Υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ με τον Άγγελο Παπανικολάου, ο Μιχάλης Βακαλόπουλος

1
145

Το μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, Μιχάλης Βακαλόπουλος και ένα πρόσωπο που έχει παρουσία στο χώρο του μπάσκετ της Ένωσης και της Λακωνίας ειδικότερα παλαιότερα και ως αθλητής και πλέον τα τελευταία χρόνια ως παράγοντας, γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής του την υποψηφιότητα του στις επερχόμενες αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης με τον υποψήφιο Πρόεδρο Άγγελο Παπανικολάου.

Αναλυτικά το μήνυμα του Μιχάλη Βακαλόπουλου, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Φίλες και φίλοι,

με ιδιαίτερη χαρά αλλά και με αίσθημα ευθύνης  ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου για τις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στο πλευρό του υποψήφιου προέδρου Αγγέλου Παπανικολάου.

Η ελληνική καλαθοσφαίριση βρίσκεται σταθερά ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη, τόσο σε επίπεδο αντρών όσο και σε επίπεδο γυναικών, πάρα τις δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που διάγουμε σαν χωρά την τελευταία δεκαετία.

Υπηρετώντας τον χώρο όλα αυτά τα  χρόνια πάντα με ανιδιοτέλεια και αγάπη και με την εμπειρία από την συμμετοχή μου τα τελευταία χρόνια  στην επιτροπή πρωταθλημάτων της ΕΟΚ και στο ΔΣ της ΕΟΚ αλλά και ως έφορος της εθνικής  ομάδας παμπαίδων MU14 , γνωρίζω καλά ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών θα είναι μια ημέρα διαφορετική και δύσκολη για την καλαθοσφαίριση.

Η υγειονομική κρίση του covid19 που μαστίζει την ανθρωπότητα διαμορφώνει ένα περιβάλλον αβεβαιότητας και οικονομικής ανέχειας που δυστυχώς δεν μπορεί να μην επηρεάσει την καλαθοσφαίριση. Πρωταρχικός μας στόχος θα πρέπει να είναι η προάσπιση της εύρυθμης λειτουργείας του αθλητικού σωματείου που αποτελεί το κύτταρο του αθλητισμού και η διατήρηση ενεργών των παραγόντων των σωματείων  (αυτών των αφανών εργατών της καλαθοσφαίρισης) οι οποίοι θα κληθούν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις και δυσκολίες πρωτόγνωρες στην μετά covid19 εποχή.

Αφενός η διατήρηση των κεκτημένων και αφετέρου η επικαιροποίηση και η προσαρμογή στις νέες προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας αξιοποιώντας τεχνολογικές και επικοινωνιακές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι βασικό μας μέλημα.

Ιδιαίτερο βάρος θα πρέπει να δοθεί στην αναπτυξιακή διαδικασία για την παραγωγή νέων αθλητών και αθλητριών που θα στελεχώσουν τις εθνικές μας ομάδες αλλά και στην θεσμοθέτηση των ενεργειών  που θα προστατέψουν από την λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης τον Έλληνα αθλητή και την Ελληνίδα αθλήτρια της καλαθοσφαίρισης.

Φίλες και φίλοι,

με ενωτικούς και χαμηλούς τόνους, χωρίς μεγάλα λόγια αλλά με απεριόριστη διάθεση για προσφορά και εργασία, σας καλώ με σεβασμό στο παρελθόν αλλά και με μάτια και αυτιά ανοιχτά στα σημάδια των καιρών να προχωρήσουμε μαζί για το άθλημα που τόσα χρόνια μας κάνει υπερήφανους.».

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Αν γνωρίζει κάποιος έστω και ΜΙΑ πρόταση του Βακαλόπουλου για την προάσπιση του ¨αθλητικού σωματείου που αποτελεί το κύτταρο του αθλητισμού¨ στο μπάσκετ της εκασκενοπ να μας την πει. Εκτός κι αν εννοεί τα συνεχή χαράτσια που επέβαλαν για να μπορούν άνετα να κάνουν ταξιδάκια αναψυχής τύπου ¨έφορος της εθνικής ομάδας παμπαίδων MU14 ¨ .Οι επιτυχίες του Βακαλόπουλου και της παρέας του είναι η καταρράκωση του ερασιτεχνικού αθλητισμού ,τα πεντάευρα στην ανανέωση δελτίων ,τα τρακοσάρια στις μεταγραφές, η πληρωμή των διαιτητών από τα σωματεία για να μπορούν αυτοί να κάνουν τα παιχνιδάκια τους, η διάλυση του γυναικείου μπάσκετ , η πλήρης απαξίωση του αναπτυξιακού ,αρκεί που έγινε ο μιχάλης έφορος ¨παμπαίδων MU14¨.
    Ολόκληρη ένωση χωρίς περιφερειακό προπονητή , με μεταφορές των αθλητών για ενωσιακά παιχνίδια από γονείς και Ι.Χ αυτοκίνητα. Με απλήρωτους τοπικούς προπονητές που αναλάμβαναν κλιμάκια παίδων και κορασίδων με ανταμοιβή να στέλνουν ένα- δύο δικά τους παιδιά στις προεθνικές. Με ομοσπονδιακούς που έρχονται στη χάση και τη φέξη μόνο και μόνο για να δημιουργήσουν την πελατεία κάνοντας πανάκριβα camp.
    Τι άλλο άραγε μπορεί να προσφέρει ένας Βακαλόπουλος????
    Μήπως τα προπονητήρια που έφτιαξε στη Σπάρτη (αν δεν κάνω λάθος ήταν αντιδήμαρχος),η την προσφορά του στη ένωση των (πολλών) αθλητικών σωματείων μπάσκετ της Σπάρτης(αν δεν κάνω λάθος τελευταία ίδρυσε ένα ακόμη γυναικείο τμήμα που τελικά διασύρθηκε αντί να στηρίξει τα υπάρχοντα ).
    Τι άλλο άραγε μπορεί να προσφέρει ένας Βακαλόπουλος????

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here