Τι ειπώθηκε από το Δήμαρχο Τρίπολης για τα έργα σε κλειστό κολυμβητήριο, ταρτάν και κερκίδες στο ΔΑΚ Τρίπολης

0
195

Το βράδυ της Τετάρτης (30/03) ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, είχε την ευκαιρία να μιλήσει στους δημότες και φυσικά να απαντήσει σε ερωτήματά τους σε ότι αφορά το Δήμο Τρίπολης, στην καθιερωμένη πλέον live διαδικτυακή επικοινωνία στο τέλος κάθε μήνα.

Ο κ. Τζιούμης στη διάρκεια της επικοινωνίας αυτής, είχε την ευκαιρία να απαντήσει και σε ερωτήματα που αφορούν το Δήμο Τρίπολης. Ειδικότερα αναφέρθηκε και στο θέμα της εργολαβίας τόσο της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης, όσο επίσης και για τα έργα αντικατάστασης του ταρτάν στο χώρο του στίβου, αλλά και των απαιτούμενων παρεμβάσεων στην μεγάλη κερκίδα.

Σε ότι αφορά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου σχολίασε: «Έχουμε υποβάλει τα χαρτιά για τη συμπληρωματική σύμβαση, προκειμένου να ενισχύσουμε στατικά το κολυμβητήριο. Το έχω πει πολλές φορές ότι το πρόβλημα στατικότητας του κολυμβητηρίου, προέκυψε κατά τη διάρκεια των εργασιών της ενεργειακής αναβάθμισης. Είναι πολύ σοβαρό. Υπάρχει κίνδυνος με χιόνι στη στέγη ή σε κάποιο έντονο αέρα, η στέγη να καταρρεύσει. Ελπίζω πολύ σύντομα ότι θα έχουμε καλά νέα σε ότι αφορά την έγκριση των χρημάτων για τη στατική ενίσχυση και αφού γίνει αυτό θα προχωρήσει κανονικά το έργο.».

Σε ότι αφορά την εργολαβία για τις κερκίδες και το ταρτάν είπε: «Η εργολαβία αυτή που αφορά τις κερκίδες και το ταρτάν προχωράει. Αυτές τις ημέρες πραγματοποιούνται εργασίες στις κερκίδες. Δεν μπορούσαν να γίνουν μονώσεις λόγω της κακοκαιρίας και με τα χιόνια. Ήδη από την περασμένη Δευτέρα (28/03) έχουν ξεκινήσει εργασίες και θα προχωρήσουν με το ρυθμό που προβλέπεται και πιστεύω ότι σε 2-3 μήνες και έχει ολοκληρωθεί. Για να στρωθεί νέο ταρτάν θα πρέπει να έχει ζεστάνει ο καιρός, όπως αναφέρουν οι μηχανικοί που γνωρίζουν από αυτές τις διαδικασίες γιατί το ταρτάν δεν μπορεί να στρωθεί με κρύο, διότι θα ειπωστεί καταστροφές. Αγώνες μπορούν να γίνουν και πολύ σύντομα μάλιστα είναι προγραμματισμένοι κάποιοι Διασυλλογικοί αγώνες στο στάδιο. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, αλλά θα γίνει μια επούλωση για να γίνουν οι αγώνες, αφού η αντικατάσταση του ταρτάν δεν μπορεί να γίνει πριν τον Μάιο-Ιούνιο, μέχρι να ανέβουν αρκετά οι θερμοκρασίες γιατί έτσι προβλέπεται από τις προδιαγραφές κατασκευής του ταρτάν.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here