Φθορές από γκράφιτι στο Δημοτικό γήπεδο Φιλικών

0
355

Το φαινόμενο δυστυχώς είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο στην Τρίπολη και μεταξύ άλλων σε δημόσια κτίρια και σε δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, με φθορές από γκράφιτι άγνωστων νεαρών που έχουν γεμίσει τους τοίχους με οπαδικά και υβριστικά συνθήματα. Φθορές που για να αποκατασταθούν απαιτούν χρήματα των δημοτών και εργασία.

Δεν είχε πολύ καιρό που το κτίριο των γραφείων, αποδυτηρίων και καντίνας του Δημοτικού γηπέδου Φιλικών συγκεκριμένα, είχε αποκατασταθεί με το βάψιμο τους με αποτέλεσμα μια όμορφη εικόνα, για να επανέλθει το τελευταίο διάστημα σε μια άσχημη εικόνα. Όσο οι αθλητικές εγκαταστάσεις του γηπέδου Φιλικών έμεναν κλειστές τους τελευταίους μήνες, κάποιοι φρόντιζαν να τις επαναφέρουν σ’ αυτή την άθλια κατάσταση.

Ομαδικά συνθήματα με υβριστικό περιεχόμενο σε κάθε σημείο των τοίχων, πάνω στον πίνακα ανακοινώσεων, σε κάδους απορριμμάτων αλλά και πάνω στις πόρτες. Η φύλαξη των δημοτικών εγκαταστάσεων είναι ανύπαρκτη και σ’ αυτό ευθύνη δεν έχει απαραίτητα ο Δήμος, καθώς η Νομοθεσία σε τέτοιες περιπτώσεις είναι κατά της δημοτικής ή ιδιωτικής περιουσίας. Είναι κρίμα που δεν γίνεται για παράδειγμα αυτοί οι χώροι να παρακολουθούνται από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους κοινόχρηστους εξωτερικούς χώρους, έτσι ώστε να αποφεύγονται κάθε είδους βανδαλισμοί από αγνώστους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here