμματος των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

3) Για τους αθλητές – τριες που πέτυχαν τα όρια βαθμολόγησης – καταβολής εξόδων και κατετάγησαν στις θέσεις 4η – 6η,  κάλυψη 50% των εξόδων,  σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 – 2.

4) Επίσης θα καλύπτονται αντίστοιχα και σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω στις παραγράφους 1 – 2, τα  έξοδα μετακίνησης 100% (εισιτήριο λεωφορείου) ΕΝΟΣ συνοδού από κάθε σωματείο, με την προϋπόθεση ότι το σωματείο θα έχει  ένα τουλάχιστον αθλητή – τρια στις θέσεις κατάταξης 1η – 3η  ενός αγωνίσματος (που φυσικά πέτυχε και τα όρια βαθμολόγησης  – καταβολής εξόδων) και το σωματείο συμμετείχε στους αγώνες με 3 τουλάχιστον αθλητές – τριες συνολικά.

Ο συνοδός υπολογίζεται συνολικά και για τα δύο πρωταθλήματα.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΞΟΔΩΝ

ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΚΥΛΛΗΝΗ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΥΝΟΛΟ

1η – 3η ΘΕΣΗ

ΣΥΝΟΛΟ

4η – 6η ΘΕΣΗ

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ 184 82,00 20,00 102,00 51,00
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 184 78,00 20,00 98,00 49,00
ΠΟΛΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ

(ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ)

ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΥΝΟΛΟ

 1η – 3η ΘΕΣΗ

ΠΥΡΓΟΣ 136 25,00 25,00
ΖΑΧΑΡΩ 105 22,00 22,00
ΑΜΑΛΙΑΔΑ 157 28,00 28,00
ΛΕΧΑΙΝΑ 170 30,00 30,00
ΑΓΡΙΝΙΟ 292 53,00 53,00
ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ 110 24,00 24,00
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 90 17,00 17,00
ΛΟΥΤΡΑΚΙ 95 20,00 20,00
ΜΟΛΑΟΥΣ 120 26,00 26,00
ΣΚΑΛΑ 95 20,00 20,00
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 85 17,00 17,00
ΠΑΤΡΑ 210 34,00 34,00
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 88 19,00 19,00
ΓΥΘΕΙΟ 100 20,00 20,00
ΣΠΑΡΤΗ 64 15,00 15,00
ΑΡΓΟΣ/ΝΑΥΠΛΙΟ 62 15,00 15,00
ΑΙΓΙΟ 165 30,00 30,00
NEAΠΟΛΗ 170 43.00 43.00

 

15. ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1. Όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες πρέπει να φορούν τη στολή των συλλόγων τους όταν αγωνίζονται.

2. Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη, θα ρυθμίζεται από τον Αλυτάρχη και τον Τεχνικό Υπεύθυνο των αγώνων.

 

16. ΙAΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Α) Με τη φροντίδα και την ευθύνη των συλλόγων τους οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί ιατρικώς πριν από τους αγώνες.

Η πιστοποίηση της υγείας των αθλητών και αθλητριών είναι υποχρεωτική και αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους σε προπονήσεις και αγώνες.

ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ και οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές των οποίων η κάρτα υγείας αθλητή ή το αθλητικό τους δελτίο είναι θεωρημένο σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην παράγραφο αυτή.

Μετά την από 24/12/2018 Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Υγείας και του Υφυπουργού Αθλητισμού, για την παράταση της προθεσμίας έκδοσης της Κάρτας Υγείας Αθλητή μέχρι 31/07/2019, οι αθλητές-τριες θα δύνανται να συμμετέχουν σε αγώνες με την προϋπόθεση ότι έχουν πιστοποίηση υγείας σύμφωνα με τα παρακάτω:

 • Οι αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. «νέας έκδοσης» και έχουν ήδη θεωρημένη την Κάρτα Υγείας Αθλητή.
 • Οι αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. «νέας έκδοσης» ή θα εκδώσουν δελτίο στο μέλλον και δεν έχουν μέχρι σήμερα θεωρημένη από ιατρό την Κάρτα Υγείας Αθλητή.

Οι αθλητές αυτοί πρέπει να θεωρήσουν την Κάρτα Υγείας Αθλητή από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. (όπως ίσχυε μέχρι 8/9/2018).

 • Οι αθλητές – αθλήτριες οι οποίοι έχουν δελτίο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. «παλαιάς έκδοσης» και δεν έχουν μέχρι σήμερα θεωρήσει από ιατρό την Κάρτα Υγείας Αθλητή.

Για τους αθλητές αυτούς ισχύει η πιστοποίηση της υγείας τους (ιατρική θεώρηση) στη πίσω όψη του δελτίου τους μέχρι και τη λήξη της.

Για την ανανέωση της πιστοποίησης υγείας συστήνεται η ιατρική θεώρηση στην κάρτα υγείας αθλητή, από νομαρχιακό νοσοκομείο ή κέντρο υγείας ή αγροτικό ιατρείο ή υγειονομική στρατιωτική μονάδα ή από ιατρούς έχοντες οποιαδήποτε σχέση με το Δημόσιο ή Ν.Π.Δ.Δ. (όπως ίσχυε μέχρι 8/9/2018).

Η πιστοποίηση υγείας των αθλητών – αθλητριών για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, ισχύει για ένα (1) έτος από την ημερομηνία  της ιατρικής θεώρησης

Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα ελέγχουν τα δελτία των αγωνιζομένων και δεν θα καταχωρούν στα πινάκια κανένα αθλητή του οποίου το δελτίο δεν είναι θεωρημένο ιατρικώς ή δεν έχει την Κάρτα Υγείας, σύμφωνα με όσα αναφέρονται παραπάνω.

Το δελτίο υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του.

 • ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

 

17. ΚΥΡΩΣΕΙΣ – ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η επιτροπή ελέγχου και σωστής διεξαγωγής των Διασυλλογικών και Πανελληνίων αγώνων αποτελείται από υπηρεσιακά μέλη της επιτροπής ανάπτυξης και της στατιστικής υπηρεσίας με επικεφαλή ένα (1) διοικητικό.

Έτσι, εκτός των ακυρώσεων που μπορεί να γίνουν κατά την διάρκεια των αγώνων για διάφορους λόγους (πλαστοπροσωπία, αντικανονική συμμετοχή, κ.λ.π. με βάση την ειδική ή τη γενική προκήρυξη), θα γίνεται έλεγχος και μετά το πέρας των αγώνων, από την επιτροπή ελέγχου.

Οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται είναι:

 1. Ο αθλητής – τρια, τιμωρείται με ένα (1) χρόνο αποκλεισμό από όλες τις διοργανώσεις.
 2. Ο σύλλογος του, χάνει ΟΛΟΥΣ τους βαθμούς των αγωνισμάτων που ο αθλητής – τρια έλαβε μέρος στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Αν πρόκειται για σκυταλοδρομία, χάνει όλους τους βαθμούς του αγωνίσματος.
 3. Ο σύλλογος του, τιμωρείται επιπλέον και με αφαίρεση είκοσι (-20) βαθμών από το σύνολο των βαθμών των διασυλλογικών πρωταθλημάτων του 2018.

Ειδικά σε περίπτωση ΠΛΑΣΤΟΠΡΟΣΩΠΙΑΣ – ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ – ΤΡΙΑ, θα ισχύουν όλα όσα αναφέρονται στις παραπάνω παραγράφους 1 και 2 και επιπλέον όσον αφορά την παράγραφο 3, θα αφαιρούνται ΕΚΑΤΟ (100) βαθμοί από το σύνολο των βαθμών των διασυλλογικών πρωταθλημάτων του 2019.

 1. Σε περίπτωση συνολικής αποχώρησης ενός σωματείου, κατά τη διάρκεια των αγώνων (μετά από έγγραφη δήλωσή του), το σωματείο αυτό θα τιμωρείται με αφαίρεση βαθμών και επί πλέον θα παραπέμπεται στη δικαστική επιτροπή του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

ΠΡΟΣΟΧΗ

Μετά το τέλος των αγώνων η Ε.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου υποχρεούται, εάν υπάρχουν ακυρώσεις,  να ενημερώσει το Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

 

18. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί στίβου 2018 – 2019 (έκδοση Σ.Ε.Γ.Α.Σ.).

 

19. ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τεχνικός Υπεύθυνος του αγώνα ορίζεται o Σπ. Τριανταφυλλόπουλος, Τεχνικός Σύμβουλος Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελ/σου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here