Τι ουσία έχει να δίνονται Φύλλα Αγώνος στις ομάδες χωρίς να βγαίνει νόημα;

0
280

Αποτελεί γεγονός δεκαετίες τώρα στον αθλητισμό, ότι το πιο σημαντικό στοιχείο μιας αναμέτρησης αποτελεί το Φύλλο Αγώνος. Κι αυτό γιατί περιέχονται βασικά στοιχεία της αναμέτρησης. Από τις συνθέσεις των ομάδων, μέχρι σημαντικές πληροφορίες από την εξέλιξη του παιχνιδιού και παρατηρήσεις των διαιτητών που πολλές φορές καθορίζουν τις αποφάσεις για πειθαρχικά παραπτώματα εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Είθισται πολλές δεκαετίες τώρα να δίνεται από ένα αντίγραφο σε κάθε ομάδα, προκειμένου να έχει γνώση από τα δεδομένα της αναμέτρησης και ενδεχομένως από πιθανές παρατηρήσεις των διαιτητών που έχουν άμεσο αντίκτυπο στα εμπλεκόμενα σωματεία.

Όταν ωστόσο η κατάσταση των αντιγράφων των Φύλλων αγώνων που δίνονται στις ομάδες είναι σαν αυτή της κεντρικής φωτογραφίας του άρθρου μας, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να δίνεται το αντίγραφο του Φύλλου Αγώνος στις ομάδες!

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που αποτελεί από τις πιο σημαντικές Ομοσπονδίες στη χώρα μας, με τη διαχείριση πολύ μεγάλου ποσού από την ετήσια επιχορήγηση της ΓΓΑ, αλλά και έσοδα από διαφορετικές πηγές, θα μπορούσε να εφαρμόσει έναν πιο σύγχρονο τρόπο καταγραφής των δεδομένων μιας αναμέτρησης στο Φύλλο Αγώνος, χωρίς το συνεχές φαινόμενο των πολυχρησιμοποιημένων καρμπόν, που αφήνουν μόνο μουντζούρες.

Η πραγματικότητα επίσης είναι ότι στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο η οργάνωση των συλλόγων δεν είναι αυτή του επιπέδου Super League 1 και Super League 2, αλλά το ενδιαφέρον του φίλαθλου κοινού είναι τεράστιο. Γι’ αυτό πολύ συχνά για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ που καλύπτουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, η μοναδική πηγή καταγραφής των δεδομένων ενός αγώνα (συνθέσεις, αλλαγές, κάρτες κ.λπ.), είναι οι ίδιοι άνθρωποι των συλλόγων βασιζόμενοι στο Φύλλο Αγώνος. Επίσης η απάντηση εκπροσώπων ομάδων του στυλ: «δυστυχώς δεν μπορώ να βγάλω νόημα από το Φύλλο αγώνος, αφού δεν μπορώ να διαβάσω τίποτα», είναι πολυσύχναστο φαινόμενο.

Σε μια εποχή πλέον όπου η πληροφορία πρέπει να είναι αναβαθμισμένη και προς το συμφέρον της ενημέρωσης των φιλάθλων αλλά και των ίδιων των συλλόγων, θα έπρεπε η ΕΠΟ να έχει επιλέξει έναν πιο σύγχρονο τρόπο αποτύπωσης των δεδομένων ενός αγώνα στα Φύλλα Αγώνος της και όχι με τον ίδιο τρόπο (μη αποτελεσματικό πολλές φορές) που εφαρμοζόταν και πριν από 40 χρόνια!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here