ΦΑΚΕΛΟΣ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ | ΜΕΡΟΣ ΣΤ’ – Ανακεφαλαίωση, Προτάσεις και απόψεις σωματείων

0
979

Το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» μέσα από μια πολύμηνη έρευνα (λόγω αρκετών εμποδίων και καθυστερήσεων) προσπαθεί μέσα από μία σειρά ενοτήτων να ανοίξει το φάκελο με τα κλειστά γυμναστήρια της Τρίπολης και να αναδείξει την αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στην Αρκαδική πρωτεύουσα το οποίο θα δώσει πολύ μεγάλη «ανάσα» στο σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην περιοχή μας.

Μέσα λοιπόν από μια σειρά θεματικών ενοτήτων το «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ» θα προσπαθήσει να ξετυλίξει το συγκεκριμένο ζήτημα και να αναδείξει το πρόβλημα. Μέσα λοιπόν από έξι ενότητες θα αναδειχθεί ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΝΕΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. Παράλληλα θα φιλοξενηθούν συνεντεύξεις ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης που ενεπλάκησαν άμεσα με την προσπάθεια υλοποίησης ενός τέτοιου έργου, καθώς και του Δημάρχου Τρίπολης κ. Δημήτρη Παυλή ο οποίος τοποθετείται για το συγκεκριμένο θέμα. Φυσικά τις επόμενες ημέρες σ’ αυτή τη σειρά άρθρων για τον φάκελο που «ανοίγεται» σχετικά με την αναγκαιότητα ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στην περιοχή μας, θα φιλοξενηθούν τόσο προτάσεις των ανθρώπων που είχαν ενεργό ρόλο στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές όπως και στη σημερινή, καθώς και τοπικών παραγόντων, προπονητών και ανθρώπων του τοπικού αθλητισμού που αναδεικνύουν με τις απόψεις τους το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου στην Αρκαδική πρωτεύουσα.

Στο ΣΤ’ ΜΕΡΟΣ αυτής της έρευνας γίνεται αναφορά στις προτάσεις που φιλοξενούνται για το τι μπορεί να γίνει αναφορικά με τη δημιουργία ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου. Επίσης φιλοξενείται και η εξαγγελία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου πριν περίπου ενάμιση χρόνο σε επίσημη εκδήλωση στην οποία είχε γνωστοποιήσει την πρόθεση της περιφέρειας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου! Τέλος φιλοξενούνται απόψεις εκπροσώπων των τοπικών συλλόγων για τις διαστάσεις του προβλήματος από την έλλειψη χώρων προπόνησης στο Δήμο Τρίπολης.

 

Οι προτάσεις αναφορικά με την προοπτική ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου

Μέσα από τις συνεντεύξεις που πραγματοποιήσαμε στο περιθώριο της υλοποίησης της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής έρευνας για τις προοπτικές δημιουργίας ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στο Δήμο Τρίπολης, ζητήσαμε σχετικές προτάσεις αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα. Με λίγα λόγια στο τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής προκειμένου να υπάρξει λύση στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης αθλητικών υποδομών σε ότι έχει να κάνει με αθλήματα που δραστηριοποιούνται σε κλειστούς χώρους.

Η πλειοψηφία των προτάσεων που λάβαμε εστιάστηκε περισσότερο στην προοπτική δημιουργίας ενός κλειστού προπονητηρίου μικρής κλίμακας σε χώρο του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου. Μια αθλητική υποδομή με σχετικά χαμηλό κόστος επιτρέποντας την αναζήτηση πόρων για την υλοποίησή του, η οποία όμως παράλληλα θα μπορούσε να εξυπηρετήσει ουσιαστικά τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων όσον αφορά τις προπονητικές τους ανάγκες.

Αναλυτικά όλες οι σχετικές προτάσεις και απόψεις των προσώπων που μίλησαν για το συγκεκριμένο θέμα είχαν ως εξής:

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΥΛΗΣ (Δήμαρχος Τρίπολης):

Τέλος θα θέλαμε να μας αναπτύξετε τη δική σας πρόταση – άποψη για το σημαντικό αυτό ζήτημα προοπτικής υλοποίησης ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια υφιστάμενη κατάσταση. Άρα αυτό που πρέπει πρωτίστως ο Δήμος να σκεφτεί είναι να βελτιώσει τις συνθήκες στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. Να είναι απολύτως λειτουργικές και για τους πολίτες αλλά και για την ασφάλεια που βρίσκονται σ’ αυτούς τους χώρους, γιατί το δικό μας αθλητικό κέντρο χαρακτηρίζεται από τα μοναδικά στην Ελλάδα, αφού ελάχιστες πόλεις διαθέτουν τέτοιους χώρους με ποικιλία χώρων και χρήσης τους όσον αφορά την άθληση. Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση ο Δήμος δουλεύει. Ετοιμάζουμε μελέτες και ήδη έχουμε παρέμβει στο ήδη υπάρχον κλειστό γυμναστήριο με παρεμβάσεις ύψους 300.000 ευρώ. Βελτιώνουμε συνεχώς τις υπηρεσίες στο κολυμβητήριο. Θα κάνουμε προτάσεις ενεργειακής αναβάθμισης του κλειστού κολυμβητηρίου για να έχουμε ελάχιστο λειτουργικό κόστος. Θα φτιάξουμε τους χώρους που βρίσκονται κάτω από τις κερκίδες για να χρησιμοποιηθούν όλοι αυτοί οι χώροι. Θα φτιάξουμε το ταρτάν που έχει φθαρεί τόσα χρόνια. Θα κοιτάξουμε κάποια θέματα ασφάλειας του ΔΑΚ Τρίπολης. Θα ολοκληρώσουμε την επισκευή της στέγης του κλειστού γυμναστηρίου του ΔΑΚ Τρίπολης και από εκεί και μετά να προετοιμάσουμε αν και εφ’ όσον υπάρχει «πράσινο φως» για μια πιθανή χρηματοδότηση, να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου.

Βέβαια εξετάζουμε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός κλειστού προπονητηρίου στο ανοιχτό γήπεδο μεταξύ του υφισταμένου κλειστού γυμναστηρίου και του κλειστού κολυμβητηρίου, με πολύ λιγότερα χρήματα, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους τοπικούς συλλόγους.».

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ (Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης):

Ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης αναφορικά με την προοπτική της δημιουργίας ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου, τι θα προτείνατε;

«Μια ενδιαφέρουσα λύση είναι να σκεπαστεί το γήπεδο του μπάσκετ που βρίσκεται μεταξύ του υπάρχοντος κλειστού γυμναστηρίου και του κλειστού κολυμβητηρίου. Και αυτό νομίζω ότι μπορεί να δώσει λύση χωρίς κανένα μεγάλο κόστος, αλλά αυτό μάλλον θα πρέπει να γίνει με πιστώσεις του Δήμου. Για παράδειγμα όπως μπορεί να γνωρίζετε και στο κλειστά γυμναστήρια του ΜΕΤΣ κάτι ανάλογο ισχύει και τα σωματεία εξυπηρετούνται πολύ άνετα. Δηλαδή και αγώνες μικρών κατηγοριών δεν είναι ανάγκη να διεξάγονται στο κεντρικό γήπεδο και θα μπορούσαν να γίνονται σ’ αυτό.».

 

 

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΤΕΖΙΩΤΗΣ (Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος)

Τέλος επειδή είστε έναν άνθρωπος που μέσα από την ιδιότητα που είχατε εκείνο το διάστημα, παλέψατε πολύ σ’ αυτή τη διαδικασία προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου, ανεξάρτητα με το αν δεν υπήρξε ευτυχή κατάληξη, η δική σας πρόταση και άποψη για το τι θα μπορούσε να γίνει τη δεδομένη στιγμή όσον αφορά αυτό το μεγάλο ζήτημα, με την προοπτική της δημιουργίας ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου;

«Το καινούργιο ΕΣΠΑ 2015-2020, περιλαμβάνει ακριβώς αυτό που περιλάμβανε όταν κι εγώ ήμουν Δημοτικός Σύμβουλος. Τη δημιουργία σχολικών κτιρίων και την αναβάθμιση. Άρα αυτό το οποίο είχαμε σχεδιάσει τότε και δεν μας το υπέγραψαν, η σημερινή Δημοτική Αρχή αν επιμείνει μπορεί να πάρει την υπογραφή του κτιριολογικού και επειδή τα σχέδια όπως σας είπα είναι διαθέσιμα, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή αυτού του κλειστού γυμναστηρίου. Τα κονδύλια εκεί υπάρχουν ακόμη και στο καινούργιο ΕΣΠΑ.

Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να αναβαθμιστούν τα γυμναστήρια όλων των σχολείων έτσι ώστε και τα παιδιά που είναι στα σχολεία να έχουν σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και αυτές οι εγκαταστάσεις να μπορούν το απόγευμα να παραχωρηθούν σε συλλόγους. Αναφέρομαι π.χ. στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου, αναφέρομαι στο κλειστό γυμναστήριο του 3ου Λυκείου και άλλα σχολεία όπως της Ακαδημίας. Σίγουρα χρειάζονται εκσυγχρονισμό, προφανώς και επέκταση και θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν εκτός από τους μαθητές, τα απογεύματα και συλλόγους.

Ένα μεγάλο έργο που και πάλι δεν μπόρεσαν να πετύχουν αρκετές προηγούμενες Δημοτικές Αρχές είναι η απαλλοτρίωση της μεγάλης έκτασης που βρίσκεται πίσω από το ΔΑΚ Τρίπολης. Μιας έκτασης πολλών στρεμμάτων που θα πρέπει να εξευρεθούν οι πόροι έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες, να περιέλθει στην ιδιοκτησία του Δήμου Τρίπολης και εκεί πλέον είναι ένας χώρος στον οποίο οι αθλητικές εγκαταστάσεις μπορούν να επεκταθούν και να γίνουν πάρα πολλά πράγματα όχι μόνο ένα κλειστό γυμναστήριο, αλλά και άλλες υποδομές.».

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ (Πρώην Πρόεδρος ΔΑΚ Τρίπολης)

Αναφορικά με το μέγεθος του προβλήματος της έλλειψης ενός δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου και της υψηλής ζήτησης ωρών χρήσης από τα σωματεία, θα μας δώσετε μια εικόνα;

«Με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα είναι πολύ δύσκολο να υλοποιηθεί ένας τόσο μεγάλης κλίμακας έργο σαν αυτό που συζητούσαμε πριν δέκα και πλέον χρόνια. Άποψη μου είναι ότι έγινε μια σοβαρή παρέμβαση από τη Δημοτική Αρχή πέρυσι με την ευκαιρία της συμμετοχής της ομάδας του ΣΕΦΑ Αρκαδικού στην Basket League, αλλά πλέον πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει μια επέκταση τουλάχιστον του ήδη υπάρχοντος κλειστού γυμναστηρίου για να καταστεί δυνατό να εξυπηρετήσει όλες τις ομάδες της περιοχής και τις ακαδημίες τους. Πιστεύω ότι δεν θα έχει μεγάλο κόστος και μια επιπλέον βελτίωση του ήδη υπάρχοντος κλειστού γυμναστηρίου. Αναφέρομαι στο χώρο του ανοιχτού γηπέδου μεταξύ υπάρχοντος κλειστού γυμναστηρίου και του κλειστού κολυμβητηρίου.».

 

Η εξαγγελία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου που είχε κάνει «αίσθηση»…

Σ’ αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε ότι ανάμεσα στα βασικά πρόσωπα που επιδιώξαμε να μιλήσουμε για το συγκεκριμένο θέμα της προοπτικής δημιουργίας ενός νέου κλειστού γυμναστηρίου στο Δήμο Τρίπολης ήταν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Η αλήθεια είναι ότι για πολύ καιρό καταβάλαμε προσπάθεια μέσα εγγράφων αιτημάτων προς την Περιφέρεια, αλλά και αιτήματα σε συμβούλους και συνεργάτες του κ. Τατούλη να εξασφαλίσουμε μια ολιγόλεπτη συνέντευξη μαζί του, ωστόσο λόγω φόρτου εργασίας του ιδίου και συνεχόμενων υποχρεώσεών του, αυτό τελικά δεν κατέστη δυνατόν. Αυτός ήταν ένας από τους λόγους που η συγκεκριμένη έρευνα καθυστέρησε να δει το φως της δημοσιότητας, αν και είναι αλήθεια ότι ξεκίνησε αρκετούς μήνες νωρίτερα.

Παρ’ όλα αυτά η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ειδικότερα η πολιτική του κ. Τατούλη μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στο μέλλον προς την κατεύθυνση της υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού έργου στην περιοχή μας. Για πολλούς που έχουν σχολιάσει ή έχουν τοποθετηθεί γι’ αυτό το ζήτημα έχουν εκφράσει τη γνώμη ότι αν τη δεδομένη περίοδο υπάρχει κάποιος που μπορεί να υλοποιήσει ένα τόσο σημαντικό έργο, αυτή είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πριν περίπου δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου «Η ιστορία ενός 40άρη» του συναδέλφου Σταύρου Κουκάκη με θέμα την ιστορία του ΣΕΦΑ Αρκαδικού και κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, κ. Πέτρος Τατούλης, γνωστοποίησε ουσιαστικά την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να υλοποιήσει ένα υπερσύγχρονο κλειστό γυμναστήριο στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης, με τις λεπτομέρειες των όσων δήλωσε να κάνουν αίσθηση στους φίλους του αθλήματος.

Παρακάτω λοιπόν παραθέτουμε ακριβώς τα όσα ο ίδιος είχε πει στις 12 Σεπτεμβρίου 2016 στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο είχε αναλυτικά ως εξής:

«Είχαμε σήμερα κανονίσει από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου να τιμήσουμε τη μεγαλύτερη προσωπικότητα που ανέδειξε το Ελληνικό μπάσκετ, ιδιαίτερα δε στο διοικητικό επίπεδο. Μια προσωπικότητα η οποία ξεπέρασε τα όρια της χώρας. Να τονίσω με ιδιαίτερη σημασία την τελευταία μας συζήτηση. Ξέρετε ο κ. Βασιλακόπουλος έχει μια μεγάλη έμμονη ιδέα. Δεν θέλει να τον ενοχλούν οι πολιτικοί, επειδή ο ίδιος τυγχάνει να είναι μια μεγάλη πολιτική προσωπικότητα. Στην τελευταία συζήτηση που κάναμε, συμφωνήσαμε η Πελοπόννησος να είναι μια από τις επιλογές της Ομοσπονδίας για τη δημιουργία μεγάλων γεγονότων του Μπάσκετ. Αναλαμβάνοντας εμείς ως Περιφέρεια την υποχρέωση να δημιουργήσουμε πολύ γρήγορα, ένα σύγχρονο κλειστό γυμναστήριο Μπάσκετ με όλες αυτές τις προδιαγραφές για να μπορούν να διεξάγονται τα μεγάλα αυτά γεγονότα!»

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ακόμη επίσημα γνωστή κάποια εξέλιξη στο θέμα της προοπτικής δημιουργίας ενός σύγχρονου κλειστού γυμναστηρίου, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς να αποκλείεται να υπάρχει κάποια εξέλιξη στο μέλλον.

 

Θέση των συλλόγων για την έλλειψη αθλητικών χώρων…

Παρακάτω τέλος παραθέτουμε απόψεις εκπροσώπων των τοπικών σωματείων για το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης αθλητικών χώρων και διαθέσιμων προπονητικών ωρών, αλλά και για την εκτίμησή τους για τις συνθήκες προπόνησης στα σχολικά κλειστό γυμναστήρια της πόλης.

Αναλυτικότερα:

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΤΗΣ (ΜΕΛΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΟΜΕΩΝ)

Για το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της έλλειψης χώρων και γηπέδων προπόνησης:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ:

«Σοβαρότατο πρόβλημα, γιατί το κλειστό γυμναστήριο του ΔΑΚ Τρίπολης δεν φτάνει να καλύψει τις ανάγκες των συλλόγων πέρα από το μπάσκετ και άλλων αθλημάτων όπως το βόλεϊ. Αναγκάζονται οι σύλλογοι και τα τμήματα υποδομής που δεν έχουν ώρες στο στάδιο να πάνε στα κλειστά γυμναστήρια των σχολείων που υπάρχουν στις πόλεις. Στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου όπου δουλεύουμε εκεί, οι συνθήκες είναι άσχημες. Είναι αναγκαίο κακό να χρησιμοποιούμε αυτά τα γήπεδα με την αγωνία μας μην χτυπήσει κάποιο παιδί γιατί αυτοί οι χώροι είναι επικίνδυνοι όπως και να το κάνουμε. Μερικές φορές είμαστε αναγκασμένοι να κάνουμε και σε ανοιχτά γήπεδα προπόνηση στα μικρά παιδιά. Δεν γίνεται να τα διώξεις τα παιδιά που έρχονται με όρεξη και χαρά να κάνουν προπόνηση όταν ο καιρός είναι καλός. Μακάρι να ξεφύγουμε από αυτή την κρίση και οι αρμόδιοι να καταφέρουν να υλοποιήσουν έναν επιπλέον σύγχρονο αθλητικό χώρο.»

ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΑΛΤΗΣ:

Δυστυχώς είναι κακές οι συνθήκες των κλειστών σχολικών γυμναστηρίων. Δεν χρειάζεται να το κρύψουμε! Κρύο, στενά γήπεδα, επικίνδυνα με τσιμέντα δεξιά και αριστερά.»

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΜΕΛΟΣ ΔΣ  – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΣΠΕΤ ΤΡΙΠΟΛΗΣ)

Για το μέγεθος προβλήματος με αθλητικές υποδομές και προπονητικούς χώρους…

«Δεν υπάρχουν ώρες προπόνησης! Είναι μεγάλο θέμα αυτό και δεν βλέπω να γίνεται συζήτηση γύρω από αυτό! Ήδη είχαμε σοβαρό πρόβλημα για εξασφάλιση ωρών προπόνησης για το τρίτο ματς τμήμα παγκορασίδων. Υπάρχει πρόβλημα και με το κλειστό γυμναστήριο του 1ου γυμνασίου όσον αφορά και το κρύο που κάνει. Το Χειμώνα δεν ζεσταίνεσαι, το Καλοκαίρι βράζεις. Η βροχή πέφτει μέσα και εκτός όλων αυτών υπάρχει και το αντίτιμο που πληρώνουμε χωρίς να παρέχονται ούτε τουαλέτες, ούτε νερό, ούτε άλλες παροχές.

Κάτι πρέπει να γίνει μ’ αυτό. Δεν βλέπω να γίνεται καμία προσπάθεια από τους τοπικούς Φορείς, Δήμο ή Περιφέρεια γι’ αυτό το θέμα. Η μεγαλύτερη ώθηση σε όλα τα αθλήματα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι η ύπαρξη αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών! Αν δεν έχω για παράδειγμα το γήπεδο πως θα παίξω βόλεϊ; Αν δεν έχω την μπασκέτα, μπορώ να παίξω μπάσκετ;».

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ Α.Σ. ΠΑΝΑ ΚΑΝΔΗΛΑΣ)

Για την αναγκαιότητα ενός δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου στην ευρύτερη περιοχή της Τρίπολης:

«Επιτακτική είναι ομολογουμένως η ανάγκη ενός δεύτερου κλειστού γυμναστηρίου στην πόλη της Τρίπολης. Όχι μόνο για το άθλημα που εκπροσωπούμε εμείς αλλά και για άλλα ενδεχομένως αθλήματα που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν στην περιοχή μας. Τα κλειστά γυμναστήρια των σχολικών μονάδων που αναγκαστικά καλύπτουν πολλές ώρες τις ανάγκες των ομάδων για τις ακαδημίες τους, όχι μόνο είναι ακατάλληλα αλλά και άκρως επικίνδυνα ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με μικρά παιδιά.

Ως εκ τούτου ένα νέο κλειστό στην πόλη μας είναι «μονόδρομος» όχι μόνο για την κάλυψη των αναγκών των ομάδων μπάσκετ αλλά και τη περαιτέρω ανάπτυξη του βόλεϊ, αλλά και άλλων αθλημάτων όπως το χάντμπολ, badminton, γυμναστική κ.α. Βασικός πυλώνας στην ανάπτυξη μιας κοινωνίας είναι ο αθλητισμός και οι αξίες που πρεσβεύει. Η κάθε δημοτική αρχή θα πρέπει να θέσει τέτοιους στόχους αν θέλει να έχει πραγματική ανταπόκριση στον κόσμο.  Ευκαιρίες όπως το 3ο ΚΠΣ 2004-2007, το ΕΣΠΑ 2007-2013, χάθηκαν, αλλά τα ευρωπαϊκά προγράμματα που τρέχουν!».

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΝΝΙΑΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ):

Αναφορικά με τη σοβαρότητα του προβλήματος εξαιτίας τις έλλειψης ωρών προπόνησης στο κλειστό γυμναστήριο:

«Είναι σημαντικό το πρόβλημα με την έλλειψη ωρών προπόνησης για τα σωματεία. Η αλήθεια είναι ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα δεύτερο κλειστό γυμναστήριο στην περιοχή προκειμένου να καλυφθούν ουσιαστικά οι ανάγκες των συλλόγων και να εξυπηρετηθούν σωστά όλα τα σωματεία.

Η ουσία ένας σύλλογος με το να μην έχει ώρες προπόνησης οδηγείται προς τη διάλυση! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πως θα διατηρήσω τις υποδομές μου ή το μεγάλο τμήμα αν δεν μπορώ να έχω ώρες προπόνησης. Αυτή τη στιγμή ένα ερασιτεχνικό σωματεία με λιγότερες ώρες απ’ όσες χρειάζεται περισσότερο οδεύει στη διάλυση».

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΕΦΑ ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ):

Αναφορικά με το πρόβλημα τις έλλειψης ωρών στο κλειστό γυμναστήριο:

«Για ένα σύλλογο με πολλά παιδιά στις υποδομές του όπως ο Αρκαδικός, είναι πολύ σημαντικό πρόβλημα οι απουσία ωρών προπόνησης στο κλειστό γυμναστήριο. Υπάρχουν τμήματά μας που αριθμούν ακόμη και 30 παιδιά στο κλειστό γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου, με δύο μπασκέτες και με μικρό γήπεδο. Οι συνθήκες ειδικά τους χειμερινούς μήνες είναι δύσκολες λόγω χαμηλής θερμοκρασίας. Γενικά είναι ένα πρόβλημα.

Ακόμη και για τα αγωνιστικά τμήματα είναι πρόβλημα, γιατί οι διαστάσεις του γηπέδου είναι μικρότερες, τα καλάθια είναι πιο χαμηλά και τα παιδιά μαθαίνουν να αγωνίζονται σε συνθήκες που δεν έχουν σχέση με ένα κανονικό γήπεδο στο οποίο διεξάγονται αγώνες. Κι αυτό μπορώ να πω ότι το έχουμε πληρώσει, αφού σε κρίσιμα ματς έχει τύχει να κάνουν πέντε λάθη μόνο από το πάτημα των τελικών γραμμών.

Οι εγκαταστάσεις όσο και αν θέλουμε να το κρύψουμε αποτελούν ένα πολύ κρίσιμο κομμάτι στην ανάπτυξη και λειτουργία ενός αθλητικού συλλόγου!».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here