Υπεγράφη η σύμβαση εκτέλεσης του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου!

0
221

Μια πολύ σημαντική εξέλιξη είχαμε σήμερα σε ότι αφορά το μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης. Συγκεκριμένα στην υπογραφή της σύμβασης, για την εκτέλεση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου του Δήμου Τρίπολης, προχώρησε, την Παρασκευή (15/1/2021), ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΛΑΚΩΝ ΑΤΕ», κ. Παναγιώτη Μιχαλίτση.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1.708.100 ευρώ και η συνολική του προθεσμία είναι 18 μήνες. Οι εργασίες περιλαμβάνουν την υλοποίηση κατάλληλων ενεργειακών παρεμβάσεων, έτσι ώστε να επιτευχθεί εξοικονόμηση ενέργειας κατά τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται συνδυασμένο σύστημα αποτελούμενο από αντλία θερμότητας αέρα/ νερού – λέβητα πετρελαίου – γεωθερμική αντλία θερμότητας νερού / νερού για τη θέρμανση του αγωνιστικού χώρου του κολυμβητηρίου και τη θέρμανση των νερών στις κολυμβητικές δεξαμενές.

Επίσης, θα τοποθετηθούν κουφώματα με διπλούς υαλοπίνακες, πάνελ πολυουρεθάνης με αυξημένη θερμομόνωση, νέος εξοπλισμός στο μηχανοστάσιο, ανυψωτική πλατφόρμα για ΑμεΑ κ.α..

 

Τζιούμης: «Ο Δήμος Τρίπολης θωρακίζει και αναβαθμίζει το κλειστό κολυμβητήριο»

Σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Τρίπολης, κ. Κώστας Τζιούμης σημείωσε: «Η Τρίπολη διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κλειστά κολυμβητήρια της χώρας. Ήδη, έχει φιλοξενήσει και θα συνεχίσει και στο μέλλον, σημαντικά αθλητικά κολυμβητικά γεγονότα.

Με το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης, ο Δήμος Τρίπολης θωρακίζει και αναβαθμίζει τη λειτουργία του κλειστού μας κολυμβητηρίου. Λύνουμε το μεγάλο πρόβλημα του λειτουργικού κόστους – λόγω της τιμής του πετρελαίου – και προχωράμε σε συνολική αναβάθμιση των υποδομών του κολυμβητηρίου, το οποίο αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη μας και ολόκληρη τη χώρα.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι το έργο θα συμβάλλει καθοριστικά στην επίτευξη ενός μεγάλου στόχου για τη δημοτική μας αρχή, που δεν είναι άλλος από την προσέλκυση νέων επισκεπτών, μέσω του αθλητικού τουρισμού, στον Δήμο Τρίπολης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here