Τις δικές του παρεμβάσεις χρειάζεται το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης

0
284

Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή σε επίπεδο αθλητικών υποδομών έχει σε πρώτη προτεραιότητα το τελευταίο διάστημα και δικαιολογημένα, δύο πολύ σημαντικά έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και η ολοκλήρωσή τους θα αναβαθμίσει ιδιαίτερα τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης. Πρόκειται για την εργολαβία της αντικατάστασης του ταρτάν στο στίβου του αθλητικού κέντρου και την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στην κερκίδα (τοποθέτηση καθισμάτων) και προμήθεια αθλητικών οργάνων και υλικού για το στίβο.

Το δεύτερο έργο έχει να κάνει με την αντιμετώπιση και επίλυση του ζητήματος της χρηματοδότησης και υλοποίησης της στατικότητας του κλειστού κολυμβητηρίου και στη συνέχεια της υλοποίησης της ενεργειακής αναβάθμισής της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης.

Από εκεί και πέρα πάντως πρέπει να μην ξεχνάμε ότι μια αθλητική εγκατάσταση στο χώρο του ΔΑΚ Τρίπολης, που χρειάζεται τις απαιτούμενες παρεμβάσεις του Δήμου για την διατήρηση της λειτουργικότητάς του σε ικανοποιητικά επίπεδα, είναι και το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης.

Πρόκειται ουσιαστικά για το μοναδικό κλειστό γυμναστήριο σε ολόκληρο το Δήμο Τρίπολης το οποίο καλείται στη διάρκεια της σεζόν να εξυπηρετήσει τις ανάγκες όλων των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στα αθλήματα του μπάσκετ και του βόλεϊ, ενώ συχνά φιλοξενεί αρκετές άλλες διοργανώσεις άλλων αθλημάτων, είτε σε περιφερειακό, είτε παλαιότερα και σε Πανελλαδικό επίπεδο. Παράλληλα αποτελεί το μοναδικό αθλητικό χώρο στο Δήμο Τρίπολης, ο οποίος μπορεί να φιλοξενήσει επίσημο αγώνα μπάσκετ και βόλεϊ.

Σε ότι αφορά λοιπόν τις παρεμβάσεις που θα έπρεπε κάποια στιγμή να δρομολογηθούν προκειμένου να υλοποιηθούν, αυτές έχουν ως εξής:

■ Καταρχάς σε ότι αφορά το παρκέ το τελευταίο διάστημα έχουμε «εισπράξει» από ανθρώπους ομάδων, αλλά και από αθλητές παρατηρήσεις ή παράπονα για την κατάσταση του ξύλινου δαπέδου που δεν είναι αυτό που ήταν τα προηγούμενα χρόνια. Χαρακτηριστικός τρόπος για να διαπιστώσει κανείς την κατάσταση του παρκέ είναι απλά να ντριμπλάρει μια μπάλα μπάσκετ σε διάφορα σημεία του γηπέδου, για να διαπιστώσει ότι η συμπεριφορά της μπάλας ως προς την αναπήδηση είναι αρκετά διαφορετική. Παράπονα για το παρκέ τα τελευταία 2-3 χρόνια έχουμε δεχθεί αρκετές φορές είναι αλήθεια. Θυμίζουμε ότι από το 1992, ολοκληρωτική αντικατάσταση στο παρκέ δεν έχει πραγματοποιηθεί έως σήμερα, παρά μόνο δύο φορές τα τελευταία 30 χρόνια συντήρησή του σε μικρότερο ή λίγο μεγαλύτερο βαθμό.

■ Κατά δεύτερον ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου. Το φαινόμενο πολλές από τις λάμπες του κλειστού γυμναστηρίου τα τελευταία να έχουν μόνιμο πρόβλημα και να βρίσκονται εκτός λειτουργίας, δημιουργεί θέματα με το σωστό φωτισμό του αγωνιστικού χώρου για τη διεξαγωγή αγώνων. Αν και δεν είναι ζήτημα πρώτης προτεραιότητας πλέον θα έπρεπε να υπάρξει η αντικατάσταση των φωτιστικών με σύγχρονα τύπου LED, τα οποία και για περιβαλλοντικούς λόγους θα μπορούσαν να μειώσουν κατά πολύ την κατανάλωση ρεύματος.

■ Στο εσωτερικό του γηπέδου η αλήθεια είναι ότι έχουν φθαρεί οι τοίχοι σε αρκετά σημεία, με αποτέλεσμα να έχει φύγει η μπογιά. Καλό θα ήταν να γίνει μια συντήρηση των εσωτερικών χώρων του κλειστού γυμναστηρίου και να βελτιωθεί η εικόνα.

■ Τέλος μια παρέμβαση που έχω προτείνει εδώ και αρκετά χρόνια αλλά κανείς από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές δεν είχε λάβει σοβαρά, ήταν και η δημιουργία προθαλάμων στις δύο βασικές εισόδους του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης, με διπλές θύρες. Κι αυτό για να μην έρχεται ο εσωτερικός θερμαινόμενος κάποιες φορές χώρος του κλειστού γυμναστηρίου σε άμεση έκθεση με τον εξωτερικό χώρο και το έντονο ψύχος τους χειμερινούς μήνες, κάθε φορά που ανοίγουν απλά οι πόρτες. Με μια απλή και χωρίς μεγάλο κόστος αλουμινοκατασκευή, με τις σωστές και ασφαλείς προδιαγραφές, θα μπορούσε να «εκθέτει» τον εσωτερικό χώρο αρκετά λιγότερο από τις συνηθισμένες εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες τους εξωτερικού περιβάλλοντος τους Χειμερινούς μήνες, με λιγότερες πιθανότατα ώρες χρήσης της θέρμανσης.

Υ.Γ.

Η αλήθεια είναι ότι σε εποχές οικονομικών κρίσεων και αβεβαιότητας, οι παρεμβάσεις στο κλειστό γυμναστήριο δεν είναι άμεσης προτεραιότητας όπως ισχύει με το κλειστό κολυμβητήριο και το χώρο του στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης. Παρ’ όλα αυτά, παρεμβάσεις αργά ή γρήγορα θα πρέπει να υλοποιηθούν και στο μοναδικό ουσιαστικά κλειστό γυμναστήριο του Δήμου μας, για να μπορούν οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και απαιτήσεις του τοπικού αθλητικού χώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here