Την 15η θέση ο Ευθύμιος Λεόντιος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου Α-Γ

0
131

Αν και ο μεγάλος φετινός στόχος για το νεαρό Αρκά Επικοντιστή Ευθύμιο Λεόντιο είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διήμερο 9-10 Ιουλίου στις Σέρρες, ο ίδιος το περασμένο Σαββατοκύριακο 25-26/06 αγωνίστηκε και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α-Γ της Θεσσαλονίκης, έχοντας από τον περασμένο Μαΐο εξασφαλισμένο και το όριο για τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Από τον προπονητή και ανθρώπους του ΓΣ Αρκαδίας στον οποίο και ανήκει έκριναν ότι θα είναι σημαντική η παρουσία του στο Πανελλήνιο Α-Γ τόσο για απόκτηση εμπειριών με τους μεγάλους του αθλήματος, όσο και για να διατηρήσει την αγωνιστική του ετοιμότητα, εν’ όψει του Πανελληνίου πρωταθλήματος Κ20, ειδικά από τη στιγμή που το τελευταίο τουλάχιστον δίμηνο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Η παρουσία του στους προκριματικούς του περασμένου Σαββάτου ήταν αρκετά καλή με επίδοση στα 4,30μ. και την κατάκτηση της 15ης θέσης στους προκριματικούς.

 

Την 15η θέση στα προκριματικά…

Ο Ευθύμιος Λεόντιος ξεκίνησε με τον «αέρα» της πρόσφατης βελτίωσης (εις διπλούς) της ατομικής του επίδοσης με το 4,60μ. Μια επίδοση που γνώριζε τόσο ο ίδιος όσο και ο προπονητής του Παναγιώτης Ζαρμπάλας ότι αν έβγαινε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α-Γ, θα του εξασφάλιζε μια θέση στον τελικό και ένα αξιόλογο πλασάρισμα.

Το παράδοξο ήταν ότι ο Λεόντιος στο συγκεκριμένο προκριματικό έκανε μόλις μία επιτυχημένη προσπάθεια και συνολικά τέσσερις προσπάθειες. Ξεκίνησε ψηλά τον αγώνα του στα 4,30μ. που πέρασε με την πρώτη προσπάθεια, για να συνεχίσει στα 4,40μ. Στο συγκεκριμένο ύψος τεχνικές λεπτομέρειες και όχι μη δυνατότητα δεν του επέτρεψαν να το περάσει και πιθανόν να εξασφάλιζε το όριο για τον τελικό (όσοι πέρασαν τα 4,40μ. στα προκριματικά προκρίθηκαν τελικά στον τελικό).

Τέλος αν υποθετικά (γεγονός αντισυμβατικό όταν μιλάμε για αθλητισμό) ο αθλητής του ΓΣ Αρκαδίας προκρινόταν στον τελικό και ισοφάριζε την ατομική του επίδοση, βάσει των αποτελεσμάτων στον τελικό του Επί Κοντώ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α-Γ, θα κατακτούσε την 7η θέση!

Πλέον ο νεαρός Επικοντιστής προετοιμάζεται για το Πανελλήνιο των Σερρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here