Τριήμερο στο Λεβίδι αφιερωμένο στο Θέατρο Σκιών (04-06/10)

0
271

Ο Σύλλογος Αρκάδων Ορειβατών Οικολόγων, η Θεατρική Ομάδα Δράστες, ο Πολυχώρος Πολιτισμού Μεγάλη Μαντίνεια- Μεγάλο Καφενείο και το Περιοδικό Καραγκιοζολόγιο(ν) διοργανώνουν ένα τριήμερο για μικρούς και μεγάλους αφιερωμένο στην τέχνη του Θεάτρου Σκιών. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 4-5 και 6 Οκτωβρίου 2019 στον Πολυχώρο Μεγάλη Μαντίνεια – Μεγάλο Καφενείο στο Λεβίδι Αρκαδίας.

Πίσω από τον μπερντέ αλλά και μπροστά από αυτόν, με εισηγήσεις σχετικές με την Τέχνη του Καραγκιόζη, θα βρίσκεται  ο περίφημος καραγκιοζοπαίκτης Ψυχραιμίας (Κώστας Καμαριάρης).

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου
Ώρα 11:30 π.μ | Παράσταση για τα παιδιά του Λεβιδίου.
Ώρα 8:00 μ.μ. | Ο Καραγκιόζης για μεγάλους, μέρος 1ο

Σάββατο 5 Οκτωβρίου
Ώρα 7:00 μ.μ. | Παράσταση  Καραγκιόζη
Ώρα 8:00 μ.μ. | Ο Καραγκιόζης για μεγάλους, μέρος 2ο

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα υπάρξει έκθεση φιγούρας, σκηνικών και ντοκουμέντων από το αρχείο του περιοδικού Καραγκιοζολόγιο(ν).

Θέατρο σκιών, παράσταση Καραγκιόζη από τον μοναδικό Κώστα Ψυχραιμία, τον καραγκιοζοπαίχτη που κάνει το θέατρο σκιών ελκυστικό στις μέρες μας. Να βλέπουν την παράσταση, να γελάνε, να ψυχαγωγούνται πέραν των παιδιών και οι ενήλικες αλλά και οι δύσκολοι έφηβοι.

Ο Κώστας Ψυχραιμίας δεν παίζει μουσειακό καραγκιόζη (φολκλόρ). Συνεχίζοντας την παράδοση των μεγάλων δημιουργών, είναι προσαρμοσμένος και εξελιγμένος στην σημερινή πραγματικότητα της κοινωνίας. Είναι στην κυριολεξία κωμική θεατρική παράσταση υψηλού επιπέδου που σε ψυχαγωγεί. Προσφέρει πηγαίο γέλιο, γελάς με την καρδιά σου.

Ο Ψυχραιμίας ήταν κορυφαίος ρήτορας ως φοιτητής της Νομικής Θεσσαλονίκης τέλη της δεκαετίας του ΄70 με αρχές του ‘80. Στο αμφιθέατρο της νομικής σχολής όταν μίλαγε ήταν ασφυκτικά γεμάτο από φοιτητές κάθε σχολής και σε μυσταγωγική ατμόσφαιρα γοήτευε κάθε παρόντα. Στην πορεία γνώρισε το θέατρο σκιών από κορυφαίους δημιουργούς, τον έλκυσε, τον μελέτησε και τον συνέχισε, προσαρμόζοντάς τον στην εποχή μας χωρίς να υπάρχει απώλεια του παραδοσιακού πνεύματος.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here