Το πρόγραμμα των Διασυλλογικών και Πανελληνίων Αγώνων στον Στίβο!

0
397

Σε κανονικούς ρυθμούς φαίνεται ότι επιστρέφει ο ελληνικός στίβος, ύστερα από το διάστημα αγωνιστικής και προπονητικής απραξίας, εξαιτίας της πανδημίας που προκάλεσε ο ιός covid-19. Το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της Τετάρτης (20/5) επικύρωσε το αγωνιστικό του πρόγραμμα, όπως αυτό διαμορφώθηκε με βάση τα νέα δεδομένα. Η ομοσπονδία θα υλοποιήσει το στόχο της διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, αλλά και των διασυλλογικών αγώνων, που ήταν το βασικό ζητούμενο, με προγραμματισμό, που περιορίζει τις μετακινήσεις στο ελάχιστο και τα υγιειονομικά προβλήματα στο μέγιστο βαθμό.

Διασυλλογικά πρωταθλήματα σε διπλάσιους από πέρυσι ομίλους, καθώς και Πανελλήνια Πρωταθλήματα με περιορισμένο αριθμό αθλητών και αθλητριών για υγειονομικούς λόγους, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου πλάνου αγώνων της ομοσπονδίας για το καλοκαίρι του 2020. Οι φετινοί αγώνες θα διαφέρουν από αυτούς των προηγούμενων ετών, αποτέλεσμα της διαφορετικότητας που κυριαρχεί σε όλα τα επίπεδα της ζωής, τους τελευταίους μήνες.

Οι διοργανώσεις θα ακολουθήσουν συγκεκριμένο πρωτόκολλο διεξαγωγής, το οποίο θα διασφαλίζει τη Δημόσια Υγεία και την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

 

Το αγωνιστικό πρόγραμμα Διασυλλογικών και Πανελληνίων Αγώνων…

Η αγωνιστική δράση ουσιαστικά ξεκινάει στα τέλη Ιουνίου, «ανοίγοντας την αυλαία» οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κ16, για να ακολουθήσουν μία εβδομάδα αργότερα οι Διασυλλογικοί Αγώνες Κ18. Σημειώνεται ότι η αγωνιστική δράση θα περιοριστεί στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών, Κ20, Κ18 και Κ16.

Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα όπως αποφασίστηκε από το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ, έχει ως εξής:

ΙΟΥΝΙΟΣ:
27 ή 28 Διασυλλογικοί Αγώνες Κ16
ΙΟΥΛΙΟΣ:
4 ή 5 Διασυλλογικοί Αγώνες Κ18
11-12 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 (Αγιος Κοσμάς- 2 όμιλοι, Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Πάτρα)
18-19 Διασυλλογικοί Αγώνες Α/Γ
25-26 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ18 (Λάρισα)
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ:
1-2 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 (Ιωάννινα)
8-9 Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ και Α/Γ Κ23 (Πάτρα)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here