Το γήπεδο Φιλικών, οι παρεμβάσεις με «φόντο» την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική και τα ερωτηματικά

0
160

Το τελευταίο διάστημα είναι αλήθεια ότι τα ποδοσφαιρικά βλέμματα έχουν στραφεί προς την ΑΕΚ Τρίπολης, όπου μέχρι τα μέσα Ιουνίου δεν είχε δείξει επίσημα κάποια ουσιαστική ένδειξη για το αν θα κατέβει ή όχι στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής τη νέα σεζόν. Ήρθε τις προηγούμενες ημέρες και η συμφωνία του Κώστα Καλογιαννίδη με τον Ερμή Μελιγούς και προκάλεσε εκτός ομάδας πολλά ερωτηματικά.

Η αλήθεια είναι ότι πριν περίπ0υ δέκα ημέρες το «ΚΕ» είχε «εικόνα» έστω και ανεπίσημα στο ότι η διοίκηση της ΑΕΚ Τρίπολης έχει βάλει κάτω τα οικονομικά δεδομένα αξιολογώντας τις «αντοχές» της ομάδας εν’ όψει μιας συμμετοχής σε Εθνική κατηγορία. Παράλληλα πραγματοποιούνταν σειρά επαφών με υποψήφιους αντικαταστάτες του Καλογιαννίδη στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ Τρίπολης. Γι’ αυτό το μέτωπο είχαμε ενημέρωση ότι το θέμα του προπονητή θα έπρεπε να έχει κλείσει από την προηγούμενη εβδομάδα, κάτι που τελικά δεν συνέβη.

Χθες (24/06) κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣ Αρκαδίας εκφράστηκε επίσημα η πρόθεση της ΑΕΚ Τρίπολης να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας με αστερίσκο. Κι αυτό γιατί το μέλος της διοίκησης των «κιτρινόμαυρων» κ. Ιωάννης Νίκου, έθεσε ζήτημα με το Δημοτικό γήπεδο Φιλικών και την αναγκαιότητα παρεμβάσεων μέχρι το Φθινόπωρο, προκειμένου να δοθεί η απαιτούμενη άδεια στην ΑΕΚ Τρίπολης για χρησιμοποίηση ως έδρα στο νέο πρωτάθλημα. Παράλληλα αποκλείστηκε κατηγορηματικά πιθανή χρήση του γηπέδου του ΔΑΚ Τρίπολης ως έδρα για τη νέα σεζόν.

Κι εδώ γεννιόνται εύλογα ερωτήματα για το επόμενο διάστημα. Καταρχάς με την διάδοχη κατάσταση στο Δήμο Τρίπολης και με τη νέα Δημοτική Αρχή να αναλαμβάνει αρχές Σεπτεμβρίου, πόσο εφικτό είναι να υλοποιηθούν οι εκτεταμένες παρεμβάσεις για τα δεδομένα του γηπέδου Φιλικών μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο τις οποίες ζητά η διοίκηση της ΑΕΚ. Στο γήπεδο χρειάζεται να γίνουν αρκετές παρεμβάσεις, όπως μεγαλύτερη εξέδρα η οποία θα είναι χωρισμένη με κιγκλίδωμα ανάμεσα στις θέσεις των γηπεδούχων και φιλοξενούμενων φιλάθλων. Θα απαιτηθούν παρεμβάσεις στον αγωνιστικό χώρο, στον περιβάλλοντα χώρο, στα δημοσιογραφικά θεωρεία κ.α.

Ένα δεύτερο ερώτημα είναι τι θα γίνει αν δεν καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων του γηπέδου Φιλικών και δεν εξασφαλιστεί η άδεια χρήσης του γηπέδου για αγώνες στην Γ’ Εθνική; Θα δηλώσει η ΑΕΚ Τρίπολης συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ή όχι; Είναι θετική η διοίκηση των «κιτρινόμαυρων» στη χρησιμοποίηση ως έδρας άλλο γήπεδο, έστω και προσωρινά μέχρι να ολοκληρωθούν οι όποιες παρεμβάσεις στο γήπεδο Φιλικών; Από την πλευρά του Δήμου και του Δημοτικού Συμβουλίου γιατί με το «γηπεδικό» ζήτημα της ΑΕΚ Τρίπολης για τη νέα σεζόν, δεν υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές, υπάρχει η βούληση να βοηθηθεί με το θέμα του γηπέδου η ΑΕΚ Τρίπολης άμεσα έτσι ώστε να αγωνιστεί στην Γ’ Εθνική τη νέα σεζόν;

ΦΩΤΟ: CONTRAEPITHESI.GR

Τέλος ένα από τα αρκετά σημαντικά ερωτήματα που «αιωρείται» τη δεδομένη στιγμή, είναι στο αν το μοναδικό εμπόδιο για να ανοίξει ο «δρόμος» συμμετοχής της ΑΕΚ Τρίπολης την προσεχή σεζόν στη Γ’ Εθνική είναι οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών ή υπάρχουν και άλλα, όπως θέματα που έχουν να κάνουν με το μπάτζετ, το ρόστερ ή άλλα ζητήματα οργανωτικής φύσεως.

Το συμπέρασμα μας λοιπόν αυτή τη στιγμή είναι ότι πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουν διάφορα ζητήματα για να μιλάμε για δεδομένη συμμετοχή της ΑΕΚ Τρίπολης στην Γ’ Εθνική κατηγορία μετά από δεκαετίες στα τοπικά πρωταθλήματα. Κι αλήθεια είναι ότι όλοι οι φίλοι του τοπικού ποδοσφαίρου θέλουν τη νέα σεζόν να δουν την «Ένωση» να αγωνίζεται στα γήπεδα Εθνικής κατηγορίας και ευελπιστούμε να ξεπεραστούν όλοι οι «σκόπελοι» το επόμενο διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here