Ψήφισμα Διαμαρτυρίας και Κάλεσμα Κινητοποιήσεων με συμμετοχή και των αθλητικών σωματείων του Δήμου Β. Κυνουρίας

0
272

Η τοπική κοινωνία του Άστρους και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας είναι συγκλονισμένη από έναν ακόμη θάνατο νέου ανθρώπου στην άσφαλτο σ’ ένα σημείο όπου τα τελευταία χρόνια έχουν προκληθεί αρκετά σοβαρά και θανατηφόρα τροχαία ατυχήματά. Παράλληλα όμως και δυσαρεστημένη για το γεγονός ότι οι συνθήκες σε επικίνδυνα σημεία δεν γίνονται παρεμβάσεις.

Γι’ αυτό και έχει συνταχθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας από Αθλητικά Σωματεία, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι Σύλλογοι Γονέων – Κηδεμόνων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ενώνουν τις φωνές, την αγωνία, αλλά και την οργή τους, απαιτώντας λύσεις άμεσα. Παράλληλα προγραμματίζεται και συμβολικό κλείσιμο της επαρχιακής οδού Άργους – Λεωνιδίου στο τμήμα των ορίων της ΔΚ Άστρους.

Αναλυτικά το ψήφισμα που έχει δημοσιοποιηθεί αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής: «Με το παρόν Ψήφισμα Διαμαρτυρίας τα Αθλητικά Σωματεία, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και οι Σύλλογοι Γονέων – Κηδεμόνων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας ενώνουμε τις φωνές, την αγωνία μας, αλλά και την οργή μας, για να απαιτήσουμε λύσεις, άμεσα και αποτελεσματικά, στο χρόνιο πρόβλημα και διαρκές «έγκλημα» που συντελείται στο «ανθρωποφάγο» οδικό δίκτυο του Δήμου μας.

Για να σταματήσουμε να κηδεύουμε τα παιδιά μας, να θρηνούμε ανθρώπινες ζωές. Για να πάψουμε να κινδυνεύουμε και να παίζουμε τις ζωές μας κορώνα – γράμματα με το χάρο, κάθε φορά που κυκλοφορούμε στους δρόμους μας.

Καλούμε τους όποιους αρμόδιους και υπεύθυνους φορείς και απαιτούμε να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους, να πράξουν τα δέοντα και αυτονόητα. Να δρομολογήσουν τα απαραίτητα έργα και να προσδώσουν λύσεις.

Στις 24 Αυγούστου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00, κλείνουμε για λίγα λεπτά, συμβολικά και ως πρώτη μας αντίδραση και αρχή, την επαρχιακή οδό Άργους – Λεωνιδίου στο τμήμα των ορίων της Δημοτικής Κοινότητας Άστρους και στο σημείο όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα τέσσερα συνεχόμενα τροχαία δυστυχήματα συντάραξαν την τοπική μας κοινωνία.

Να είμαστε, και θα πρέπει να είμαστε, όλοι εκεί. Γιατί πρέπει να ακουστεί, και θα ακουστεί, η φωνή μας.

Η περαιτέρω σιωπή και αδράνεια μας καθιστούν συνυπεύθυνους και «συνένοχους».».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here