Το πρώτο βήμα για την Ίδρυση Λέσχης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στην Τρίπολη (+φωτό, vid)

3
1815

Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία αρκετά χρόνια στην Τρίπολη δεν υπάρχει σε ιδιαίτερα οργανωμένο επίπεδο μια Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, αν και είναι πολλοί αυτοί που ασχολούνται ενεργά με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το τελευταίο διάστημα είναι γεγονός ότι ξεκίνησε μια συντονισμένη προσπάθεια προς την κατεύθυνση της ίδρυσης μιας αντίστοιχης Λέσχης με φανερή διάθεση από πολλούς αυτή η προσπάθεια να είναι οργανωμένη και οι δράσεις που θα πραγματοποιούνται να έχουν θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.

Το απόγευμα της Τετάρτης 28/08 στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Αρκαδίας διεξήχθη η πρώτη συγκέντρωση με σκοπό μια πρώτη ουσιαστική συζήτηση και παράλληλα την υλοποίηση κάποιων πρώτων ενεργειών που θα κινήσουν τις πρώτες διαδικασίες για την ίδρυση της Λέσχης μηχανοκίνητου αθλητισμού με έδρα την Τρίπολη. Σκοπός της συγκεκριμένης Λέσχης θα είναι να έχει έντονη δραστηριότητα γύρω από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αλλά παράλληλα ενεργό ρόλο με διάθεση προσφοράς στην τοπική κοινωνία. Παράλληλα εκφράστηκε η βούληση στην προσπάθεια υλοποίησης του νέου εγχειρήματος να ληφθούν υπόψη λάθη του παρελθόντος με σκοπό να μην επαναληφθούν.

Το σημαντικό και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό στοιχείο αυτής της πρώτης ουσιαστικής συγκέντρωσης ήταν η μεγάλη προσέλευση φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που ξεπέρασε τα 80 άτομα και με δεδομένο το γεγονός ότι αρκετοί στην ευρύτερη περιοχής μην γνωρίζοντας λεπτομέρειες αντιμετωπίζουν ίσως αυτή την προοπτική με επιφύλαξη. Ένα δεύτερο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι αρκετοί στη διάρκεια αυτής της συγκέντρωσης εξέφρασαν αρκετά ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις προς την κατεύθυνση της λειτουργίας της Λέσχης.

Σε ότι αφορά άλλα σημαντικά διαδικαστικά θέματα που «τέθηκαν στο τραπέζι» ήταν το χρηματικό ύψος εγγραφών και συνδρομής των μελών, κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει όταν καθοριστεί η νέα διοίκηση. Συζητήθηκε επίσης το θέμα με τις λεπτομέρειες που θα περιλαμβάνονται σε κάποια άρθρα του καταστατικού. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μια πρώτη σκέψη για το όνομα της νέας Λέσχης θα είναι «ΑΛΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ» που αναλύεται ως Αγωνιστική Λέσχη Μηχανοκίνητο Αθλητισμού Τρίπολης.

 

Προέκυψαν τα ιδρυτικά μέλη της νέας Λέσχης…

Ένα τρίτο ενθαρρυντικό στοιχείο αυτή της πρώτης συγκέντρωσης για την ίδρυση Λέσχης μηχανοκίνητου αθλητισμού, έχει να κάνει με την ανταπόκριση των παρευρισκόμενων στο να αποτελέσουν ιδρυτικά μέλη της Λέσχης. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν απαιτείται ελάχιστον αριθμός ιδρυτικών μελών για τη σύσταση του καταστατικού τα είκοσι άτομα και μέχρι τον ολοκλήρωσης της συνάντησης στη σχετική λίστα εγγράφηκαν τουλάχιστον 45-50 άτομα. Περισσότερα δηλαδή από το κατώτατο αριθμό.

Ο καθορισμός των ιδρυτικών μελών άνοιξε τις διαδικασίες για τον ορισμό 7μελούς προσωρινής διοίκησης η οποία θα τρέξει τις πρώτες διαδικασίες όπως η σύσταση του Καταστατικού και επόμενων ενεργειών πάντα σε συνεννόηση και ενημέρωση των μελών. Τις επόμενες ημέρες θα έχουν υπάρξει εξελίξεις σχετικά με τις διαδικασίες ιδρύσεως της Λέσχης μηχανοκίνητου αθλητισμού.

 

Σκοπός αυτή η προσπάθεια να αποκτήσει όλο και περισσότερα μέλη…

Η διάθεση όσων ξεκίνησαν να τρέχουν αυτή την προσπάθεια είναι ιδιαίτερα εξωστρεφής, με φανερή πρόθεση και κάλεσμα προς όλες τις κατευθύνσεις, για ένταξη σ’ αυτή την προσπάθεια όσο το δυνατό πιο πολλών μελών γίνεται. Σκοπός είναι να γίνει μια συλλογική προσπάθεια για δημιουργία μιας οργανωμένης δομής. Γι’ αυτό το λόγο θα γίνει προσπάθεια από τα ήδη υπάρχοντας ιδρυτικά μέλη να υπάρξει ενημέρωση και σε άλλα πρόσωπα που δεν βρέθηκαν στην συγκέντρωση αλλά ασχολούνται με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με σκοπό την «ένταξη» τους στην προσπάθεια αυτή.

 

Μουργελάς: «Έγινε το πρώτο βήμα για την ίδρυση της Λέσχης»

Ένα από τα πρόσωπα που από την αρχή οραματίστηκαν την ίδρυση μιας Λέσχης Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αποτέλεσε και ο Δημήτρης Μουργελάς ο οποίος μιλώντας γι’ αυτή την πρώτη συγκέντρωση όλων όσων έχουν τη διάθεση να στηρίξουν αυτό το εγχείρημα τόνισε: «Έγινε μια προσπάθεια με τη συγκέντρωση περίπου 45-50 ιδρυτικών μελών. Από εδώ και πέρα ξεκινάμε τις διαδικασίες για να δημιουργηθεί η νέα Λέσχη Μηχανοκίνητου Αθλητισμού με αγωνιστικό και όχι μόνο περιεχόμενο. Η πρώτη συγκέντρωση συνδυάστηκε με μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή. Πάμε για τη δεύτερη συγκέντρωση στην οποία θα έχουμε ουσιαστική εικόνα για το ποια θα είναι τα προσωρινά μέλη, για το περιεχόμενο του Καταστατικού της Λέσχης, οπότε και θα προχωρήσουμε στην ίδρυσή της. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους ήρθαν και περιμένουμε ακόμη περισσότερο κόσμο».

Για την διάθεση των ιδρυτικών μελών να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη ο κ. Μουργελάς ανέφερε: «Αυτή η προσπάθεια που γίνεται, γίνεται για να προσελκύσει πολλά νέα μέλη και κυρίως νέα παιδιά με σκοπό να περιοριστούν οι κακές παρέες από τους δρόμους. Να βρούμε έναν χώρο όπου θα μπορούν να γίνουν δράσεις και διάφορες εκδηλώσεις με αυτοκίνητα. Να προσπαθήσουμε να φέρουμε τα νέα παιδιά στις πίστες. Να προσπαθήσουμε αναδείξουμε τη σημασία της σωστής και ασφαλούς οδήγησης, με τη συμβολή της Αστυνομίας, αλλά και με διάφορες δράσεις και ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα γίνονται από τη Λέσχη. Να φέρουμε και κάποιους αγώνες στην πόλη στηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις και ξενοδοχεία ή χώρους.».

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είναι κάποιος που μαζί με κάποιους άλλους προσπαθούν χωρίς προσωπικό συμφέρον να τρέξουν κάτι καλό για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στην περιοχή… Εσύ ανώνυμε Tit είσαι κάτι που έχει βοήθησει σ’ αυτή την προσπάθεια…;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here