Ψάχνουν υπερβάσεις για τη «μάχη» της παραμονής ο Σύλλογος Δρομέων και η ΓΕΑ Άμιλλα

0
350

Η συνέχεια για τους εκπροσώπους του Αρκαδικού μπάσκετ στις Εθνικές κατηγορίες, δεν χαρακτηρίζεται εύκολη. Τόσο η ΓΕΑ Άμιλλα 2000 στην Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών, όσο και ο Σύλλογος Δρομέων στην Γ’ Εθνική κατηγορία, τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται σε δεινή θέση και καλούνται στη συνέχεια των πρωταθλημάτων στα οποία αγωνίζονται να κάνουν αγωνιστικές υπερβάσεις προκειμένου να βρεθούν σε πλεονεκτική θέση για την παραμονή στην κατηγορία.

Πιο αναλυτικά σε ότι αφορά την ΓΕΑ Άμιλλα, οι οδυνηρές ήττες με ΑΕΠΣ Αρίς και με Θησέα Παναγιούδας στην Τρίπολη, έχουν βρει ουσιαστικά, την βρίσκουν πλέον στην τελευταία δυάδα της βαθμολογίας. Θέσεις που οδηγούν σε υποβιβασμό. Η βαθμολογική συγκομιδή είναι κατά δύο βαθμούς μικρότερη από τους άμεσους διώκτες της (ΑΕΠΣ Αρίς, Αιγέας Χίου και Πανιώνιο).

Στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές η ομάδα της Τρίπολης καλείται να αντιμετωπίσει αύριο (20/03) τον Αιγέα Χίου στην Τρίπολη, την ΑΕΠΣ Αρίς Καλαμάτα στην Τέντα (27/03), τον ΓΣ Ηλιούπολης εκτός έδρας (03/04) και τον Πανιώνιο στην Τρίπολη (10/04). Με το ματς με την Ηλιούπολη να είναι εξαιρετικά δύσκολο, η Αρκαδική ομάδα είναι υποχρεωμένη να διεκδικήσει τουλάχιστον τρεις νίκες. Δεν εύκολο, ειδικά σε ότι αφορά το ματς της Καλαμάτας, αλλά όχι και ακατόρθωτο, αρκεί να αποδώσει ανταγωνιστικό μπάσκετ.

Σε ότι αφορά το Σύλλογο Δρομέων ανάλογα δύσκολη είναι η κατάσταση στη «μάχη» της παραμονής στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Η Αρκαδική ομάδα βρίσκεται στην 7η θέση ισοβαθμώντας με τον ΑΟ Γλαύκο, τον Ήφαιστο Αχιλλέα και τον Δίωνα, με τις ομάδες της Πάτρας και της Κυπαρισσίας να έχουν παιχνίδι λιγότερο και άρα επί της ουσίας βαθμό παραπάνω.

Στις εναπομείνασες πέντε αγωνιστικές η Αρκαδική ομάδα καλείται να αντιμετωπίσει κατά σειρά τον Ήφαιστο/Αχιλλέα στην Τρίπολη (23/03), τον Αίολο Αγυιάς στην Πάτρα αύριο (20/03), την Καλαμάτα ΣΚ εντός έδρας (27/03), την Σφήκα Αμαλιάδας και πάλι στην Τρίπολη (03/04) και τον ΑΟ Γλαύκο την τελευταία αγωνιστική (10/04) εκτός έδρας.

Κι εδώ ο Αστέρας το μοναδικό ιδιαίτερα εφικτό ματς που έχει μέχρι το φινάλε είναι αυτό με τον Ήφαιστο/Αχιλλέα, με μια νίκη να μην αρκεί μέχρι το φινάλε για την παραμονή. Η ομάδα της Τρίπολης χρειάζεται ενδεχομένως τρεις νίκες που για να αισθάνεται πιο σίγουρη για την παραμονή. Πέρα από το ματς με Ήφαιστο/Αχιλλέα, νίκες θα διεκδικήσει εντός έδρας και με Σφήκα Αμαλιάδας και Καλαμάτα ΣΚ που πρόκειται για απαιτητικά ματς και από εκεί και πέρα υπέρβαση αποτελεί η διεκδίκηση της νίκης εκτός έδρας με Γλαύκο.

 

Η συνεισφορά του φίλαθλο κοινού…

Τέσσερις αγώνες πριν το φινάλε για την Άμιλλα 2000 και πέντε αγώνες για το Σύλλογο Δρομέων, η παρουσία του φίλαθλου κοινού τη φετινή σεζόν είναι αλήθεια δεν ήταν τέτοια που θα μπορούσε να πει κανείς ότι βοήθησε ουσιαστικά την προσπάθεια των δύο Αρκαδικών ομάδων. Η προσέλευση στην συντριπτική πλειοψηφία των εντός έδρας αναμετρήσεων ήταν ελάχιστη.

Ας ελπίσουμε ότι στα τελευταία κρίσιμα ματς της σεζόν για τους εκπροσώπους μας ο κόσμος θα στηρίξει σε μεγαλύτερο βαθμό τις ομάδες που έχουν ανάγκη την στήριξη της εξέδρας, στη «μάχη» της παραμονής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here