Υπογράφηκε η σύμβαση για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών

0
200

Το πρωί της Παρασκευής (10/03) υπογράφηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου η σύμβαση του έργου της αντικατάστασης του συνθετικού χλοοτάπητα στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών. Ένα έργο που αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της φετινής ποδοσφαιρικής περιόδου στα τοπικά πρωταθλήματα.

Η υπογραφή της σύμβασης αυτής πραγματοποιήθηκε παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκα, του Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Μανώλη Σκαντζού, του Δημάρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και του Προέδρου της ΕΠΣ Αρκαδίας κ. Σταύρου Γεωργόπουλος.

Αρχικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στην απουσία αθλητικών υποδομών στις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου τονίζοντας ότι καταβάλλεται προσπάθεια προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών. Ευχαρίστησε τον κ. Τζιούμη και αναγνώρισε την άψογη συνεργασία της Περιφέρειας με το Δήμο Τρίπολης. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρίπολης χαρακτήρισε το συγκεκριμένο έργα πάρα πολύ σημαντικό διότι είναι ένα γήπεδο που χρησιμοποιούν πολλοί τοπικοί σύλλογοι και η αναβάθμισή του ήταν κάτι παραπάνω από αναγκαία. Παράλληλα ο κ. Τσιούμης αναφέρθηκε στις σημαντικές αναβαθμίσεις σε αρκετά γήπεδα του Δήμου, όπως αυτό της Τεγέας, υλοποιείται το γήπεδο της Νεστάνης και δημοπρατείται η αντικατάσταση του χλοοτάπητα στο γήπεδο Λεβιδίου, όπου μαζί με το γήπεδο Φιλικών αποφέρουν μια πληρότητα στην περιοχή.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Αρκαδίας ευχαρίστησε την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τρίπολης γιατί τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί πολύ κοντά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρου του Νομού, λύνοντας σύντομα το σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη γηπέδων στην περιοχή της Μαντινείας.

ΦΩΤΟ: CONTRAEPITHESI.GR

Σε απάντηση σχετικού ερωτήματος για την ύπαρξη απινιδωτών στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Τρίπολης, ο κ. Τζιούμης ανέφερε ότι όλα τα γήπεδα διαθέτουν απινιδωτές. Σε ότι αφορά το σχόλιο του κ. Περιφερειάρχη για ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με τις ιατρικές εξετάσεις όλων των αθλητών, σχολίασε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτό, προκειμένου να τηρείται πιστά και απαρέγκλιτα. Ένα ακόμη πολύ σημαντικό θέμα σχολίασε ο Δήμαρχος Τρίπολης αποτελεί και η εκπαίδευση των προπονητών και γυμναστών στη χρήση απινιδωτή.

 

Μανώλης Σκαντζός: «Δεν μείναμε στα λόγια σε ότι αφορά την υλοποίηση αθλητικών υποδομών»

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Μανώλης Σκαντζός ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, γιατί ξεκινά μια σειρά από παρεμβάσεις με ένα έργο στην Αρκαδία όπως αυτό του γηπέδου Φιλικών. Ο κ. Σκαντζός τόνισε ότι η Περιφερειακή αρχή δεν έμεινε στα λόγια και προχώρησε στην διαδικασία υλοποίησης αρκετών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Ο κ. Σκαντζός ανέφερε ότι λίγα χρόνια πριν η Αρκαδία ήταν «φτωχή» σε αθλητικές υποδομές και ιδιαίτερα η Μαντινείας, η Γορτυνία και η Μεγαλόπολη. Μίλησε για το γήπεδο Δημητσάνας του οποίου η κατασκευή βρίσκεται σε εξέλιξη, μίλησε για το γήπεδο Μεγαλόπολης στο οποίο ετοιμάζεται η εγκατάσταση του εργολάβου για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα. Αν αναφέρθηκε και στο γήπεδο του Παραλίου Άστρους, όπου προβλέπεται παρέμβαση ύψους 400.000 ευρώ για τις υποδομές του κλασικού αθλητικού, υλοποιώντας ουσιαστικά ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.

Τέλος σε ότι αφορά το γήπεδο της Νεστάνης, ο κ. Σκαντζός ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες παραδίδεται η α’ φάση του έργου (αγωνιστικός χώρος, περίφραξη, πάγκοι) και τον προσεχή Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται και η β’ φάση του έργου (κερκίδες, κτιριακές υποδομές, ηλεκτροφωτισμός).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here