Τι προβλέπεται για τις εργασίες αντικατάστασης της στέγης στο κλειστό γυμναστήριο

0
917

Από χθες Τρίτη 03/09 έχει εγκατασταθεί ο ανάδοχος εργολάβος ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα αναλάβει να αντικαταστήσει τη στέγη του κλειστού γυμναστηρίου στο ΔΑΚ Τρίπολης, η οποία χρόνια τώρα αντιμετώπιζε προβλήματα στεγανότητας, κυρίως κατά τους Χειμερινούς μήνες όπου οι βροχοπτώσεις ήταν πολύ συχνές. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και χωρίς απρόοπτα όπως μπορεί να είναι οι καιρικές συνθήκες οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 26 Σεπτεμβρίου.

Οι εργασίες που αναμένεται να γίνουν είναι συγκεκριμένες και σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Δήμου Τρίπολης σχετικά με την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου στον ανάδοχο εργολάβο έχουν ως εξής:

«Οι εργασίες που προβλέπονται στο παραπάνω έργο, σύμφωνα με την αρ. 57/2017 εγκεκριμένη μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του Δήμου Τρίπολης, αφορούν:

– Αποξήλωση των υπαρχόντων μεταλλικών φύλλων επιστέγασης από λαμαρίνα

– Ενίσχυση – συντήρηση των υπαρχόντων μεταλλικών ζευκτών/τεγίδων όπου κριθεί απαραίτητο με εργασίες κοχλίωσης, αντισκωριακής προστασίας, ηλεκτροσυγκόλλησης ή και αντικατάστασης βλαβέν-των μεταλλικών μελών.

– Επικάλυψη της στέγης με προμήθεια πάνελ πολυουρεθάνης οροφής τραπεζοειδές, πάχους 5cm (CFC & HCFC Free), με τις προβλεπόμενες απαιτήσεις μόνωσης και πυραντοχής, και κατά τα λοιπά σύμφωνα με την ΕΤΕΠ 03-05-02-01 “Επιστεγάσεις με μεταλλικά φύλλα αυτοφερόμενα”.

– Για την αποχέτευση των όμβριων υδάτων θα διατηρηθεί ο υφιστάμενος σχεδιασμός. Τα όμβρια ακολουθούν τις κλίσεις της στέγης, συλλέγονται με μεταλλικές υδρορροές και με τη χρήση κατακόρυ-φων εξωτερικών υδρορροών από πλαστικούς ή μεταλλικούς σωλήνες (≥Φ18mm) οδηγούνται ελεύθερα στον περιβάλλοντα χώρο. Θα γίνει αντικατάσταση οριζόντιων και κατακόρυφων υδρορροών.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here