Τον αγιασμό του πραγματοποίησε ο ΓΣ Αρκαδίας (+φωτό)

0
1053

Το απόγευμα της Πέμπτης 19 Σεπτεμβρίου στο χώρο του στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του Γυμναστικού Συλλόγου Αρκαδίας. Μια εκδήλωση στην οποία έδωσαν παρουσία αθλητές/τριες τόσο των ακαδημιών του «κυανέρυθρου» συλλόγου, όσο επίσης και μέλη των αγωνιστικών ομάδων. Φυσικά παρουσία έδωσαν οι προπονητές, αλλά και τα μέλη της διοίκησης του Αρκαδικού συλλόγου.

Μια σεμνή τελετή η οποία διοργανώθηκε τη συγκεκριμένη περίοδο με αφορμή την έναρξη του της σεζόν για τις ακαδημίες του συλλόγου. Σημειώνεται πάντως ότι η χρονιά για τον ΓΣΑ ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς από τις πρώτες ημέρες προπονήσεων αρκετά είναι τα παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του συλλόγου, πραγματοποιώντας τα πρώτα τους βήματα με το χώρο του κλασικού αθλητισμού.

 

Βινατσέλας: «Αναγκαία η άμεση αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του ΔΑΚ Τρίπολης»

Ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Αρκαδίας κ. Κώστας Βινατσέλας μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού μίλησε στο «Κ.Ε.» για το ξεκίνημα της χρονιάς σχολιάζοντας: «Έχουμε ξεκινήσει κανονικά όλα τα τμήματα, τόσο οι ακαδημίες, όσο και τα αγωνιστικά τμήματα. Ο στόχος φέτος είναι πρώτα απ’ όλα να υπάρχει Υγεία, γιατί δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρουσιάζονται συνέχεια προβλήματα τραυματισμών. Πρώτα απ’ όλα Υγεία και έπειτα να συνεχίσουμε την ανοδική πορεία που παρουσιάστηκε φέτος στις μικρές ηλικίες (Παμπαίδες – Παγκορασίδες, Παίδες – Κορασίδες) και σιγά-σιγά να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν και τα προηγούμενα χρόνια. Στους Παμπαίδες – Παγκορασίδες πέρυσι πήγαμε πάρα πολύ καλά. Είχαμε διακρίσεις στη Σκυτάλη και στο Μήκος. Υπάρχουν μικρά παιδιά που είναι ταλέντα και μπαίνουν σταδιακά στα αγωνιστικά και πιστεύουμε ότι σύντομα θα πάνε όλα καλά.

Ελπίζουμε φέτος να υπάρξει μια σημαντική αλλαγή και βελτίωση στις εγκαταστάσεις οι οποίες με το πέρασμα των χρόνων έχουν υποστεί σημαντικές φθορές. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και αυτό το πρόβλημα συνάδει σε πολύ μεγάλο βαθμό στο να παρουσιάζονται τραυματισμοί.».

Σχετικά με το αν υπάρξουν επαφές με το Δήμο Τρίπολης προκειμένου να συζητηθεί το θέματα των υποδομών και οι προοπτική επίσπευσης της ανακατασκευής του σταδίου στο ΔΑΚ Τρίπολης ο κ. Βινατσέλας σχολίασε: «Υπήρξε τώρα μια μεταβατική περίοδος. Κάποιες επαφές που έχουν γίνει κατά καιρούς έχουν δεσμευτεί ότι θα κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, έτσι ώστε να υπάρξει άμεση και ουσιαστική αναβάθμιση στις εγκαταστάσεις. Η χρηματοδότηση υπάρχει για το ταρτάν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και από το πρόγραμμα Φιλόδημος. Πιστεύω ότι σύντομα θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες συν του ότι θα ξεκινήσει και ότι χρειάζεται προκειμένου τάχιστα να χτιστεί ένας κλειστός χώρος. Είμαστε ίσως η μοναδική πόλη στην Ελλάδα η οποία με τόσο κρύο και τόσο άσχημες συνθήκες το Χειμώνα, δεν έχει ένα κλειστό χώρο για προπόνηση και αυτός είναι δεύτερος μεγάλος ρόλος.

Ο κακός τάπητας και το ότι δεν υπάρχει ένας κλειστός χώρος για προετοιμασία το Χειμώνα επηρεάζει πάρα πολύ, γιατί τα παιδιά καθυστερούν να ξεκινήσουν προετοιμασίας και κατά συνέπεια δεν είναι ρομπότ να μπουν σε αγωνιστικούς ρυθμούς μετά από έναν πολύ κρύο Χειμώνα. Αυτά τα πράγματα λοιπόν θα πρέπει να ξεκινήσουν πολύ άμεσα. Έχουν δείξει οι άνθρωποι του Δήμου όλη την καλή διάθεση για να κάνουν τις ενέργειες που χρειάζεται για να προχωρήσουν.».

Τέλος σε ότι αφορά την ενθαρρυντική εικόνα της παρουσίας πολλών παιδιών στις ακαδημίες του συλλόγου ο Πρόεδρος του Γ.Σ.Αρκαδίας σχολίασε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ ενθαρρυντικό και θα έχετε δει ότι γίνονται πολύ σημαντικές προσπάθειες τα τελευταία χρόνια στις ακαδημίες. Το παιδί αντιμετωπίζεται όπως πρέπει να αντιμετωπιστεί. Πραγματοποιούνται αγώνες, γίνονται ημερίδες, συμμετέχει σε αγώνες, η προπόνηση γίνεται από εξειδικευμένους προπονητές. Γίνεται από πτυχιούχους με άσκηση επαγγέλματος και αυτό το καταλαβαίνετε. Τα αποτελέσματα φαίνονται. Βέβαια και εδώ υπάρχει το πρόβλημα του κλειστού χώρου όπου το Χειμώνα είναι λίγο δύσκολο για το γονέα να φέρει το παιδί του στο στάδιο. Μακάρι σιγά-σιγά να επιλυθούν όλα αυτά.».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here