Τσατσουλής στο web radio της ΕΟΚ: «Η δουλειά των κοριτσιών έφερε το αποτέλεσμα»

0
589

Ο προπονητής των κορασίδων του Πελασγού Μεγαλόπολης, Γιώργος Τσατσουλής, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» με τον Αργύρη Παγαρτάνη στο web radio.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη Β’ Φάση του Πανελληνίου κορασίδων: «Θέλω πρώτα απ’ όλα να δώσω συγχαρητήρια στις άλλες δύο ομάδες. Και οι Δαναοί και ο Προμηθέας είναι απ’ τις πολύ καλές ομάδες και γίνεται μεγάλη προσπάθεια και απ’ αυτές για το μπάσκετ γυναικών. Η ομάδα μας παρουσιάστηκε πάρα πολύ καλή, τα παιδιά έπαιξαν ένα πολύ καλό μπάσκετ και στα δύο παιχνίδια. Η διοργάνωση ήταν αρκετά καλή, οι άνθρωποι εκεί μάς πρόσφεραν ό,τι ακριβώς απαιτούνταν για ένα τέτοιο τουρνουά. Έχουμε πάρα πολύ καλές εντυπώσεις, οι οποίες έγιναν ακόμη καλύτερες γιατί προκριθήκαμε εμείς».

Για το αν είχαν στόχο να φτάσουν στην τελική φάση του τουρνουά: «Εμείς είμαστε μια σχετικά νέα ομάδα, αφού ιδρυθήκαμε το 2012. Παρ’ όλα αυτά, έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε πρωταθλήματα κορασίδων, νεανίδων, γυναικών και έχουμε συμμετάσχει δύο φορές σε τελική φάση Πανελληνίου νεανίδων, αλλά όχι σε κορασίδων. Η ομάδα μας σε γενικές γραμμές δεν έχει πάρα πολλά παιδιά και αυτό είναι ένα μείον. Στο μυαλό μας δε μπορούμε να πούμε ότι είχαμε κάτι τέτοιο, αλλά νομίζω ότι η δουλειά των κοριτσιών έφερε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο είναι καλοδεχούμενο».

Για τις φιλοδοξίες τους στην τελική φάση: «Τώρα είναι μια δύσκολη κατάσταση. Εμείς δεν έχουμε 12 αθλήτριες ισάξιες που να μπορούν ν’ ανταγωνιστούν. Έχουμε 6-7 αθλήτριες που μπορούν και τα υπόλοιπα είναι παιδιά γεννημένα του 2010, πολύ μικρά για ν’ ανταπεξέλθουν. Απ’ τη μία πλευρά, είναι ένα δύσκολο έργο για ‘μας το να παίξουμε 5 συνεχόμενα παιχνίδια με ομάδες της εμβέλειας του Παναθηναϊκού, του Άρη, των Εσπερίδων, του Κρόνου, των Χανίων, αλλά απ’ την άλλη έχουμε την όρεξη να εμφανιστούμε και να δείξουμε τη δουλειά που έχουν κάνει τα παιδιά. Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για τα κέρδη που θα έχουν οι αθλήτριες απ’ την τελική φάση: «Είμαστε σε μια πόλη 4-5 χιλιάδων κατοίκων και μόνο το γεγονός ότι οι αθλήτριες μπορούν και ανταγωνίζονται πόλεις όπως η Καλαμάτα, η Τρίπολη και πολύ περισσότερο η Πάτρα, είναι από μόνο του μια επιτυχία. Ο δικός μας στόχος έτσι όπως τον έχουμε σκεφτεί και το έχουμε συζητήσει και με τα παιδιά, είναι να κεντρίσουμε περισσότερο το ενδιαφέρον τους και να πάρουν σημαντικές παραστάσεις. Αυτό το επίπεδο θα τούς δώσει «ζωντανή» εικόνα και θ’ αποκτήσουν ένα κίνητρο για να κάνουν περισσότερη δουλειά μες στο γήπεδο. Αυτά είναι τα κίνητρα που έχουμε για να εμφανιστούμε σε αυτό το επίπεδο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here