Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης και τα έργα στο ΔΑΚ Τρίπολης, στο γήπεδο Φιλικών και το στέγαστο του «Θ. Κολοκοτρώνης»

0
215

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης το πρωί της Τρίτης (10/05) στην οποία μεταξύ άλλων απάντησε και σε ερωτήματα σχετικά με τις εξελίξεις που υπάρχουν με το θέμα των έργω στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης.

Αναλυτικότερα σε ότι αφορά τις εργασίες συντήρηση της μεγάλης εξέδρας του σταδίου ο κ. Τζιούμης τόνισε: «Σε ότι αφορά την ανακατασκευή των κερκίδων πρόκειται για μια εργολαβία που υπάρχει και έχει ενταχθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Μένει η αλλαγή του ταρτάν η οποία θα γίνει τον επόμενο ή μεθεπόμενο μήνα, γιατί χρειάζεται ζέστη για να τοποθετηθεί. Η εργολαβία αυτή συμπληρώνονται και με κάποιο αθλητικό υλικό και καθίσματα για τις κερκίδες όπου και εκεί υπάρχει ξεχωριστός διαγωνισμός. Υπάρχει μια καθυστέρηση γιατί υπήρξε μια προσφυγή μεταξύ των υποψηφίων αναδόχων, έγινε το δικαστήριο και είμαστε στην αναμονή της απόφασης.

Η παρέμβαση στις κερκίδες που είναι πολύ σημαντική, έχει να κάνει αφ’ ενός μεν με τον εξωραϊσμό τους, αφετέρου έχει να κάνει με θέματα διάβρωσης και προβλήματα μόνωσης που δημιουργούσαν πρόβλημα στους χώρους κάτω από τις κερκίδες.».

Στο αν θα γίνουν εργασίες και στους εσωτερικούς χώρους της κερκίδας, ο Δήμαρχος Τρίπολης απαντώντας καταφατικά είπε: «Παρ’ ότι δεν είναι στην εργολαβία αυτή, επειδή έχουν γίνει καταστροφές θα γίνουν και στο χώρο που είναι τα βάρη αλλά και σε άλλους χώρους. Είχαν γίνει πάλι πρόσφατα παρεμβάσεις από το Νομικό Πρόσωπο, αλλά υπήρξαν και πάλι βανδαλισμοί σε χώρους. Θα γίνουν πάλι μια παρέμβαση η οποία ξεκινάει αυτές τις μέρες.».

Στο αν υπάρξει ενίσχυση των λαμπτήρων φωτισμού στους πυλώνες του ΔΑΚ Τρίπολης και αν τοποθετηθούν νέα δημοσιογραφικά θεωρεία, ο κ. Τζιούμης σχολίασε: «Για το θέμα των λαμπτήρων δεν προβλέπει κάτι η συγκεκριμένη εργολαβία. Αν ο φωτισμός δεν επαρκεί μπορούμε κάποια στιγμή να το δούμε. Τώρα σε ότι αφορά τα δημοσιογραφικά θεωρεία στην κερκίδα, υπήρχε αυτός ο χώρος τον οποίο θα πρέπει να ανακατασκευάσουμε διότι δεν είναι αξιοπρεπής με την σημερινή του εικόνα. Δεν είναι ούτε αυτό στην εργολαβία αλλά θα μπορούσε να κάνει κάποια παρέμβαση το Νομικό πρόσωπο, από μόνο καθώς δεν είναι κάτι μεγάλο σε επίπεδο έργου.».

Σε ότι αφορά το κλειστό κολυμβητήριο του ΔΑΚ Τρίπολης και για το πότε μπορεί αυτό να είναι έτοιμο για τους πολίτες και τους αθλητές, ο Δήμαρχος Τρίπολης σχολίασε: «Όπως έχω πει αρκετές φορές, το κολυμβητήριο εντάχθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ως ενεργειακή αναβάθμισή του. Όταν ξεκίνησαν οι εργασίες προέκυψαν πολύ σοβαρά προβλήματα στατικότητας του μεταλλικού σκελετού. Όταν λέω πολύ σοβαρά προβλήματα εννοώ ότι θα μπορούσαν δυνητικά να προκαλέσουν ακόμη και πτώση της οροφής. Αποφασίστηκε να γίνει παρέμβαση και σε επίπεδο ενίσχυσης της στατικότητας των εγκαταστάσεων. Παράλληλα δεν μπορεί να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση με την τοποθέτηση των πάνελ στην οροφή, αν δεν υπάρξει παρέμβαση με την ενίσχυση της στατικότητας. Αποφασίσαμε λοιπόν να ετοιμάσουμε μια στατική μελέτη, που ανέδειξε το πρόβλημα και ανέδειξε και τη λύση. Αυτή τη μελέτη την έχουμε υποβάλει στη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Περιβάλλοντος όπου έχει ενταχθεί το έργο για να μπορέσει να χρηματοδοτηθεί. Αναμένουμε την απάντησή τους. Πιστεύω ότι αυτές τις ημέρες θα έχουμε απάντηση. Θα πω μια κουβέντα για όλο αυτό το ζήτημα. Υπήρχε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που είχε σχέση με την ενεργειακή αναβάθμιση. Δεν προέβλεπε δαπάνες στατικής ενίσχυσης. Εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα αυτή τη στιγμή. Του πως θα βρεθούν τα χρήματα. Είμαστε σε πολύ καλή συνεργασία με τη διαχειριστική αρχή του Υπουργείου και γι’ αυτό το θέμα την αρμόδιο υπηρεσία την έχω επισκεφθεί στην Αθήνα πάνω από 5 φορές, με συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες και ηλεκτρονική αλληλογραφία. Νομίζω ότι θα ξεπεραστεί το πρόβλημα. Αν βρεθεί η χρηματοδότηση, ο εργολάβος και η σύμβαση υπάρχουν, για να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου.».

Τέλος σε ότι αφορά τον χλοοτάπητα του Δημοτικού γηπέδου Φιλικών, και στο αν υπάρχει κάτι νεότερο με το θέμα του στεγάστρου στο γήπεδο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ο κ. Τζιούμης ανέφερε: «Για το στέγαστρο του γηπέδου «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», έχουμε στείλει τη μελέτη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και περιμένουμε να εγκρίνει τη χρηματοδότηση. Για το χλοοτάπητα του Δημοτικού γηπέδου Φιλικών, θα έχουμε ευχάριστα νέα σε λίγες ημέρες.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here