Το μεγάλο κέρδος των Δρομέων, η γεμάτη εμφάνιση του Χατζόπουλου και μια προσωπική απορία…

0
1123

Το απόγευμα της Κυριακής 23/02 πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης ακόμη ένα ενδιαφέρον σε εξέλιξη παιχνίδι για το Σύλλογο Δρομέων απέναντι στην ομάδα της Αχαγιάς ’82. Αν και ιδιαίτερα ανταγωνιστικός ο Αρκαδικός σύλλογος ηττήθηκε στο φινάλε από τον αντίπαλο, «πληγωμένος» από τα απανωτά τρίποντα (6 συνολικά) στην τελευταία περίοδο.

Στις παρακάτω γραμμές πάντως δεν θα σταθώ στην εμφάνιση του Δρομέα και στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά αρχικά στο μεγάλο «κέρδος» του φετινού Συλλόγου Δρομέων στη Γ’ Εθνική, την προσωπική εμφάνιση του νεαρού Στέλιου Χατζόπουλου και εν τέλει σε μια προσωπική απορία που δεν ξέρω αν βρει απάντησης…

 

Το «μεγάλο κέρδος» του Συλλόγου Δρομέων…

Χθες όσοι παρακολούθησαν την αναμέτρηση του Συλλόγου Δρομέων με την Αχαγιά ’82 είδαν σε ρόλους πρώτης γραμμής να αγωνίζονται στην Αρκαδική ομάδα νεαροί ντόπιοι αθλητές και μάλιστα να πρωταγωνιστούν με την απόδοσή τους. Αθλητές όπως ο νεαρός Γιώργος Μπαλής αλλά πιο έμπειρος αγωνιστικά (λόγω σπουδαίων εμπειριών στις υποδομές του Ολυμπιακού και με παρουσία στην Β’ Εθνική πέρυσι με τον ΚΑΟ Κορίνθου), που έχει συνολικά φέτος σημαντική συνεισφορά στη φετινή ομάδα του Συλλόγου Δρομέων.

Ο Βασίλης Καρλής ο οποίος μέχρι πριν 3-4 χρόνια αγωνιζόταν στην Β’ τοπική κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και με μεγάλα βήματα εξέλιξης αγωνίζεται με γεμάτες συμμετοχές με τους Δρομείς στην Γ’ Εθνική βοηθώντας σημαντικά στην front line. Στο ρόστερ του συλλόγου της Τρίπολης πάντως υπάρχουν και άλλα παιδιά της περιοχής που έχουν τη δυνατότητα φέτος να αγωνιστούν σε επίπεδο Εθνικής κατηγορίας με τη φανέλα της πόλης τους!

Αυτό από μόνο του σαν γεγονός αποτελεί μεγάλο κέρδος για τον «κυανοκίτρινο» σύλλογο και δικαιώνει την προσπάθεια των ανθρώπων της διοίκηση καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια ώστε η ομάδα παρά τον χαμένο στόχο της παραμονής να φροντίζει η ομάδα να ολοκληρώσει με αξιοπρέπεια τη χρονιά (και μέχρι τη δεδομένη στιγμή το έχει καταφέρει).

 

Ακόμη μια ουσιαστική εμφάνιση του Χατζόπουλου…

Ο δε 16χρονος Στέλιος Χατζόπουλος στην πρώτη του συμμετοχή σε επίπεδο Γ’ Εθνικής κατηγορίας παιχνίδι με παιχνίδι αποδεικνύει ότι μπορεί να σταθεί σε τέτοιο επίπεδο έχοντας μάλιστα πρωταγωνιστική παρουσία. Χθες είχε εξαιρετική εμφάνιση με 12 προσωπικούς πόντους, πολύ καλή απόδοση στα οργανωτικά του καθήκοντα ως playmaker, στον τομέα της δημιουργίας, αλλά και της άμυνας.

Χαρακτηριστικό της ουσιώδους παρουσίας του νεαρού παίκτη του Δρομέα, αποτέλεσε το γεγονός ότι κάποια στιγμή στο χθεσινό ματς ο αντίπαλο προπονητής έριξε στο ματς παίκτη με σκοπό να περιορίσει την αγωνιστική δράση του στο παρκέ, αλλά κατά διαστήματα προσαρμογές της άμυνας πάνω του. Δεν είναι δύσκολο να κατανοήσει κάποιος που παρακολουθεί τα φετινά ματς του «κυανοκίτρινου» συλλόγου, ότι αποτελεί ένας νεαρός εξελίξιμος αθλητής με προοπτικές τα επόμενα χρόνια να αγωνιστεί σε υψηλότερο επίπεδο.

 

Η προσωπική απορία…

Τα τελευταία 4-5 χρόνια αυτός ο νεαρός αθλητής με πολύ καλά αγωνιστικά χαρακτηριστικά και σταθερή εξέλιξη χρόνο με το χρόνο. Με γεμάτες εμφανίσεις τόσο με τη μεγάλη ομάδα του συλλόγου που ανήκει, αλλά φυσικά και σε επίπεδο τμημάτων υποδομής, αλλά και επιτυχημένη εν τέλει αγωνιστική παρουσία φέτος σε επίπεδο Γ’ Εθνικής κατηγορίας, απορίας άξιο αποτελεί το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν απασχόλησε τους περιφερειακούς προπονητές. Πέρα ελαχίστων περιπτώσεων σε επίπεδο μικρής ηλικίας και σε επίπεδο κλιμακίου ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καμία κλήση δεν ακολούθησε ούτε σε επίπεδο προπονήσεων προ-Εθνικών ομάδων, αλλά ούτε και σε επίπεδο Αναπτυξιακών τουρνουά της ΕΟΚ.

Δεν προκαλεί άλλωστε περιέργεια το γεγονός τη μη εξωστρέφειας της Ομοσπονδίας σε επίπεδο Ανάπτυξης στην περιφέρεια, δίνοντας ουσιαστική βαρύτητα στο έμψυχο υλικό ομάδων του κέντρου (Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα), που αγγίζει στις προπονήσεις κλιμακίου Εθνικών ομάδων το 95%.

Καταλήγοντας θα τονίσω ότι ο νεαρός Χατζόπουλος και κάθε Χατζόπουλος που αποτελεί σπουδαίο ταλέντο στην Ελλάδα, για να παίξει μπάσκετ, δεν έχει την ανάγκη κανενός κλιμακίου ή Ενωσιακού ή Ομοσπονδιακού προπονητή με την συμμετοχή στις προπονήσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Μπορεί να τα καταφέρει με την αξία του, την καθημερινή δουλειά και εξέλιξή του, κερδίζοντας επάξια την εμπιστοσύνη προπονητών σε συλλόγους υψηλών κατηγοριών ανά την Ελλάδα.

Μια κλήση σε αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έστω και για προπονήσεις όμως θα αποτελούσε δικαίωση των προσπαθειών, αναγνώριση του ταλέντου και της αξίας τους, αρκεί στην πραγματικότητα να δίνονταν οι ευκαιρίες και σε νεαρούς αθλητές που επίσης αξίζουν να περάσουν το κατώφλι των Εθνικών ομάδων και όχι γιατί απλά είχαν την τύχη να αγωνίζονται σ’ έναν μεγάλο σύλλογο ή διαφόρων άλλων συγκυριών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here