Τι είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Χρήστος Λαμπρόπουλος για το γήπεδο Τεγέας και τις εκκρεμότητες

0
296
Γήπεδο Τεγέας (2018).

Στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης αλλά και στο μικρόφωνο της ραδιοφωνικής εκπομπής «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ», μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, για την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων έργων στο γήπεδο Τεγέας και κατ’ επέκταση την παράδοση του έργου στον Τεγεατικό Σύνδεσμο.

Στην αρχική του τοποθέτηση για την εξέλιξη με το γήπεδο Τεγέας ο κ. Λαμπρόπουλος σχολίασε: «Καταρχάς το συγκεκριμένο γήπεδο είναι σημαντικό, γιατί βρίσκεται σε μια περιοχή όπου έχει κατοίκους και παιδιά και είναι κοντά στην Τρίπολη. Άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί όπως αποφασίσουν ο Τεγεατικός Σύνδεσμος και ο Δήμος Τρίπολης, για να εξυπηρετήσει πολλές ομάδες που έχουν πρόβλημα καλών γηπέδων στην Τρίπολη. Είναι ένα έργο το οποίο έχει ξεκινήσει καιρό. Διευκρινίζω ότι δουλειά μου και δεν το έχω κάνει ποτέ, δεν είναι ούτε να «καπηλευτώ» έργα που έκαναν άλλοι, ούτε να παρουσιάσω έργα άλλων ως δικά μου. Όμως είναι ένα έργο το οποίο είχε ξεκινήσει πολύ καιρό και δεν είχε τελειώσει, εξαιτίας μιας σειράς προβλημάτων. Φανταστείτε ότι στο συγκεκριμένο έργο αντί να γίνει μόνο μία συνολική εργολαβία, έγιναν τρεις για να αντιμετωπιστούν διάφορα προβλήματα. Τα λύσαμε μέσα στην προηγούμενη χρονιά, έγιναν τα πρακτικά παραλαβής και δώσαμε το γήπεδο έτοιμο για χρήση στον Τεγεατικό σύνδεσμο, γιατί αυτός είναι ο ιδιοκτήτης του γηπέδου.».

Μάλιστα για τα όσα προβλέπονταν να γίνουν από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου έχουν γίνει με τον ίδιο τον κ. Λαμπρόπουλο μαζί με στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας που παρέλαβε το έργο από τον εργολάβο, παρουσία του Προέδρου του Τεγεατικού Συνδέσμου, έδωσαν παρουσία την περασμένη Παρασκευή στο γήπεδο ώστε να διαπιστώσουν την αρτιότητα του έργου. Μάλιστα ο κ. Λαμπρόπουλος για την παρουσία στο γήπεδο τις προηγούμενες ημέρες είπε: «Έτσι κι αλλιώς ήταν παρούσα και η αρμόδια υπηρεσία η οποία έχει παραλάβει οριστικά το έργο και διαπιστώθηκε η πληρότητά του. Μένει να βγούμε από τη δύσκολη περίοδο της απαγόρευσης των αθλητικών εκδηλώσεων για να μπορεί πλέον και να χρησιμοποιηθεί, γιατί και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φτιάχτηκε.».

 

Εκκρεμότητες με αποδυτήρια, τουαλέτες και κερκίδες…

Η αλήθεια είναι ότι εξ’ αρχής η ολοκλήρωση του έργου στο γήπεδο της Τεγέας βάσει των όσων προβλέπονταν για την αναβάθμιση του γηπέδου Τεγέας, δεν περιλαμβάνονταν τα αποδυτήρια, οι τουαλέτες και οι κερκίδες στο γήπεδο. Ενδεχομένως και κάποιες άλλες μικροπαρεμβάσεις στον περιβάλλοντα χώρο. Αυτές οι παρεμβάσεις θα πρέπει να υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα από το Δήμο Τρίπολης.

Γι’ αυτό το θέμα ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου σχολίασε: «Εκτίμησή μου είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση του Τεγεατικού με το Δήμο Τρίπολης, κάτι που δεν είναι δική μου αρμοδιότητα. Προφανώς οι όποιες διαδικασίες έναρξης της χρήσης, έχουν να κάνουν με τη λήψη των υγειονομικών μέτρων της παρούσας περιόδου. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι θέτουν θέματα περαιτέρω έργων γύρω από το γήπεδο. Διευκρινίζω ότι εκ μέρους της περιφέρειας, έγιναν και περισσότερες παρεμβάσεις απ’ ότι αρχικά προβλέπονταν για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο με αποδυτήρια ώστε να μπορεί να αδειοδοτηθεί. Είναι μια περιοχή η οποία ελέγχεται αυστηρότατα από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και άρα δεν μπορεί κανείς να κάνει ότι θέλει χωρίς έλεγχο. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε ένα άρτιο γήπεδο που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες όλου του Δήμου».

Σημειώνεται ότι αν δεν υπάρξει λύση με το θέμα των αποδυτηρίων και κατ’ επέκταση το θέμα με τις τουαλέτες, δεν θα καταστεί εφικτή η αδειοδότηση του γηπέδου για τη διεξαγωγή αγώνων, παρά μόνο προπονήσεων.

 

«Δεν είναι καλή η προσβασιμότητα στο γήπεδο»

Για τον αν υπάρχουν ζητήματα με το θέμα της προσβασιμότητας στο γήπεδο Τεγέας από την επαρχιακή οδό, ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε ότι δεν προκύπτει ζήτημα μη νομιμότητας, αλλά η προσβασιμότητα στο γήπεδο δεν είναι καλή λέγοντας: «Πράγματι δεν είναι καλή η προσβασιμότητά, γιατί μπαίνει από έναν στενό δρόμο από τον επαρχιακό δρόμο, σχεδόν κάθετα και είναι κάτι που θα πρέπει να δούμε. Δεν είμαι έτοιμος να σας προτείνω λύση, γιατί έχει να κάνει και με τα ιδιοκτησιακά καθεστώτα. Αποτέλεσμα να μην υπάρχει επαφή του γηπέδου με τον επαρχιακό δρόμο, αλλά μέσω ενός στενού δρόμου. Νομίζω ότι είναι από τα θέματα που λύνονται, αλλά δεν έχει ακόμη δρομολογηθεί κάτι τέτοιο. Δεν τίθεται πάντως ζήτημα μη νομιμότητας με την υφιστάμενη κατάσταση.».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here