Τι είπε ο κ. Γιαννακούρας στο «ΚΕ» για γήπεδο Μεγαλόπολης και προσεχείς αθλητικές υποδομές (+ήχος)

0
428

Στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και την αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» με τον Φώτη Αλεξόπουλο μίλησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας. Αφορμή της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε αποτέλεσε η πρόσφατη ένταξη της προμήθειας και αντικατάστασης του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου της Μεγαλόπολης, μέσα του ειδικού αναπτυξιακού πόρου του Λιγνιτόσημου.

Ο κ. Γιαννακούρας αναφέρθηκε στην εξασφάλιση των χρημάτων για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο της Μεγαλόπολης που ήδη βρίσκεται σε όχι καλή κατάσταση, καθώς έχει τοποθετηθεί ήδη εδώ και 20 περίπου χρόνια. Συνολικά 120.000 ευρώ περίπου έχουν εξασφαλιστεί για το συγκεκριμένο έργο, ενώ αναμενόταν να περάσει από το Περιφερειακό Συμβούλιο χθες προκειμένου να εγκριθεί η απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης των Πόρων από το Λιγνιτόσημο.

Αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου ο κ. Γιαννακούρας αναγνωρίζοντας τις γνώριμες καθυστερήσεις που έχουν τέτοιες διαδικασίες δημοσίων διαγωνισμών αλλά και λοιπές διαδικασίες κρίνονται χρονοβόρες. Προσπάθεια της Περιφέρεια είναι το έργο να ολοκληρωθεί μέχρι το προσεχές Φθινόπωρο, ώστε το γήπεδο να είναι σε θέση να χρησιμοποιηθεί από τους τοπικούς συλλόγους. Το σημαντικό όπως τονίστηκε από τον κ. Αντιπεριφερειάρχη είναι ότι τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

 

Αρκετά έργα αθλητικών υποδομών εν’ όψει…

Ο κ. Γιαννακούρας πάντως αναφέρθηκε και σε αρκετά έργα υποδομής που η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει προχωρήσει και αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας. Έργα στα οποία όπως τονίστηκε τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί, τα έργα έχουν ψηφιστεί και έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίησή τους.

Αναλυτικότερα λοιπόν έχουν δρομολογηθεί μεταξύ άλλων τα εξής έργα:

  • Ολοκλήρωση εργασιών του γηπέδου Τεγέας (αναμένεται στο επόμενο ΠΕ.ΣΥ. να πραγματοποιηθεί η μεταφορά προγραμμάτων και για το συγκεκριμένοέργο). Μάλιστα αναμένεται η διάθεση επιπλέον χρημάτων για την τοποθέτηση και κουλουάρ περιμετρικά του γηπέδου.
  • Ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου Αγίου Ανδρέα του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας προϋπολογισμού περίπου 48.000,00 ευρώ.
  • Διαμόρφωση χώρου και εργασίες υποδομών στο γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 στον Άγιο Πέτρο της Βόρειας Κυνουρίας προϋπολογισμού περίπου 65.000,00 ευρώ.
  • Βελτίωση εγκαταστάσεων και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο της Δημητσάνας προϋπολογισμού περίπου 250.000,00 ευρώ.
  • Βελτίωση γηπέδου Καλαθοσφαίρισης στο Βαλτεσινίκο προϋπολογισμού περίπου 17.000,00 ευρώ.
  • Δημιουργία γηπέδου Αντισφαίρισης στο Λεωνίδιο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας προϋπολογισμού περίπου 60.000,00 ευρώ.
  • Βελτιώσεις στο γήπεδο του Παναρκαδικού προϋπολογισμού περίπου 20.000,00 ευρώ.

Κλείνοντας ο κ. Γιαννακούρας τόνισε ότι οι οποίες καθυστερήσεις οφείλονται μεταξύ άλλων και από τις προγραμματικές συμβάσεις που χρειάζονται, καθώς τυπικά οι παραπάνω εγκαταστάσεις ανήκουν στους Δήμους και πρέπει να δοθεί το δικαίωμα από αυτούς στην Περιφέρεια προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίησή τους.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν από τον κ. Γιαννακούρα στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» της Δημοτικής ραδοφωνίας Τρίπολης μπορείτε να ακούσετε παρακάτω από το χρονικό σημείο 29’18’’:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here