Τι ισχύει τη δεδομένη περίοδο για το γήπεδο Τεγέας

0
98
Γήπεδο Τεγέας (2018).

Τις προηγούμενες ημέρες αναφερθήκαμε σε σχετικό ρεπορτάζ το τι ειπώθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης για το γήπεδο της Τεγέας, με τις αναφορές του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη να κάνουν λόγο για αναμονή της έγκρισης της σύμβασης από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο και της έγκρισης από την Οικονομική Επιτροπή στη συνέχεια έτσι ώστε να «ανοίξει ο δρόμος» παραχώρησης του γηπέδου προς χρήση από τους συλλόγους!

Η αλήθεια είναι ότι λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση εκείνου του ρεπορτάζ το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» έλαβε σχετικές πληροφορίες ότι η διαδικασία για την παραχώρηση του γηπέδου στους συλλόγους, εν τέλει δεν θα είναι τόσο σύντομη και μπορεί να φτάσει χρονικά μέχρι και το προσεχές Καλοκαίρι.

Γι’ αυτό το λόγο λοιπόν φροντίσαμε να ψάξουμε λίγο παραπάνω το θέμα προκειμένου να διαπιστώσουμε πως έχει πραγματικά η κατάσταση με το γήπεδο Επισκοπής Τεγέας.

Καταρχάς ό,τι ειπώθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Τρίπολης σχετικά με τη διαδικασία ισχύει, αφού ο Δήμος Τρίπολης περιμένει να εγκριθεί το προσχέδιο της σύμβασης από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο και στη συνέχεια να εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή, «ανοίγοντας» το δρόμο για την παραχώρηση και πάλι του γηπέδου στο Δήμο Τρίπολης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και κατ’ επέκταση της παραχώρησής τους στους τοπικούς συλλόγους.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαμε την ευκαιρία να ρωτήσουμε τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Χρήστο Λαμπρόπουλο για το θέμα του γηπέδου Τεγέας. Ο κ. Λαμπρόπουλος μας είπε ότι οι όποιες εκκρεμότητες από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου για το γήπεδο έχουν ολοκληρωθεί, αποτελώντας το τελευταίο διάστημα εκκρεμότητα η παραλαβή του γηπέδου από τον Τεγεατικό Σύνδεσμο με σχετική απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου. Παράλληλα ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε ότι θα αποστείλει εντός του Ιανουαρίου υπηρεσιακό έγγραφο προς το ΔΣ του Τεγεατικού Συνδέσμου, προκειμένου να ζητηθεί η παραλαβή του γηπέδου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη το τελευταίο διάστημα. Σε μια διευκρινιστική ερώτηση στον Αντιπεριφερειάρχη για το αν ο ανάδοχος εργολάβος έχει παραδώσει το έργο, ο κ. Λαμπρόπουλος μας είπε ότι από τη στιγμή της ολοκλήρωσης των εργασιών που προβλέπει η σύμβαση, μεσολαβεί ένα διάστημα 12-14 μηνών μέχρι την παράδοση του έργου, προκειμένου να μπορεί να διαπιστωθεί η κατάσταση του έργου και να διορθωθούν τυχών αστοχίες οι οποίες μπορεί να εντοπιστούν.

Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» μίλησε και με τον Πρόεδρο του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο για το θέμα του γηπέδου. Ο κ. Αθανασόπουλος απαντώντας στο ερώτημα για το αν υπάρχει εκτίμηση του χρονικού διαστήματος στο οποίο θα παραδοθεί το γήπεδο της Τεγέας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανάφερε ότι προβλέπεται αυτό να συμβεί πάρα πολύ σύντομα. Υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση το τελευταίο διάστημα λόγω του lock-down και λόγω της αναστολής της αγωνιστικής δραστηριότητας των σωματείων που δεν πιέζει άμεσα την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Σε επιπρόσθετη ερώτηση για το αν η διαδικασία της παραλαβής του γηπέδου απαιτεί σύγκλιση της Γενικής Συνέλευσης ή είναι διαδικαστικό το θέμα, ο κ. Αθανασόπουλος τόνισε ότι ο έργο δεν έχει παραδοθεί ακόμη από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, με πρόθεση στη συνέχεια να παραχωρηθεί στο Δήμο Τρίπολης. Επιπλέον πρόσθεσε ότι και η διαδικασία παραχώρησης του γηπέδου στο Δήμο Τρίπολης δεν θα καθυστερήσει. Πρόσθεσε επίσης ότι αποτελεί ένα θέμα για το οποίο μπορεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Τεγεατικού Συνδέσμου να αποφασίσει και όταν έρθει η ώρα για πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης θα συζητηθεί εκ νέου. Ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε ότι βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με Δήμαρχο Τρίπολης. Επιβεβαίωσε ότι παραμένουν κάποιες εκκρεμότητες που θα αναλάβει ο Δήμος Τρίπολης να υλοποιήσει όπως οι τουαλέτες, τα αποδυτήρια και οι εξέδρες.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν τα βασικά διαδικαστικά βήματα που πρέπει να γίνουν μέχρι τη διάθεση του γηπέδου προς χρήση είναι τρία και έχουν ως εξής:

► την παράδοση του γηπέδου Τεγέας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στον Τεγεατικό Σύνδεσμο,

► την απόφαση του Τεγεατικού Συνδέσμου να εγκρίνει τη σχετική σύμβαση παραχώρησης του γηπέδου στο Δήμο Τρίπολης και

► την έγκριση της σχετικής σύμβασης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης.

Αποτελεί ωστόσο εύλογο ερωτηματικό το αν οι εκκρεμότητες που αφορούν κάποιες επιπλέον παρεμβάσεις από το Δήμο Τρίπολης θα πρέπει να ολοκληρωθούν πρώτα ή όχι για να μπορεί να λάβει την σχετική άδεια από την ΕΠΣ Αρκαδίας για χρήση του γηπέδου από τους συλλόγους για προπονήσεις και κυρίως για αγώνες. Γι’ αυτό το θέμα πάντως πριν αρκετούς μήνες είχαμε ενημερωθεί από την ΕΠΣ Αρκαδίας, ότι αν διευθετηθεί τουλάχιστον το θέμα με τα αποδυτήρια στο γήπεδο Τεγέας, δεν μπορεί να δοθεί άδεια χρήσης για διεξαγωγή αγώνων.

Μένει να αποδειχθεί πότε θα μπορεί το γήπεδο της Τεγέας να είναι διαθέσιμο πλέον για φιλοξενία αγώνων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here