Τι ανέφερε ο Ηλίας Καναβέτας στη διάρκεια του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού στη ΓΣ του Παναρκαδικού

0
323

Στη Γενική Συνέλευση που έγινε την περασμένη Κυριακή (29/05) στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης, μεταξύ άλλων έγινε και ο προβλεπόμενος αγωνιστικός και οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης διοίκησης, που προφανώς εγκρίθηκαν, για να φτάσουμε στη συνέχεια στην διαδικασίες που ανέδειξαν το νέο διοικητικό συμβούλιο.

Αναλυτικότερα τα σημαντικότερα αποσπάσματα της ομιλίας του πρώην Πρόεδρου του Παναρκαδικού με θέμα τον αγωνιστικό και οικονομικό απολογισμό, είχαν ως εξής:

● Εξ’ αρχής έκανε μια σύντομη αναδρομή αναφερόμενος αρχικά στην πρώτη χρονιά θητείας της διοίκησης, τονίζοντας ότι η πανδημία προκάλεσε προβλήματα στη χρονιά, με τον αποκλεισμό των φιλάθλων από τα γήπεδα. Παράλληλα αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ανέλαβε τελικό Πρόεδρος στον Παναρκαδικό, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε από την παραίτηση του κ. Ιωάννη Δαύρου.

● Το πρώτο εξάμηνο του 2021 ο ίδιος με συνεργάτη του τον Κώστα Λάγαρη ανέλαβαν να φτιάξουν μια ομάδα (μετά από πολύμηνη αποχή λόγω covid-19) που πήγε αρκετά καλά στο πρωτάθλημα και τελικά έμεινε στην κατηγορία.

● Το Καλοκαίρι του 2021 παρά τις υποχρεώσεις που δεν του επέτρεπαν να τρέχει ουσιαστικά με την ομάδα λόγω της επιχειρηματικής του δραστηριότητα. Είχε απευθύνει κάλεσμα σε όποιους μπορούσαν να βοηθήσουν στο να τρέξουν οι υποχρεώσεις της ομάδας (όχι σε οικονομικό επίπεδο), ωστόσο παρέμεινε μόνος του να τρέχει την ομάδα με τον Κώστα Λάγαρη και τον Στέλιο Λουμπαρδιά όσο του επέτρεπαν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις.

● Σχολίασε το γεγονός ότι στην περσινή Γενική Συνέλευση με αφορμή την έναρξη της χρονιάς ελάχιστοι ήταν αυτοί που έδωσαν παρουσία και ενδιαφέρθηκαν πραγματικά να βοηθήσουν την ομάδα απ’ όποιο πόστο μπορούσαν.

● Ο πρώην Πρόεδρος του Παναρκαδικού αναφέρθηκε με αριθμούς στις απολαβές όλων των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού επιτελείου που ήταν στην ομάδα κατά τη διάρκεια της σεζόν 2021-22. Μίλησε και για το μηνιαίο κόστος με αριθμούς σε σίτιση των αθλητών. Τόνισε ότι οι οικονομικές υποχρεώσεις της ομάδας ξεπερνούσαν τις 10.000 ευρώ και οι συνολικές απαιτήσεις ξεπέρασαν τα 120.000 ευρώ σε ότι αφορά το μπάτζετ.

● Ο κ. Καναβέτας σχολίασε χαρακτηριστικά ότι η ομάδα δεν μπόρεσε να μείνει στην κατηγορία. Η διοίκηση, πρόσθεσε ότι έκανε τον αγώνα της αλλά έκανε και κάποια λάθη.

● Αναφέρθηκε στην μεγάλη «πίεση» της ομάδας της Ηλιούπολης να της παραχωρηθεί ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, Μάνος. Τόνισε ότι ο Αρκαδικός σύλλογος εξασφάλισε δέσμευση να του παραχωρηθεί ικανός και έμπειρος τερματοφύλακας για αντικαταστάτης του Μάνου, ωστόσο την τελευταία στιγμή ο συγκεκριμένος τερματοφύλακας προτίμησε να μην αγωνιστεί στη διάρκεια της σεζόν, με αποτέλεσμα η ομάδα τελικά να μείνει χωρίς βασικό τερματοφύλακα.

● Ο κ. Καναβέτας ευχαρίστησε τους χορηγούς της ομάδας και συγκεκριμένα τους κ. Θοδωρή Πόκα, κ. Βιτσέντσο Κίρικο, κ. Ανδρέα Παπάζογλου, ο κ. Δημήτρη Δέμο και τον κ. Μαρτίνο που στήριξαν την ομάδα. Ευχαρίστησε επίσης τον Κώστα Λάγαρη και τον Γιώργο Σωτηρόπουλο που έκανε χρέη Γενικού Αρχηγού τη φετινή σεζόν, βοηθώντας ουσιαστικά στο κομμάτι της οργάνωσης της ομάδας. Ευχαρίστησε επίσης τον κ. Στέλιο Λουμπαρδιά, τον κ. Μάκη Μπουρτζουκλή, την κα Γωγώ Σταυροπούλου, τον κ. Μπάμπη Μιχαλόπουλο και τον κ. Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο. Ευχαρίστησε και τον κ. Γιώργο Κριτσιδήμα ο οποίος βοήθησε αφιλοκερδώς, φτιάχνοντας και το καταστατικό το οποίο είναι έργο δικό του. Ευχαρίστησε και τον κ. Βαγγέλη Πάγκα που ολοκλήρωσε τις όποιες εκκρεμότητες με το καταστατικό και τις όποιες υποχρεώσεις με την κατάθεσή του στα αρμόδια δικαστικά όργανα.

● Ο πρώην Πρόεδρος του Παναρκαδικού ευχαρίστησε τον Βουλευτή Αρκαδίας, κ. Κώστα Βλάση που έφερε τη διοίκηση του συλλόγου σε επαφή με αρκετούς χορηγούς. Ευχαρίστησε τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΤ κ. Γιώργο Παρασκευόπουλο, καθώς όποτε υπήρξε πρόβλημα με το γήπεδο μας βοήθησε άμεσα με συνεργασία και υδραυλικούς. Ο κ. Καναβέτας τόνισε ότι ο κ. Γιώργος Παρασκευόπουλος ήταν δίπλα στην ομάδα και βοήθησε το σύλλογο.

● Ο κ. Καναβέτας τόνισε ότι μεγάλο μέρος των χρημάτων της προηγούμενης διετίας που έβαλε η διοίκηση και οι χορηγοί στην ομάδα, κατέληξαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην πόλη. Παράλληλα είπε ότι ο μόνος που δεν βοήθησε αυτά τα δύο χρόνια την ομάδα του Παναρκαδικού, ήταν ο Δήμος Τρίπολης και πρόσθεσε «Δεν ήθελε να βοηθήσει τον Παναρκαδικό με κάποια χρήματα τα οποία θα “έπεφταν” στην Τρίπολη. Δύο χρόνια ο Δήμος Τρίπολης, υποσχόταν ότι θα βοηθήσει οικονομικά, αλλά δεν έβαλε μία δραχμή».

● Σε απάντηση μέλους για το αν ο Δήμος δεν βοήθησε με το γήπεδο, ο κ. Καναβέτας είπε ότι είναι υποχρέωση του Δήμου και σχολίασε: «εφ’ όσον πήρε τα περιουσιακά στοιχεία του Παναρκαδικού ο Δήμος, θα έπρεπε να έχει πάρει και την ομάδα. Πως ενώ έχει τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, δεν έχει την ομάδα».

● Ο κ. Καναβέτας μίλησε και για το θέμα με την παρουσία του Νίκου Μιχαλόπουλου που χρόνια βρίσκεται στο γήπεδο και στην ομάδα βοηθώντας κυρίως με το γήπεδο, παρ’ όλα αυτά όπως αναφέρθηκε και από άλλα μέλη της ομάδας η συμπεριφορά του τον τελευταίο καιρό, δημιούργησε αρκετά σοβαρά προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της ομάδας και τη σχέση της με προπονητές και ποδοσφαιριστές, που επηρέασαν σε σημαντικό βαθμό την πορεία της τη φετινή σεζόν.

● Ο κ. Καναβέτας τόνισε ότι άπαντες ποδοσφαιριστές και προπονητές που συνεργάστηκαν με τον Παναρκαδικό την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε είναι πληρωμένοι με τα αντίστοιχα παραστατικά και κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία οφειλή σε παίκτες ή προπονητές.

● Σχολίασε ότι ο Αστέρας Τρίπολης βοήθησε τον Παναρκαδικό με την παραχώρηση ποδοσφαιριστών της για την στελέχωση της παιδικής ομάδας, προκειμένου να συμμετάσχει στο παιδικό πρωτάθλημα. Παράλληλα είπε ότι βασικό στόχος της επόμενης διοίκησης θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη ακαδημιών, απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει να πάει μπροστά ο σύλλογος.

● Ο κ. Καναβέτας απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που υποβλήθηκαν από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, είτε αφορούσαν τα οικονομικά, είτε τα αγωνιστικά της ομάδας, απαντώντας και ερωτήματα σχετικά με τις συνεργασίες τόσο προπονητών όσο και ποδοσφαιριστών.

● Τέλος ο κ. Καναβέτας τόνισε σχετικά με τα αποδυτήρια ότι παραδόθηκαν την περασμένη εβδομάδα στον εκ μέρους της ομάδας. Παράλληλα είπε ότι έχει γίνει μια μελέτη για την υλοποίηση του ηλεκτροφωτισμού στο γήπεδο Παναρκαδικού και παράλληλα ανέφερε ότι αναμένεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου η παραλαβή αθλητικού εξοπλισμού, μετά από υπόσχεση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here