Το ταρτάν επιδιορθώθηκε στο ΔΑΚ Τρίπολης, η χρήση των εγκαταστάσεων θα είναι όμως η προβλεπόμενη…;

0
779

Από σήμερα βάσει σχετικής ανακοίνωσης του ΝΠΔΔ Δήμου Τρίπολης, οι εγκαταστάσεις του στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης, είναι διαθέσιμες και πάλι για το κοινό και τους αθλητές. Μετά την εκτεταμένη επιδιόρθωση του ταρτάν (και δυστυχώς λόγω ζητημάτων με την ενεργειακή κρίση και τις μεγάλες αυξήσεις, όχι ολικής αντικατάστασης του) μιλάμε για έναν ανακαινισμένο αγωνιστικό χώρο ο οποίος θα πρέπει να διαφυλαχθεί ουσιαστικά σε ότι την ορθή χρήση του;

Παλαιότερα είχαμε γράψει ότι το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Τρίπολης με την παράδοση των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης, θα πρέπει να πραγματοποιήσει σχετική σύσκεψη με την παρουσία εκπροσώπων των σωματείων που χρησιμοποιούν το χώρο, του προσωπικού του ΔΑΚ Τρίπολης και άλλων εμπλεκόμενων, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις και να παρθούν αποφάσεις, που αφορούν την πιο ουσιαστική τήρηση των κανονισμών χρήσης των εγκαταστάσεων.

Θα δούμε και πάλι φαινόμενα παιδιών να εισέρχονται με ποδήλατα στο χώρο του ταρτάν ή γονείς με καρότσια; Θα δούμε κυρίες να περπατούν με τακούνια και όχι αθλητικά παπούτσια; Παιδιά να αφήνονται από τους γονείς να παίζουν με την άμμο στα σκάμματα αλμάτων; Θα τηρείται αυστηρά ο κανονισμός που προβλέπει αθλούμενους που δεν ανήκουν σε αθλητικούς συλλόγους να περπατούν και να τρέχουν αυστηρά στους διαδρόμους 7 και 8; Θα διαφυλαχθεί ο καινούργιος αθλητικός εξοπλισμός που σύντομα θα τοποθετηθεί στο ΔΑΚ Τρίπολης (σ.σ. στρώματα αλμάτων και λοιπό αθλητικό υλικό); Το «Κ.Ε.» θα παρεμβαίνει και θα δημοσιοποιεί κάθε φαινόμενο κακής χρήσης των εγκαταστάσεων, που αποτελούν δημόσια περιουσία η οποία πρέπει να προστατεύεται.

Η πραγματικότητα είναι ότι το ΔΑΚ Τρίπολης είναι Δημοτικές εγκαταστάσεις που ο κάθε δημότης έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί (όπου φυσικά είναι εφικτό), αλλά πάντα με την τήρηση κανόνων και την πιστή εφαρμογή των κανονισμών που ισχύουν και υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν σε πινακίδες σε εμφανή σημεία των εγκαταστάσεων.

Αυτή τη φορά μετά την ανακαίνιση του χώρου του στίβου στο ΔΑΚ Τρίπολης, οι κανονισμοί που προβλέπονται για την ορθή χρήση των εγκαταστάσεων θα πρέπει να ΤΗΡΗΘΕΙ ΠΙΣΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ. Σε κάθε περίπτωση και αφορμή θα επανέλθουμε με νέες αναρτήσεις για το συγκεκριμένο θέμα.

 

Υ.Γ.

Κλείνοντας σχετικά με ένα θέμα που δεν έχει άμεση σχέση με την ορθή χρήση των εγκαταστάσεων, αφορά την παραλαβή του έργου της εκτεταμένης επιδιόρθωσης του ταρτάν στο ΔΑΚ Τρίπολης. Αλήθεια η τεχνική υπηρεσία πριν παραλάβει το συγκεκριμένο έργο, θα ελέγξει ουσιαστικά τις ολοκληρωμένες εργασίες που αφορά το ταρτάν; Θα ελεγχθεί πιστά στο αν πληρούνται οι προδιαγραφές και έχει εφαρμοστεί πιστά το περιεχόμενο της μελέτης; Άλλωστε ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης είχε δηλώσει δημόσια παλαιότερα, ότι ο Δήμος Τρίπολης δεν πρόκειται να παραλαμβάνει κανένα έργο με τεχνικές αστοχίες ή παραλείψεις.

Για ένα έργο που είναι δεδομένο (λόγω του υψηλού προϋπολογισμού του), ότι δεν πρόκειται να επαναληφθεί εντός της επόμενης 20ετίας, κατασκευαστικά λάθη ή αστοχίες θα μπορούσαν να εμφανίσουν προβλήματα προηγούμενων ετών (σ.σ. με φουσκωμένο και σκασμένο ταρτάν) και πάλι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here